Mistä keksin koko "typerän" painolastisäiliö idean.

STRÖMMER HEIKKI 09.01.2010 21:52

Mun mielestä idea ei tietenkään ole typerä, koska mähän sen keksin. Silloinhan se ei voi olla typerä, eihän? Noh keksin sen siitä, että meillä kun on se mökki, ja mökillä huono kaivo jonka vettä ei voi juoda kun se on niin ruosteista. Mökille pitää siis viedä juomakelpoista vettä. Kun vielä näppäränä miehenä olen rakentanut saunaan suihkun, pitää vettä olla paljon. Kun mulla oli Defender Lantikka, vettä vietiin 600L:n elintarvikemuovisella säiliöllä. Säiliö aina täynnä kun kantavuutta autossa oli 1000kg. No auton vaihdon myötä kantavuus laski 400kg:n joten säiliöön ei voi laittaa kuin 400l, että ei tule sitä ylikuormaa. Luulis että läikkyisi hirveästi, mut ei läiky kun automaatti kiihdyttää. Ei läiky silloinkaan kun jarruttaa. Tietysti säiliö pitää olla kunnolla kiinni, ettei se tule niskaan jos sattuu jotain, mut ajo-ominaisuuksiin se ei vaikuta mitään. Sen takia mun on kyllä todella vaikea uskoa, että jos laitan vaunuun vain 2x 75l:n erilliset säiliöt, siitä tulee heti hengenvaarallinen laite joka väistämättä lentää lepikkoon.No ehkä keväällä saatte lehdistä lukea, mihin lepikkoon se lensi.

RAUTIAINEN KARI 09.01.2010 22:29

Eihän se ongelma siinä ole. Ongelma on siinä että vaunusta loppu kokonaispaino kesken. Laivoissa se homma toimii kyllä, siellä ei tule kukaan punnitteen paatin painoja.

ANTTILA MARKKU 09.01.2010 23:17

Tuo kokonaispaino ongelma on joillekin sellainen fobia.Meinasin tohon vaunun hankinta osioon jo vähän irvailla.Kun ei kannata ostaa muita kuin ruotsalaisvaunuja kun niissä ei ole kuin kemssa säiliön luukku kun mitään muuta niihin ei parane ottaa sisälle kuin kemssan sisältö ja silloinkin kannattaa tyhjentää usein tai tulee ylipainoa ja vaunun veto-ominaisuudet menee vituiksi.Detskussakin on kolme luukkua joista vois kuormata vaunuun tavaraa,mutta ei voi kun kokonaispaino ylittyy.Minkä takia niihin edes mokomia laitetaan,heikkojen harhauttamiseksi.Ehdottomasti kabe,solkku tai polar.Niissä ei mokomia ylimääräsiä luukkuja ole ja ikkunatkin on niin pienet että kun niihin laitettiin heki kattoikkuna ei tartte enää valojakaan sisällä kuin vessassa.

STRÖMMER HEIKKI 09.01.2010 23:49

Niin se varmaan olis ongelma, jos se kokonaispaino loppuis kesken. Hoppu 610 Ul Exelsior painaa Vuosaaren vaakan mukaan 2:lla teräs kaasupullolla varustettuna vesisäiliö 45l täynnä 1580kg. Rekisteriotteen mukaan kokonaispaino saa olla 1900kg, joten minun laskupääni mukaan tavaraa saa laillisesti lastata kyytiin 320kg, vai olenko väärässä? Eikö siihen saa laittaa painoa 320kg sen takia että sinunkaan vaunuusi ei saa, jolloin olisi aivan väärin jos jonkun muun vaunuun saisi. Vai mitä? Vaikka laittaisi molemmat painolastisäiliöt täyteen, vielä senkin jälkeen kuormaa saisi ottaa kyytiin 170kg. Sehän tässä näyttäisi olevankin se suurin ongelma, että johonkin helvatan Hoppuun ei saa voida laillisesti lastata 320kg, kun kunnon Soliferiinkaan ei saa. Siis vähän niinku periaatteella " meidän isä on parempi kuin teidän isä".

ANTTILA MARKKU 10.01.2010 00:02

Puhut vähän mutta asiaa.

STRÖMMER HEIKKI 10.01.2010 00:08

Markku, mites sä nyt noin helposti annoit periksi? Mä olen nyt kyllä aika pettynyt.

HYTTILÄ ESKO 10.01.2010 10:06

Miten niin ei voi ottaa sisälle mitään. Enemmän luukkuja mulla on kuin kuulemma Strömmerin hobbyssä. Ensinnäkin on tavaraluukku kyljessä ja sisäpuolella parisänky minkä saa auki . Sen alla on minulla telttaa ja tuolia jne. Lisäksi etusänkyjen alla on lisää, kaapeista puhumattakaan. Mutta meidän ei tarvitse ottaa farmisäiliötä mukaan jotta vaunun saa tasapainoon. Eikä tarvitse pelätä ylipainoa, ei sinunkaan kun kavereitasi on kaikki selkäkeikkaa nauravat polliisit. Kansallisuuteen katsomatta. Ja pimeätä ei ole kuin sinulla siellä mihin ei aurinko paista. Selvennyksenä sinulla on niitä paikkoja kaksi. Toinen on hatun alla ja toinen siellä missä jalat yhtyy . Takapuolella.

HYTTILÄ ESKO 10.01.2010 10:08

Tuo painon määrä vaihtelee vaunumalleista riippuen. Kaverilla 720 hobby ja siinä hänen kertomansa mukaan kantavuutta on 200 kiloa. Hyvin olet valinnut vesikärrylle mallin jo ostaessa.

ANTTILA MARKKU 10.01.2010 11:06

Aika omituiset on Eskon aatokset.Nyt saa taas laittaa vaunuun tavaraa eikä kantavuus ylity.Kyse siis olikin pelkästä vedestä,sekä sen käyttämisestä painon tasaamiseen aisapainon pitämiseksi n.80kg.Voin kertoa sinulle esko että nykyinen vaununi solkku 630 ph malli on paljon luolamaisempi ja hämärämpi kuin edellinen detsku,jossa oli suuret ikkunat sivuilla ja takana sekä edessä no kai tämäkin nyt justiinsa kahdelle hengelle suksien säilytykseen riittää.Siihen näyttäis näiden ruotsalais vaunujen paremmuus perustuvan että ikkunat on kuin ampuma-aukkoja ja kyljistä puuttuvat tavaraluukut.Sillä saadaan umpinainen neljänvuodenajan vaunu helposti,kun ikkunat ei hohkaa kylmää ja luukut vuoda lattianrajassa.Kaks reisua on vasta tehty,katotaas sitten maaliskuussa jos uskaltauduttais oikeen tonne keskisen suomen pohjoisosiin.

STRÖMMER HEIKKI 10.01.2010 11:18

Niin siinä 720:ssä on samat akselit, ja samat jarrut, kuin 610:ssa mutta painavampi kori, sen takia siinä on pienempi kantavuus,kas onhan se reilun metrin pitempi. Siinä mielessä olet kyllä vahingossa oikeassa, että ostovaiheessa haettiin vaunua, jossa olisi mahdollisimman suuri kantavuus. Vaunu on mulla firman nimissä, ja se oli perusteena se suuri kantavuus että edellinen 495 piti ehdottomasti vaihtaa.En viitsi edes sanoa, mitä järkeä vaunu on ottaa firman nimiin, voit miettiä sitä itse.

STRÖMMER HEIKKI 10.01.2010 11:29

Markulle. Heh heh säkin huomasit, että kysymyksessä olikin vain se että Eskon mielestä vettä ei saa käyttää painolastina, kun Eskokaan ei ole keksinyt sitä käyttää. Etuteltaa sen sijaan voi hyvin käyttää painolastina, kun Eskokin tekee niin, eikä lennä vaunu lepikkoon.Eli kysymys on periaatteesta. Pitää tehdä niin kuinka on aina tehty. Kaikki uudet ajatukset ja oivallukset ovat vääriä.

HYTÖNEN REIJO 10.01.2010 21:39

Sitä vain,että hae hyvä ihminen patenttia keksinnöllesi niin lyöt rahoiksi.

Myyt sitten keksintöä kaikille vaunu valmistajille. Luulempa,että jokunen työtunti on kulunut insinööreiltä miettiessä näitä paino asioita.

Isä vainaa oli aito keksijä joten kaikki kunnia keksimiselle ja menestystä sen hyödyntämiseen.

HYTTILÄ ESKO 11.01.2010 08:20

Ei ole vielä tullut vastaan Soliferiä missä ei ole tavaraluukkua (ainakaan tavallisissa malleissa. Ja tietenkin sinne saa tavaraa laittaa kantavuuden rajoissa. Ei kukaan ole sanonut jotta kuskaan tyhjänä ????? Ei kuitenkaan tarvitse vesiastiaa. Toisaalta en ymmärrä miksi tähän haettiin merkkihomma mukaan koska kysymys oli vain vesisäiliöistä ? Lisäksi omassani on ainakin ikkunoita joka seinällä poisluettuna takaseinä.

HYTTILÄ ESKO 11.01.2010 08:29

Eihän etukatos ole painolasti. Painolastihan on vain painon tasaamiseksi tuleva lisäpaino mitä voi lisätä/vähentää tarvittaessa. Se on tarvike samoin kuin tuolit, mielestäni molempia tarvitsee matkalla. Toisaalta nuo tuolit ja Isabellan SunBlue katos ei paljoa paina.Lisäksi nuo säilytystilathan on niiden kuljettamiseen tehty.Sulla kun ei ole niille paikkaa (kertomasi mukaan) niin joudut laittamaan ne autoon ??? ja vaunuun vesisäiliön :d Jos vaunu olisi vesisäiliöitten kuljettamiseen tarkoitettu niin kai siellä olisi painolastisäiliöt jo tehtaalta. Mutta täytyykö käsittää ettei vaunusi ole tarkoitettu matkustamiseen kun siellä ei ole tavaroille paikkoja ja vakauttamiseen tarvitaan vesiastiat?

HYTTILÄ ESKO 11.01.2010 08:31

Varmaan oot sen kirjanpitoosi merkannut vedenkuljetuskärryksi. Sen vuoksi yrität täälläkin hakea oikeutusta asialle jotta verottajakin uskoo. Saitpahan vähennyksiin senkin.....

KOSKINEN OLLI 11.01.2010 08:53

Kuullostaa aika monimutkaiselta ja hankalalta keksinnöltä veden hankkimiseksi kesämökille.

ANTTILA MARKKU 11.01.2010 20:02

Meillä on itse kullakin kaiken näköisiä kikka kolmosia tavaroiden hankinnassa.Eskolle pitää sanoa että kyllä se mun vaunu on ihan solifer merkkinen eikä siinä tosiaankaan ole muita luukkuja kuin kaasupullokotelossa ja kemsan kasettia varten.Ja jos vertailet niitä vaunuja ilman sinisiä laseja näet ikunat ovat pieniä jos vertaa esim.detskuun.Niitä tavaralukkuja ei ole kuin etumaisen istuinryhmän alla.Kuinka kuvittelet insinyörin suunnitelleen aisapainon tavaratila tyhjänä vähän mallista riippuen n80kg.Sitten sinne tungetaan tavaraluukusta sukset,grilli,tuolit,etukatos.Vieläkö luulet aisapainon olevan kohdallaan,sitten pari,kolme polkupyörää aisalle.Siinä sitä on Hytösellä pohtimista.

HYTTILÄ ESKO 12.01.2010 08:42

Ymmärrän kyllä jotta sinulla on tuo malli. Ilmeisesti olet löytänyt jostain version Soliferin vaunusta jossa EI OLE tavaraluukkua. Vaikka esitteen mukaan suomeen myytävissä tuo on vakiona. Tällöin ei pidä yleistää jottei NIISSÄ ole tavaraluukkua. Sen kuitenkin olisi todennäköisesti saanut ruksattua varustukseen. http://www.solifer.com/prod/tekniset-tiedot.php?mallit1_id=5&mallit_id2=&flash_id=f630

http://www.solifer.com/includes/tng/pub/popup_image.php?id=KT_thumbnail2&n=3

http://www.solifer.com/prod/kuvagalleria.php?kuvagalleria=1#id=f630&num=1

Heikillähän sellaista ei ollut eikä kuulemma halunnutkaan kun Hobbyssä vetää ilmankin hänen sanojensa mukaan. Onkohan teidänkin perheessä hallituksen puheenjohtajalla (vaimo) ehdoton valta kun olet erehtynyt tavoistasi poiketen noin huonon vaunun hankkimaan. Säälittää ihan miestä. Sillä vaunullasi ei kuitenkaan ole minkäänlainen tarve olla vedenkuljetusajoneuvo. Itse sitä yrität siihen pakottaa. Sitten olettaisin jotta vaunusi parisänky kääntyy yhdellä kädenliikkeellä ylös . Jolloin voit laittaa sinne kaikki leiriytymistarvikkeet helposti. Luulisi jotta kokemus karavaaniuralla antaa valmiudet noihin kysymättä muilta. Esitteen mukaan U-ryhmällisissä on myös suksiluukku vakiona , luukussa vetokaukalo suksien laittoa varten. Minulla ei ole mitään tarvetta vertailla vaunuja sen enempää mitä olen www.helsinkicaravan.fi pihassa tehnyt. Siellä on kymmeniä eri Dethflessejä ollut vuosien mittaan. Olen niissä käynyt sisällä . Eikä sisustusratkaisut, värit ja mallit ole makuuni. Eihän silloin ole pakko sellaista hankkia. Edes sinisillä laseilla tai ilman. Lisäksi kun paljon liikkuu nuo veto-ominaisuudet on tärkeitä. TVH:n taukotupa on aikamonessa muotoilun esikuvana. Sellaisella ei matkoille kiitos. Ehkä se sopii vedenkuljetukseen.

ANTTILA MARKKU 12.01.2010 17:54

Ei siinä soliferissä kyllä ole enempää kuin kemssan luukku.Tosin minä en enempää niitä halunnutkaan.Enkä väittänyt tätäkään vaunua huonoksi.Se vaan on erilainen verrattuna detskuun.Ja mitä tulee siihen ylimääräisen käyttöveden mukanakuljettamiseen sitä voi pitää kaikin puolin järkevänä,koska se kiinteä säiliö on vain 40lt.Vaunun tasapainottamista voi pitää jo turvallisuudenkin kannalta järkevänä.Esim.sellainen voi sanoa täytyy varuste kuin polkupyörä,on melko mahdoton mukana kuljetettava jollei vaunun kuormaa järjestellä.Keittiö vaaka on kova sana aisapainon mittauksessa.Olen nähnyt kun yksikin ettei vaan olis ollut joku solkku,vetäisi vaununsa vasemman kyljen moottoritien keskikaiteeseen.En kyllä voinut käsittää syyksi muuta kuin ohitus vasemmalla kaistalla ja vaunu lähti heijaamaan.

HYTTILÄ ESKO 12.01.2010 18:08

Aikausein on vika samassa kohti kuin näkymä partaa-ajaessa tai silmiä meikatessa. Jos/kun auton tai vaunun lepikkoon ajaa. Itse näin jo vuonna ? (-70 luvun alussa) asuntovaunun kyljellään Luxembourgissa. Enkä vaitä ettei olisi Detsku :p:p:p . Sehän on vanha ja arvostettu merkkieuroopassa. Ihmettelen miksi valitit luukkujen puutteesta kun et enempää halunnut. Aimmin esittämieni linkkien perusteella vaunuusi kuuluu sekä tavaraluukku että suksiluukku (jälkimmäinen vain u-ryhmäisessä). Ja kun luet ohjekirjan niin näet miten sängyn jousikevennetty saranamekanismi aukeaa ja saat kannen alle ne tuolisi jne varusteet. PH-versiossa tuo sänkykin on lähempänä akselistoa. Vielä vaunussasi on aito-teli niin sekin vakauttaa menoa. Itsekin voisi ostaa tuon PH-version mutta vaatii veturin vaihdon lisäksi. Ja ei kai siinä keittiövaakaa tarvitse lastatessa. Minulla on ainakin nokkapyörässä vaaka vakiona. Jos ei siihen usko niin kokeilee kädellä painoa. ps Muista ettei farmisäiliö mahdu sinne sängyn alle.

ANTTILA MARKKU 12.01.2010 21:05

Edelleenkin kuten sanoin siinä laitteessa ei ole kuin kemssan luukku.Kai tähänkin olisi saanut niitä sängyn alus luukkuja,ne meille kyllä ovat tarpeettomia vesikannuissa on kahvat ja ne on sen muotoisia ettei ne mahdu solkun luukuista.Se vaaka unohtui paketista kun tehtiin vaunukaupat.Se ois kyllä erinomainen tasapainotuksen varmistuskeino.Eikös se ole siinä nokkapyörässä jonkin lainen jousikuormitettu merkkijuttu?

HYTTILÄ ESKO 13.01.2010 08:59

No onhan se sekin , vaunu missä ei ole esitteessä kerrottuja asioita. Noin tarkka mies varmaan menee valittamaan asiasta kun realiteetit puuttuu. Kerroppas minkä vaunun TAVARALUUKUISTA mahtuu nuo vesisäiliöt. Luukuthan ovat esim. Peiz:n valmistamia eikä minkään vaunutehtaan. Sama pätee oviin ja ikkunoihin. Tuo jousikurmitettu asteikolla oleva on vakiona kaikissa Solifereissa. Omasi oletko ostanut Dorotean hallin takapihalta. Kasattu jäämäosista mitä on ollut. KOSKA puuttuu noin paljon vakiovarusteita. Tämä nyt oli lähinnä vitsi. Ihmettelen vain miten voi puuttua vakiovarusteita ilman omistajan nostamatta elämää.

ANTTILA MARKKU 13.01.2010 18:48

Katos Esko joskus kun käy ihan liikkeessä eikä ihaile pelkästään netissä näitä esitteitä,sieltä liikkeestä joskus löytyy ihan ostettavaa tavaraa.Siinähän se tuli luukku probleemikin selitettyä.Kannettava on Esko vesi kaivoon.Minä sen jossain yhteydessä jo sanoinkin,minun piti ostaa detskuun uudet renkaat,mutta solifer kauppias teki tarjouksen josta ei voinut kieltäytyä.

HYTTILÄ ESKO 13.01.2010 20:53

Mutta kun liikkeissä ja esitteissä on nuo luukut ja sulla ei ? Herra kiertää kuin kissa kuumaa puuroa eikä suostu vastaamaan moneen kertaan kysyttyyn. En yleensä noihin esitteisiin puutu enempää kun tuo www.helsinkicaravan.fi on lähettyvillä. On vain huomattavasti helpompi esittää asia sinulle ja suurelle yleisölle esitteistä. Kuin ottaa kamera ja läppäri kainaloon ja lähteä edellämainittuun paikkaan käymään,ottaa sieltä kuvat ja scannata paperit missä on maininnat varustuksista. Minulla on kyllä ihan tuttuja miehiä siellä myynnissä jotta voin jos sinä haluat toimittaa nuo kirjallisisnakin. Mutta todellisuudessa taitaa olla kysymys pelkästä vänkäämisestä. Eli ei saanut muuten tehtyä tikusta asiaa kuin kertomalla jonkun mallin/merkin puutteista vaikka ne optiot kyseisissä onkin. Pääsipähän sanomaan ja jäi kiinni samantien. Muka on henkilö kenelle toimitetaan vähemmillä kuin vakiovarusteilla tuote , pah... Tietenkin sellaisen saa erillistilauksena. Mutta silloin pitäisi mainita siitä eikä valittaa.

ANTTILA MARKKU 13.01.2010 21:36

Älä nyt viitti iso mies.Asaia ei tästä miksikään muutu,minun vaunussani ei ole eikä todennäköisesti tule,ainuttakaan luukkua paitsi kemsan luukku.Sekin on kalustejärjestelyjen takia "väärällä"puolella vaunua.Tällaisen minä halusin sanokoot prosyyrit mitä tykkäävät,kun niistä ei kuitenkaan saa niitä vesiastioita sisään.

ANTTILA MARKKU 13.01.2010 21:46

Sori jäi tosta äsköisestä pois,kaikissa noissa vaunuissa on liian pienet nuo talousvesisäiliöt.Jos käytetään vaunun pesutiloja sitä vettä kuluu,mutta vesisäiliötä ei kuitenkaan vastaavasti ole suurennettu.Eiköhän tämä osio ole nyt loppuun kaluttu.Sanokoot sinun prosyyrisi mitä tahansa,minulla on -09 käyttöön otettu solifer 630 PH eikä yhtään tavaraluukkua.

AHONEN AULIS 14.01.2010 00:44

Markulle.Ota pari kuvaa siitä Solkusta ja laita esille tänne josko Esko sitten uskoisi näkemäänsä kun ei muuten usko kirjoitettua asiaa.Terv:AA.

HYTTILÄ ESKO 14.01.2010 08:34

Tämän minäkin haluan nähdä. Lisäksi selvitys MIKSI siitä puuttuu tehtaan vakiovarustus. Varsinkin kun kirjoittaja ensin valitti luukkujen puutteesta. Tais sotkeutua omaan nokkeluuteensa :p

HYTTILÄ ESKO 14.01.2010 08:36

"""sitten uskoisi näkemäänsä kun ei muuten usko kirjoitettua asiaa.Terv:AA. """

Kirjoitettua asiaa on nuo tehtaan varusteluettelotkin. Haluaisin nähdä moniko nielisi jos ostamassaan autossa , vaunussa tai talossa EI OLISI MALLISARJAAN KUULUVIA TAVAROITA/VARUSTEITA .Sanoppa lisää....

AHONEN AULIS 14.01.2010 18:16

Eskolle.Jos ostaa prosyyrin mukaisen vaunun/auton niin kyllä siinä pitää olla kaikki pelit ja vehkeet luukkuja myöten! MUTTA:Jos kauppiaalta tilaa vartavasten luukuttoman vaunun(kuten Markku ilmeisesti on tehnyt) niin silloinhan ei niitä ole.Terv:AA.

HYTTILÄ ESKO 14.01.2010 18:43

Näin on. Mutta silloin EI pidä valittaa kun ei ole luukkuja :D . Eikä HÄN ole selkeästi sanonut onko tahallaan jätättänyt pois. Ihan sama pisti vain silmään venkoilu

ANTTILA MARKKU 14.01.2010 22:33

Se ei taida olla tarpeen todistella sen suuremmin,vaikka valehtelijaksi väitätkin.Silloin kun vaunua ostin oli myytävänä ainakin kolme samanlaisia vaunuja.Meitä oli kaksi jotka olisivat halunneet tämän minulla olevan vaunun.Vaihtoehtoinen olisi ollut Polar muuten saman kokoinen.Emme tykänneet sini-valkoisesta väristä joten polari lähti rovaniemelle,eikä siinäkään tainnut olla enempää luukkuja.Tästä en ole sata varma koska se ei meitä oikein sykäyttänyt.Se mikä meidän alkuun piti ostaa oli muuten saman lainen mutta punaisella verhoilulla.Olis ollut ihan kiva.Se vesi juttu ilmeisesti pitää selittää ihan malliin yks plus yks.Jos lähdet reisuun 40l vesisäiliö täynnä ja varoilta 40l säiliöissä sinulla siis on 80l vettä vaunussa.Kun käytät sitä talousvettäsi se siirtyy harmaavesisäiliöön vaunun perällä,joten tasapaino muuttuu.Eikun varavettä kannusta ja taas on vaunu tasapainossa.Silti sinulla ei ole kuin se sama 80l mukanasi.Minähän sanoin että halusin vaunun josta jätteet voi hävittää asian mukaiseen paikkaan,ei maantien ojaan.

PENTTINEN URPO 15.01.2010 18:12

Ottakaa säiliövaunu palokunnalta, jos tarttee vettä kuljettaa niin paljon etteivät matkailuvaunun omat säiliöt riitä J)))

STRÖMMER HEIKKI 17.01.2010 11:37

Urpo. Kerro miten tasapainotat vaunusi? Vai oletko niin urpo ettet tasapainota?

HYTTILÄ ESKO 17.01.2010 12:32

Heikin mielestä kaikki on "urpoja" joilla ei ole vesisäiliöitä. Hyvä heikki joka vesisäiliöillä leikki. ps voinen sanoa jotta olen pari kertaa ajanut vaunu perässä eikä koskaan ole tarvinnut tasapainottaa. Vaikkei oo ilimajousitusta ja lantikkaa.

ANTTILA MARKKU 17.01.2010 12:42

Kaikki "uunot"ei ole ristimänimeltään Uunoja.Taitaa mennä tämäkin osio poistoon alkaa häiriköt taas heräilemään.

HYTTILÄ ESKO 17.01.2010 15:39

Niin ei kaikkien tartte lujea ideoitasi.

PENTTINEN URPO 17.01.2010 15:44

Kuules Heikki Strömmer, ei tartte tasapainottaa vaunua. Ensinäkin meillä riittää vaunussa olevat säiliöt ja toiseksi Suomessa riittää juoma kelpoista vettä joka paikassa. Minusta on erin omaisen typerää kuskata vettä pitkin Suomea. Kaikki ylimääräinen paino kuluttaa polttoainetta ihan turhaan, ja jos tarvitsee ylimääräisiä leluja reisullaa niin tarttee olla sellainen veturi, jotta ei tarvitse vaunuun niitä survoa. ;-)))

STRÖMMER HEIKKI 30.01.2010 21:35

Ällistys, ällistys, niin se juttu muuttuu kun jatkuu tarpeeksi pitkälle. Noh Suomessa varmaan riittää juomakelpoista vettä, mutta kuka siitä on puhunut? Käsittääkseni en missään vaiheessa ole kirjoittanut, että pitää kuljettaa 150L vettä mukana sen takia että voi varmistaa että vesi on juomakelpoista, tai siksi etten voi juoda kuin omasta kaivosta saatua kunnon vettä. Minulla on myös vetoauto johon saa laillisesti lastata 500kg tavaraa, eikä edes perä laske, kiitos ilmajousien. Mutta suoraansanoen en viitsi roudata vaunussa tarvitsemiani tavaroita autoon ajomatkan ajaksi, ja leirialueella takaisin vaunuun.Mulla on muutakin tekemistä kun olen vaunumatkalla, kas silloin mä olen LOMALLA!

HYTTILÄ ESKO 31.01.2010 10:05

Lainaus "" Jos lähdet reisuun 40l vesisäiliö täynnä ja varoilta 40l säiliöissä sinulla siis on 80l vettä vaunussa.Kun käytät sitä talousvettäsi se siirtyy harmaavesisäiliöön vaunun perällä,joten tasapaino muuttuu.Eikun varavettä kannusta ja taas on vaunu tasapainossa.Silti sinulla ei ole kuin se sama 80l mukanasi.Minähän sanoin että halusin vaunun josta jätteet voi hävittää asian mukaiseen paikkaan,ei maantien ojaan. "" lainaus loppu

Kun sulla ei ole takana kuin 40 litran säiliö niin miten tasapainoitat kun se tulee täyteen ? 80 litraa tuoretta ei mahdu 40:n pönttöön. Siirrätkö paskaveden niihin tuorevesisäiliöihin vai lasketko puskaan ? Kysynpä vaan kun en ymmärrä.

ANTTILA MARKKU 31.01.2010 10:40

Älä nyt viitti,etkö sinä osaa lukea vai mistä on kysymys.Siksi toiseksi jos minä haluan pitää mukanani enemmän talousvettä kuin suoraan vaunun säiliöihin mahtuu,se kai on minun oikeuteni.Jos minun vaununi ei veivaa pitkin kaistaa koska olen lastannut vaununi oikein mitä sitten.Jos olen katsonut että solkku on sopivin rahtikäyttöön,so what?Parempi se on olla kuomullinen peräkärry kuin pressun kanssa pelata.Turhan kallis peräkärry,mutta elämä on.

PENTTINEN URPO 31.01.2010 10:53

No eipä tosiaan tarvitse siirrellä tavaroita edestakaisin kun ei vaunuun mahdu muuta kuin 150 litraa vettä. Mitä olen seuraillut niin vaunujen kuormat liikkuvat siinä 300 kg seutuvilla (kokonanis paino – oma paino = kuorma). Minnekäs laitat muut tavarat? Entäs kun satut ajamaan jonnekin leiriin minne pistät ”tasapainotus” tankit siksi aikaan kun olet leirissä, vaikka 3pv? Siirtäkö ne autoon jossa on ilmajouset vai minne? Minne pistät talvella 2 sukset, mahdollisen agrikaatin, mahdollisen lumentyöantimen ym. tarpeellista. Kesällä pyörät lähiliikuntaa varten ym. Herää kysymys, mitä järkeä on vielä kuljettaa 150litraa vettä. Itselläni on kuorma-autoksi katsastettu Fiat maxsi ducato veturina ja siinä on hyöty kuorma n.1500kg, mutta ei ole tullut mieleenikään ottaa kyytiin 150litraa vettä. Mutta jokainen tehköön niin kuin huvittaa. Mutta lopuksi kaikille Hyvää Kesän odotusta ja tuleehan se Vappukin.

ANTTILA MARKKU 31.01.2010 12:05

Minä pidän isoissa vaunuissa siitä ettei minun tarvitse siirrellä siellä mitään,tavarat mahtuu paikoilleen ja mukavuudesta ei tarvitse tinkiä.Missä sinä pidät pesukonetta vaunussa?

PENTTINEN URPO 31.01.2010 12:36

Eikös ne oo valmiina sfc-alueilla?

HYTTILÄ ESKO 31.01.2010 13:07

Mutta kerro miten saat sen 80 litraa + tuorevesisäiliön 15 litraa mahtumaan 40 litran säiliöön ??? . Sitten se seilaaminen. Olet niin tuore soliferin vetäjä että et tiedä ettei se seilaa muutenkaan. Tai vika on kuskissa, lastissa tai veturissa.

ANTTILA MARKKU 31.01.2010 14:02

Jos sinä et Esko sitä edellisistä jutuista saanut selville niin tuskin siinä enään on mitään kertomista.Tuoreesta karavaanarista en tiedä,hölmöillä pystyy ilman karavaanarikorttiakin.Sitä vartenhan tavaraa vaunuun hankitaan ettei turhaan tarvitse vaunualueita vaivata.Olen jossain vaiheessa ihmetellytkin miksi yön yli parkki maksaa sen mitä maksaa.Minusta mökki majoitus olisi huomattavasti viisaampi ratkaisu kuin ostaa useita tuhansia maksavan vaunun tai auton ja sitten viedä se leirintäalueelle homehtumaan.Siksi kai tämä as vaunu on ettei tarvitse telttaan majoittua maastossa.

HYTTILÄ ESKO 31.01.2010 16:07

Sitä minäkin ja kaikki kenen kanssa keskustellut asiasta. Opettele laskemaan mihin vedet mahtuu ja mihin ei. Eikä pelkkiä seliseli juttuja. Hyvii reissui säiliöittesi kera.

STRÖMMER HEIKKI 31.01.2010 22:07

Mihin pistän tasapainotus tankkini, kun tulen leirialueelle. No en minnekkään, tai siis annan olla siellä takasohvan alla, missä ne olevat myös matkan aikana. Sit jos leirialueella syön eväitä etupään säilytystiloista niin paljon että vaunu muuttuu takapainoiseksi, sit lasken vettä ulos tasapainoitus säiliöistä, kunnes vaunu on tasapainossa. Sit kun ostan taas lisää eväitä niinpaljon että vaunu muuttuu taas etupainoiseksi, sit painan taas pumpun nappia, ja kas pumppu pumppaa vettä tasapainotussäiliöön tuorevesisäiliöstä 14L / min, ja taas on vaunu tasapainossa, lähes käsin koskematta. Nappia joutuu painamaan, kun lisää painoa taakse, tai päinvastoin jos vähentää painoa, joutuu avaamaan hanan. Talveksi lasken säiliöt tyhjäksi. Suksia en ota mukaan talvella enkä kesällä vesisuksia. Vaunu kun nyt kuitenkin on Hobby, ei sillä tarvi talvella mennä mihinkään.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.