Delta Auton takuut

KEMPPAINEN OLAVI 08.12.2009 21:56

Vaihdoimme kesällä hyvin palvelleen japanilaisen sittarimme 3-vuotiaaseen vähän ajettuun Kian vastaavaan. Kaikki paperit lupaavat autolle viiden vuoden takuun. Mutta: tuli ilmoitus takuu päättyy omistajan vaihtuessa. Takuu siirtyy kuulemma täysin auton myyjäliikkeelle (ei merkkiliike) ja DeltaAuto vapautuu vastuusta. Nyt riidellään pienimmästäkin tarkistuksesta, kenen kuuluu maksaa (esim. check-valo joka kuukausi 45 eur/kerta??). Pientä teknistä "takuukorjaustakin" tulossa,maksaja en usko olevani. Muuten: palasimme juuri 6000 km:n Espanjan matkalta autolla (2,7 V6 AT), jolla oli muuten erinomaisen mukava ajaa. Merkillä on eteläisessä ja keskisessä euroopassa varsin hyvä markinaosuus. Tuntuukin surkealta ettei maahantuoja-/myyjäliikkeessä herätä länsimaalaiseen kauppakulttuuriin. Onko muilla vastaavia kokemuksia?

HAAPAKOSKI OSSI 08.12.2009 22:14

Noinhan ne Kian/Delta-auton takuut toimii. Takuu on voimassa vain jos auto on ostettu Deltasta.

"meidän Kia" jäi kauppaan kun tuo asia viime keväänä selvisi minulle - vaikka tein kauppaa Deltan kanssa. Periaatteessa sitoudut Deltaan loppu iäksesi tai kärsit jälleenmyynnissä takuun katkeamisen.

Ossi

ANTTILA MARKKU 11.12.2009 20:25

Mites onko se tosiaankin niin eri auto verrattuna Hyndaihin että sillä takuulla on jokapäiväistä merkitystä?Minulla on kolmas hyndai menossa ja ainoastaan tässä nykyisessä dieselissä chek valo syttyi ja piti käyttää huollossa.Hiukkas suodatin oli tukeutunut ja korjaus tapahtui käymällä moottoritiellä ja ajamalla kone kuumaksi.Eipä tuotakaan tiennyt kuin laittamalla töpseli koneeseen ja katsomalla vikakoodi.Ei muuten maksanut mitään.Me auto Tampere.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.