Onkohan tämä Knaussi pohjolan oloihin tehty?

SUOKKO OIVA 10.10.2009 21:23

Onko kenelläkään talvikokemuksia? http://www.essautotalo.fi/Default.aspx?id=552733

Vaunua etsimässä kun tuli "hukattua" auto.

LAHTI ANTTI 10.10.2009 21:26

590 on varmaankin, jos sitä tarkoitat.

SUOKKO OIVA 10.10.2009 21:28

Eipäs tuo linkki mennytkään perille asti. Siis kyseessä on Knaus Eiffeland Holiday 495TF.

HAUTANIEMI ERKKI 10.10.2009 22:21

Kokemus wilk 450 vaunusta,(saman tehtaan tuote).Meillä on truma 5002+sähkövastus.Lisättiin ilmaputkia ja niihin ulostuloja,seinien lähelle ikkunoiden alapuolelle.Tällöin saatiin ilman kierto tasaiseksi.Lattialämmitys olisi varmaan hyvä lisä.Kyllä tällä vaunulla tarkenee pohjolassa.Olemme olleet -27 asteen pakkasessa.Ikkunat ovat suuremmat, eli ei pärjää pohjoismaisille vaunuille,koska ikkunoista hohkaa enemmän kylmää.Ikkunaverhot suojaa sen.Tietysti jos vaunussa aldennestekierto lämmitin,tilanne on varmaan hyvä?

WALLIN JUHA 11.10.2009 12:21

Ostin kesällä 2006 uuden eifellandin 520 tkm se oli kylmä ja vetoisa vaunu ja melko huonolaatuinen muutenkin en voi missään tapauksessa suositella . Eifelland oli meillä vain vajaan vuoden jonka jälkeen se oli pakko vaihtaa kun takuu ja muutkaan asiat eivät pelanneet ollenkaan . seuraava vaunu oli ja on hobby 560 alde lämmityksellä olemme olleet tämän vaunun lämmitykseen ja lämpimyyteen erittäin tyytyväisiä , vaikka soliferi miehet pitääkin hobbyä 3-vuodenajan vaununa , mutta me ollaan tarjettu hyvin 4- vuodenaikaa . Eli siis ainakin huomattavasti hobbya huonompi talvivaunu tämä eifelland .

JUOPPERI MATIAS 11.10.2009 15:36

Ostimme keväälla 2006 Eiffelland 495 tf joka oli 2005 vuoden mallia. Vetoisuus on yksi asia joka vaivasi kylminä päivinä, kaapit erittäin korkealla jouduimme hankkimaan pienen jakkaran että vaimo ylettyisi ottamaan tavaroita kaapeista, istuimet huononlaatuiset ja epämukavat istua, auringon paisteeessa vaunu lämpeni ilmeisesti siitä syystä että eristykset olivat sitä mitä olivat. Vaunu oli meillä vain vuoden ja vaihdoimme äkkiä pois Solifer 550 Finlandiaan, kaikki ongelmat poistuivat ja mieleen tupsahti jälleen tuttu ajatus halpaa, hyvää ja toimivaa ei vielä ole keksitty. Mieti ainakin yön yli.

LAULUMAAHIRVONEN MARI 11.10.2009 20:31

Kun tätä kyseistä merkkiä on nyt niin antaumuksella haukuttu oikein olan takaa,niin minä voin antaa oman mielipiteeni.. me ostettiin perheeni kans Knaus Eiffelland 495TF vm.03, joka oli ollut meitä ennen yhdellä omistajalla..meille vaunu tuli pääsiäisen aikoihin 2007....heti ekana vuonna yövuimme siinä jo 90 yötä...muutimme tähän vaunuun pysyvästi asumaan..siis aivan ympärivuotisesti asumaan toukokuussa 2008, ja nyt on kaikenkaikkiaan oltu jo siis tässä vaunussa yli 600 yötä..ja todellakin..ihan talvia myöten..ja viime talvenakin pakkanen paukkui jopa Lohjan tasolla reilusti yli 20 asteessa...eipä ollut holotna meillä....jopa radiohaastattelija,joka kävi pahimpien pakkasyten aikana meillä,totesi että onpas täällä lämmintä ja kodikasta....eli talviakin on jo vietetty vaunussa ja hyvin ontarjettu ,ja vaunu ollut kuiva jam uutenkin erittäin vähän mitään rempan tarvetta..mukana asuu viel n.5 vuotias poikamme,eikä ole senkään persaus tuol lattialla autol ajellessa paleletunut... sen verran todettakoot, että pieni lisä vaunuun on tehty vaunun oman trumatic 3002 lisäks..eli heti eka syksynä lisättiin lattialämpö-elementit tohon maton alle...koskaan ei ole ollut edes ne matot täydellä teholla..eikä ole trumaakaan jouduttu ikinä viel ihan täysil pitämään---en siis tiedä millasessa vaunus ne muut on asunut,mut meil on kyl nyt jo niin paljon tästä kokemusta kun tääl oikeasti eletään ympärivuotisesti ja koko ajan,että ei kyl vaihdeta IKINÄ toiseen!!!!! Kyl on ollut hintansa väärti,ja todellinen ihana pikku koti..me kyl suosittelemme..hobbia en ottais vaik ilmaseks saisin...

VÄLIAHDE JUSSI 11.10.2009 20:41

Kyllä on saman suuntaiset kokemukset Naussista. Kyllä sillä raavas ihminen pärjää ,mutta lapset. Samat sanat mieti yön yli. Minun suositus olisi Cabby. Kyllä Solisti hyvä on, en sitä kiellä, mielestäni se on makuasia noiden välillä.

VÄLIAHDE JUSSI 11.10.2009 22:10

Joo Mari minä vain puhun pakkasista en, sen tapaisista joita, siellä ei etelässä nähdäkään muualla harvoin ja pitkä kestoisesti, kuin Kempeleellä.Myös vaunu ilman mitään laiteita tehdas tekoisena. Pääasia on ,että olet itse tyytyväinen omaan vaunuusi. Hyvää syksyn jatkoa!

WALLIN JUHA 12.10.2009 06:45

kannattaisi kokeilla hobbyä aldella ennen kuin otat noin jyrkän kannan voisit yllättyä . En voi sille mitään että tämä eiffelland joka meillä oli ei tosiaankaan ollut laadukas eikä lämmin en voi täällä ruveta muuta väittämään , tai valehtelesin . Hyvä jos ootte eifellandiin tyytyväisiä kaikki omalla tavallaan omalla vaunullaan .Käsittääkseni Eifenllandissa ( valmistettu unkarissa ) ei ole muuta knaussia kuin se knaus tarra .

LAULUMAAHIRVONEN MARI 12.10.2009 08:12

Huomenta rakkaat karavaanari ystäväni:)

onneks on yhtä monta mielipidettä kuin on ihmisiäkin....ja mulle on oikeesti ihan sama missä tää vaunu on tehty ja mikä tarra siinä kyljessä notkuu...koko viime talvi oli yllättävän kylmä täällä Lohjallakin, ja tarettiin koko perhe mainiosti ja oltiin ja ollaan erittäin tyytyväisiä omaan kotiimme:) Ja tämähän tässä vaunuiluissa pitäisi kuitenkin loppupeleisssä olla se pääasia, että jokainen tykkää omasta pelistään, ja se sama vaunu / auto ei välttämättä silti sovi toiselle..vaikka ois kyseessä esim. ns. talvilämpimät vaunutkin...jokaisella kun on omat tarpeensa...siksispä on turhaa alkaa vääntämään kättä ja muodostamaan iänikuisia kuppikuntia näistäkin asioista tyyliin: autoilijat vastaan vauilijat...skandinaavivaunilijat vastaan muu maailma ja kausipaikkalaiset vastaan ne matkaavat ihmiset.. Jokaisen omista tarpeistahan sitä lähdetään ja silloin se harrastus / elämäntapakin on mielekästä...hymyillään kun tavattan!! aurinkoisin terveisin: Mari LH

JOKINEN OLAVI 12.10.2009 18:25

Pohjolan oloihin tehtyjä vaunuja on valmistettu kuulemma vain pohjolassa.Jos itämeren eteläpuolella valmistettaisiin vaikka kuinka hyvin pohjolaan sopivia vaunuja niin niiden ostajia olisi kuitenkin niin vähän, ettei kannata muutamaa "MERKKIhäirikköä" varten tänne "pöhjölään" paljon panostaa. Olivat muuten jotain pari vuotta sitten testanneet jossain Saksanmaalla useita keskieuroopassa valmistettuja vaunuja. Loppukaneetissa todettiin Eifellandissa olleen paras hintalaatusuhde. Hobby oli taas heikoin melkein joka osiossa. Ilmeisesti siksi niillä onkin ihan viimeaikoina panostettu paljon laatuun. Meidänkään Eifellandimme ei ole tehty pohjolan oloihin mutta kyllä niillä täällä hyvin pärjää, varsinkin jos on lattialämmitys. On pärjännyt jo edellisellä 7v. 4kk. Ja tällä nykyisellä 3v.

PENTTINEN URPO 12.10.2009 19:30

Eiköhän kaikki vaunut käy pohjolassa, toisiin vain tarvitaan enemmän lämmitys energiaa kuin toisiin. Tarjettiin sitä myös teltassa –30 asteen pakkasessa, mutta halkoja paloi.

SUOKKO OIVA 12.10.2009 20:01

Niin, onhan nämä uudet lämmittimet niin tehokkaita, että sulattavat lumenkin katolta :)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.