Kaben harmaavesisäiliön hana

SALIN SAMI 07.10.2009 15:03

Hei

Yritin katsoa ohjekirjasta mutta en saanut sieltä vastausta joten kysyn teiltä arvon vaunuilijat. Minulla on 2007 vuoden Kabe Onyx ja harmaavesisäiliön tyhjennys hana on takana vaunun alla vasemmalla puolen takaa katsottuna. Tyhjennys putki tulee suoraan ulos joten ei voi päätellä että kun hana on putken suuntaisesti niin on auki. Eli kummin päin hana pitää olla että se on auki asennossa. Poikittain vai pitkittäin vaunun pituus suuntaan nähden.

Tänään alkoi lumisade pohjoisessa ja luvattu 30 cm lunta. Taitaa talvi olla tuloillaan.

Ja jos jollain sattuu olemaan ylimääräiset kaben talvirenkaat vanteillaan niin voi laittaa viestiä tulemaan. Pelkät vanteetkin kiinnostaa.

sami.salin@lapinsuu.inet.fi

LIIMATAINEN HANNU 07.10.2009 15:56

Muistini mukaan se hanan oltava poikittain kun kiinni.

Minulla täysin käyttämättömät Continental Viking talvirenkaat aluvanteilla, nastoitettuna, tee tarjous jos kiinnostaa, alle 500€ en myy. Ostin ne nykyiseen Kabeen, mutta en kuitenkaan vetänyt talvella vaunua. Olen mahdollisesti taas vaihtamass m-autoon, siksi voisin myydäkin, vaan en 'halavalla'!

TUPPURAINEN PETRI 07.10.2009 18:16

"Tyhjennys putki tulee suoraan ulos joten ei voi päätellä että kun hana on putken suuntaisesti niin on auki. Eli kummin päin hana pitää olla että se on auki asennossa. Poikittain vai pitkittäin vaunun pituus suuntaan nähden."

Piti lukea toi juttu ihan kolmeen kertaan ja ei meinannut oikein aueta. Juu, yritin etsiä mahdollista piilovitsiä mutta ei löytynyt.

Siis, jos on säiliö ja hana. Pistä nyt nyt ihmeessä vaikka vettä siihen säiliöön ja katso mitä tapahtuu. Jos sieltä jotain tulee ulos, niin silloin hana on auki. Jos käännät sen toiseen suuntaan, niin silloin se hana on kiinni. Ja sen tietää siitä kun sitä vettä ei enää valu putkesta. Tosin nyt sitten täytyy ottaa huomioon se, että kuinka paljon alunperin pistit vettä siihen säiliöön. Voihan olla, että säiliö on tyhjä ja hana auki, niin silloin sieltä ei tule vettä ulos.

Tietysti ohjekirjastahan tuo kaikki olisi selvinnyt paljon helpommin ;)

p.s. kävelin äsken keittiöön ja kas kummaa. Hanan juuresta löytyi hana, sitä kun käänsi, niin tuli vettä ja kun sen käänsi päin vastaiseen suuntaan niin sitten se loppui. Ihme ja kumma.

Hauskaa ja riemukasta talvea jalon harrastuksen parissa sinne pohjoiseen :)

SALIN SAMI 07.10.2009 19:01

Ajattelin vain kysyä etuteltan puheiden kautta, mutta ainahan näitä vitsiniekkoja on linjoilla. Mutta jokaiseen paikkaan niitä riittää. Muutaman oikein hyvän vastauksen sain suoraan sähköpostiin ja suuri kiitos heille.

TUPPURAINEN PETRI 07.10.2009 19:23

No mutta Sami, anteeksi jos huumorintajusi ei riittänyt. Mutta usko pois, jos aiot jatkaa tämän jalon harrastuksen parissa, niin pieni hymyn pilke silmäkulmassa on enemmän kuin tarpeen.

Ja lopuksi villi arvaus: ei huumorintajua ja ohjekirja on ainut oikea työväline = Insinööri?

SALIN SAMI 07.10.2009 19:56

Veikkaus meni ihan mönkään. Kyllä huumorintajua löytyy mutta nyt on eka vaunu vaihdettu. Aikasemmin asuntoautolla kuljettu useita vuosia. Syy miksi kyselin oli talven äkillinen tulo ( tänään 25 cm) ja neljä pientä mukulaa huutaa kotona ja vaunu pihalla. ei ollut aikaa kaataa vettä lavuaariin ja mennä ulos vaunun alle katsomaan tuleeko vettä vai ei. mutta ainahan on tekosyitä helpomman tien löytämiseksi

Iloista mieltä kaikille.

TUPPURAINEN PETRI 07.10.2009 20:09

Teit varmaan hyvän valinnan tuon vaunun suhteen. Uskoisin, että siinä on hiukka enemmän tilaa isolle perheelle.

Mutta tuo teidän lumitilanne. Täytyy myöntää, että kateeksi käy. Toivottavasti se talvi tulee äkkiä myös tänne vähän etelämmäksi.

TOIVONEN ILPO 07.10.2009 21:15

Jopas tuli hupaisat perusteet:

"Syy miksi kyselin oli talven äkillinen tulo ( tänään 25 cm) ja neljä pientä mukulaa huutaa kotona ja vaunu pihalla. ei ollut aikaa kaataa vettä lavuaariin ja mennä ulos vaunun alle katsomaan tuleeko vettä vai ei. mutta ainahan on tekosyitä helpomman tien löytämiseksi"

Kas kun "kiireiltäsi" kerkesit nettiin kyselemään. Taitaa se ohjekirja olla "siellä jossakin"... jne, ja se uusavuttomuus kukassaan.

KOSKINEN OLLI 07.10.2009 21:34

Talvelta näyttää, Pohjoisessa. Esim. Utsjoki Kaamasmukka. http://www.tiehallinto.fi/alk/frames/kelikamerat-frame.html

HALMEENMÄKI JUHANI 07.10.2009 21:45

Nyrkkisääntönä poikittain (vaunun pituussuuntaan) on kiinni.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.