Dethleffs, kannattaako harkika?

PAHKALA JARKKO 21.09.2009 21:25

Moi. Tuoreehko jäsen nro 129xxx kyselee Lahden Caravan messujen innoittamana, että onko tuosta saksalaisten tekemästä Dethleffsistä kunnon vastusta Soliferille? Onko jotain tyyppivikoja tai sellaisia varuste-eroja, joita ei näin aloittelija heti huomaa? Iskin silmäni kahteen vaunuun, Solifer Finlandia 560TBR ja Dethleffs 590 Lifestyle. Solikka on kyllä kolmisen tonnia kalliimpi, mutta kannattaako ero maksaa? Saku oli kyllä sisältä paljon tyylikkäämpi.

TERVO JARI 21.09.2009 21:36

http://karavaanari.info/index.php?topic=5317.0

Asiaa ja asian "lailasta" . . .

Jari

HAAPANEN TIMO 22.09.2009 17:36

Saksassa olisi nyt edullisia vaunuja: http://tiny.cc/wsvzB

HYTTILÄ ESKO 22.09.2009 19:41

Varuste-eroja paljonkin. Tutustu vaikka Soliferin vakio ja lisävarusteisiin.

http://www.solifer.com/prod/tekniset-tiedot.php?mallit1_id=9&mallit_id2=&flash_id=f560

ja Dethleffs

http://www2.dethleffs.de/fi/caravans/camper_lifestyle.php#fzg_details

ANTTILA MARKKU 24.09.2009 21:28

Mitä varuste eroja?Minulla on tommonen 590S mikä näkyy olevan edelleen pohjaltaan saman lainen ainoa ero on että suihkukopissa on kemssa eri paikassa ja kokonaismassa vaihtoehtoinen 1800kg.Ihan käypä koppi kahdenhengen majoitukseen.Solkku näkyy olevan pikkusen pienempi,Radio taitaa kaiutimineen olevan vakiona.

PAHKALA JARKKO 24.09.2009 22:34

Jos oikein muistan, niin Solkussa on radio ja kajarit vakiona, mutta Deffaan ne pitää hankkia erikseen. Mahtaako Deffassa olla tv-antenni? Masto on mainittu listassa. Solkussa on vissiin antennissa vahvistin mukana. Lisävesisäiliö on Solkussa keittiössä. Kaasun ulosotto kyljessä on Deffassa vakiona.

Varustelistoja kun on verrannut, niin eipä niissä juuri näytä merkittäviä eroja olevan, kun puhutaan Deffassakin Suomeen tehdyistä malleista. Ovat sitten makuasioita, paljonko millekin painoarvoa laittaa. Eli voinen olettaa, ettei mitään olennaista ole. Toivottavasti Dethleffs on laadultaan samaa tasoa. On vain iso asia siirtyä toiseen merkkiin, kun nyt vetelen 20-vuotta vanhaa Soliferia. Hyvä se on edelleen, mutta alkaa tuo ajan hammas pikku hiljaa purra.

ANTTILA MARKKU 24.09.2009 22:51

Kaikesta on joskus pakko luopua.Minulla ei ole kokemusta muista mutta sanovat pefletin olevan melko raskaan vedettävän.Kaiken polttoaineen olen saanut kulutettua,yhtään ei ole jäänyt yli.Joku tossa oli hädissään että ostetaan vehkeet velaksi ja sitten ei ole rahaa maksaa leiriytymisestä,onneks kuitenkin on vielä saanut polttoainetta.

SIHVOLA MARKUS 25.09.2009 16:00

Talvella jos vaunua käytät,niin kannattaa tutkailla vähän harmaavesi puolta.Minulla oli 02ja04 mallisissa detskuissa putket eristämättä.Vaati hiukan temppuilua kovilla pakkasilla.Soliferin vastaavasta puolesta en osaa oikein sanoa juuta enkä jaata.Tyytyväinen muuten olen merkkiin jolla harrastus jatkuu autopuolella.

ANTTILA MARKKU 25.09.2009 16:50

Jos kyseessä on tuo 590S malli,niin näyttäisi olevan kemssan paikka sillä tavalla muuttunut että kun kemssan säiliö on lämpimässä tilassa ja silloin myös nuo suihkualtaan poistoputket jäävät välipohjan sisään.Jos niitä tarvitsee?huoltaa niin niihin ei pääse käsiksi kuin purkamalla jotain.Vanhemmissa suihkualtaan pohjassa olevat poistoputkien päät ovat suoraan näkyvissä ja putket kulkevat välipohjan alla.Kemssan säiliö on mielestäni kaikissa vaunuissa liian pieni.Suurempi olisi vaikeampi käsitellä tyhjentäessä mutta antaisi lisää aikaa liikkua ilman tyhjennyspaikkaa.Nytkin tuo 20L kun alkaa olla täynnä ja lämpimässä vatkaantuu päivänkin verran alkaa kemikaalit olla tarpeellisia muuallakin kuin säiliössä. Kahdelta hengeltä täyttämiseen menee pari päivää.Minusta tuollaiset tilavuusasiat ovat niitä jotka rajoittavat ihan tosissaan sitä liikkumisen "vapautta".Harmaavesien kuljetus talvella on muutenkin mielestäni turhaa hommaa,ja useimmat kai heittävät tuolla maastossa vedet samaan paikkaan kuin muutkin jätöksensä.Jos ihan rehellisesti puhutaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.