Korjaus neuvoja kaivataan ?

ISOSOMPPI AHTI 21.09.2009 14:33

Miten saan korjattua pienen painuman vaunun sivusta?

SUOKKO OIVA 21.09.2009 18:34

Pieni kosmeettinen haitta ei kai haitanne käyttöä.

TERVO JARI 21.09.2009 20:04

http://www.mmkaravaani.com/

Jossain heidän mainoksessaan kerrottiin että pystyvät korjaamaan painaumat peltejä vaihtamatta/rikkomatta, mutta teknikkaa eivät kertoneet, kysy, ei se maha vielä maksaa ?

Jari

LEHTINEN PERTTI 25.09.2009 20:38

Riippuu vähän millainen painuma on mutta voit kokeilla.

Jos painuma on esim. tasainen kuoppa kuularypytetyssä pinnassa on sen ulos vetäminen aika napakka juttu.

Tarvikkeet:

tukeva kirkas ja läpinäkyvä purkki, lasia tai muovia, johon teet reijän pohjaan pulttia varten isokantainen pultti ja siihen sopiva mutteri, pituus enemmän kuin läpinäkyvän purkin pituus. fanerilevy tms, jossa on juuri sen kokoinen reikä, että se nojaa virheettömään peltiin painuman ympärillä. kiintoavain tai lenkki mutteriin kuumaliimapistooli ja kuumaliimapuikkoja

Työvaiheet:

kuumenna kuumaliimapistooli kunnolla, jotta liima on kirkasta ja läpinäkyvää purista kuumaliimaa kohtuullinen möykky, vaurion koosta riippuen, pultin kantaan paina pultti välittömästi vauriokohtaan ja purista hetken aikaa, jotta kuumaliima jäähtyy aseta tukilevy, jossa vaurion kokoinen reikä, pultin ympärille pujota purkki pultin päälle ja laita mutteri paikoilleen kiristämällä mutteria kuumaliima vetää pintaa ulos voit välillä katsoa miten pitkälle pinta on noussut levyn oietessa kuumaliima irtoaa reunoilta eikä levy yleensä tule "yli", sillä kuumaliima irtoaa siitä raunoilta alkaen toista tämä käsittely riittävän monta kertaa, että levy on suora jos levy oikeaa eikä kuumaliima olekaan irronnut siitä, lämmitä hieman kuumaliimaa ja ala vetää sitä reunasta irti, lopulta se irtoaa vaurioittamatta maalia

Tällä menetelmällä oikeaa jopa auton ovipelti tai lokari, johon naapuri on parkkipaikalla mennyt täräyttämään lommon.

LINDROOS LAURI 25.09.2009 21:02

Yksi konsti on piilottaa kiusallinen lommo sopivan kokoisen muoviritilän alle (Sikaliimalla tms. kiinni). Erikokoisia ritilöitä löytyy klubiaskin kokoisesta jääkaappikokoon saakka.

t. Lauri

VIITALA RISTO 26.09.2009 19:52

En millään malta olla tässä kohtaa vähän viisastelematta; Pultti on sellainen liitos, jossa on ruuvi ja siihen kierretty mutteri. Aika usein vain puhutaan pultista, kun tarkoitetaan ruuvia.

VIITALA RISTO 26.09.2009 19:54

Ja tietysti lipsahti väärään kohtaan viestiketjua. Amatöörien puuhastelua tämä mun osallistuminen...

VARTIAINEN JOUKO 26.09.2009 21:24

Reilun miehen meininki sinulla kuitenkin Risto, kun myönsit tuon "amatööripuuhasteluksi" ; )

VIITALA RISTO 26.09.2009 21:39

Kiitos Jouko. määrittelen mielelläni myös itse itseni henkilökohtaisesti "reiluksi mieheksi". Tosin useammallakin (karavaani)elämän osa-alueella olen huomannut olevani amatööripuuhastelija. Mutta erästä nyttemmin unhon yöhön jäänyttä henkilöä siteeraten; "jätetään vaatimattomuus niille, jolla on siihen erityisesti aihetta"

VARTIAINEN JOUKO 27.09.2009 12:18

Kyllä Risto tuon "tittelin" haltijaksi joutuu itsensäkin välillä toteamaan, vaikka noita aktiivi- ja passiivi vaunumatkailun vuosia on ehtinyt kertymään jo liki neljännesvuosisata. Onneksi näillä meidän foorumeillamme pääsee tekemään paikon omien tieto/taitojensa puutteisiin, kun on näitä itseään viisaampia kanssamatkaajia.

Kuluneella viikolla laitettiin tuohon meidän vaunumme Priimus-pannuun uusi elektroninen kipinäsysytys. Katselin syvää ihailua tuntien tämän asiansa osaavan asentajan puuhailua ja kiitin Luojaani, että saatoin turvautua Hänen asiantuntemukseensa. Tuli niin viimosen päälle hyvä juttu siitä kipinäsytytyksestä. Että tämä näin esimerkkinä kuinka on hienoa, että porukassamme on osaavia lajikumppaneita.

HAAPANEN TIMO 27.09.2009 19:53

Toimivan tuntuinen oikaisusysteemi. Mitäs jos ulos vedetty pelti irtoaa eristeestä? Sinne väliin alkaa kondensoitua vettä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.