hidas jääkaappi

AVIKAINEN KARI 18.09.2009 11:17

20 vuotta vanha Knaus ja sen jääkaappi. kaappi kylmenee erittäin hitaasti, niin kaasulla kuin sähköllä, mutta toimii kuitenkin. olen puhdistanut kaasulaitteet, toimii hyvin. Onko mitään tehtävissä, että sen sais jäähtymään nopeammin? 15 asteen lämmöstä menee lähes kellon kierto 5 asteeseen.Uudet on aika hinnakkaita! mistä löytyy Knaus Azuriin sopiva kaappi, jos menee uuden hankinnaksi?

LAHTI ANTTI 18.09.2009 11:28

Mikä mahtaa olla jääkaapin merkki ja tyyppimalli?

AVIKAINEN KARI 18.09.2009 18:53

eletrolux, tyypistä ei tietoa. kuitenkin 20 vuotta vanha.

LAHTI ANTTI 18.09.2009 19:15

Tyyppimalli näkyy yleensä kaapin sisällä olevasta arvokilvestä.

MÄKELÄ TUOMO 18.09.2009 20:31

Oli kaapin tyyppi mikä tahansa,jos ja luultavasti absortiokaappi.Syynä yleensä "sopan" kierto ongelmat jos kaasulaitteet ja sähkövastus ovat ok.Ota kaappi irti,käännä ylösalaisin ja naputtele taustan putkistoa varsinkin niitä ohuita putkia varovasti pehmeällä esim.ruuvarin kahvalla.Irtoaa mahdollinen "töhkä.Asenna takaisin ja tarkista kaasuletkun tiiveys saippuavedellä.Itse tällä menetelmällä olen elvyttänyt monta vanhempaa kaappia.Toki vika voi olla termareissa.Mutta tuskin samanaikaisesti kaasussa ja sähkössä.Ainahan ne hitaasti kylmenevät kompurakaappiim nähden.

IPATTI VEIKKO 21.09.2009 15:42

Puhdista palopesä ja palamiskaasujen poistoputki. Ohjeita näet www.koti.mbnet.fi/pes1tol.

VIRTANEN TAPANI 15.11.2009 15:24

Heips. E-Lux pikahuolto ohje. Kaappi irti vaunusta, käännetään vasemmalle kyljelle ja pidetään siinä kunnes lirinä putkistosta loppuu. Sitten varttikierros vasemmalle ja lirinät. niin jatkat kunnes kaappi on pyörähtänyt kaksi kierrosta. Tämän jälken kaasupoltin uusiksi ja kaappi kiinni vaunuun. Ongelmana on jäähdytysliuoksen ammoniakin kiteytyminen suolaksi joka estää nesteen kierron putkistossa. Kun kaappi jäähtyy, niin se on pidettävä kylmänä vähintään kuukausi jotta ammoniumsuolat nesteytyvät jälleen.

t Tapani

KUITTINEN HEIKKI 09.12.2009 19:38

Tapanille lisäkysymys aiheeseen liittyen. Onko näiden ammoniakkikaappien neste 99,7% ammoniakkia vai jollain lantattua,vedelläkö vai liittohappoko? Mitä suolaa siitä tulee jonka lämmitysprosessi liottaa taas nesteeksi? Kun kaikki suolat vaativat sulaakseen satoja asteita. Laitteistohan on suljettu järjestelmä ja neste kaasutetaan lämmöllä.

Vuosia on niitä kaappeja pyöritelty, välillä mesestykselläkin, tietämättä tätä ohjeesi loppuosaa, on vain puhuttu sakasta ja roskista. Hyvä kun vihdoinkin selvisi, Evp.kaasuasentajalle.

Vielä lisätarkennus kuukauden kylmänä pitoon, Kaasullako vai kelpaako sähkö ?

Lämmöllä Heikki

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.