Seinäpelti.

HEIKKILÄ TAPANI 03.09.2009 21:09

Ostimme uuden vaunun, ensimmäisessä vuosihuollossa vasemmassa seinäpellissä todettiin liimauksesta irronneita kohtia ja tehdas ehdottaa koko seinäpellin vaihtoa. Onko kokemuksia vastaavasta. Kannattaako vaihtaa?

TUPPURAINEN PETRI 03.09.2009 21:31

No jos se menee takuu korjauksena, niin miksikäs ei. Yleensähän uusi takuu jatkuu tuon korjauksen jälkeen. Mutta, muista varmistaa myös se että takuu pysyy voimassa. Jos ei mee takuukorjauksena, niin sitten en osaa sanoa. Sitten se on ihan "Up to You" juttu ;)

HYTTILÄ ESKO 04.09.2009 08:39

Ostin joskus kolhitun johon vaihdettiin pelti. Hyvin se onnistui. Mikä merkki ?

VÄLIAHDE JUSSI 04.09.2009 10:21

Pitkän päälle häviät jos et vaihdata sitä nyt takuu aikana. Eihän se heille ole kummonen homma, ja eikä se itsestään liimaudu takasin. Tottakai takuu aikana kuntoon ja takuut siitä tehdystä työstäkin.

HAAPANEN TIMO 04.09.2009 16:17

Miten se nykyinen pelti revitään irti? Mikä eriste lienee? Styroksi saattaa lähteä kappaleiksi. Miten uusi pelti liimataan? Valmiiseen vaunuun ei saada sellaista puristusta kuin seinää pöydällä tehtäessä.

Uuden veroista on hankala saada aikaan, mutta ei seiniä voi sinälleenkään jättää, sinne kondensoituu vettä. Ehdottaisin kaupan purkua tms. Vastaava ehjä vaunu tilalle, tuosta ei ehjää, vuoden vanhaa vastaavaa tavaraa saa.

Jos vuoden vanhaan vaunuun tulisi tulisi samanlainen vakuutuksesta korvattava vaurio, menisi lunastukseen ilman muuta.

Maahantuojalle/tehtaalle vastaavan vaunun tilalle antaminen
tulisi halvemmaksi kuin noin iso remontti, vaurioituneen voi myydä hyvään hintaan jollekkin. Samaan tapaan kuin vakuuyhtiöt toimivat. @timppa

HYTTILÄ ESKO 05.09.2009 12:23

Ei sitä vanhaa oteta pois. Uusi laitetaan päälle ja listat takaisin.

JANHONEN MATTI 05.09.2009 12:56

Vikahan on siellä nykyisen kunnossa olevan pellin alla. Ei liimausvikaa päällelaitot korjaa. Mahdolliset eristevauriot vanhan pellin irrotuksessa voi korjata uretaanivaahdolla ja paikka voi olla jopa parempi kun alkuperäinen eriste. Liimoja taas on nykyisin niin moneen lähtöön, että ohuen pellin liimaus kyllä onnistuu ilman puristustakin. Kootaanhan sitä kokonaisia autojakin vain liimaamalla.

ANTTILA MARKKU 05.09.2009 13:25

Eipä tuo nyt niin kovin suuri remontti ole.Jos itse joutuisit maksamaan,ehkä noin 2000e töineen.Kyllä ne seinä pellit ovat vaihdettavissa.Jos kysyt vaunuhuolloista niin aika paljon niitä joudutaan tekemään kolari vaurioina.Tosin kaikki eivät niitä ala vaihtamaan.Sinulla ei pitäisi olla mitään huolenaihetta koska asia huomattiin huollon yhteydessä,uudessa vaunussa.Jos taas jätät teettämättä todennäköisesti häviät enemmän kuin sen korjauksen hinnan n 1%vaunun arvosta.

HAAPANEN TIMO 05.09.2009 13:38

Paljon tietty vaikuttaa millä kohdalla irronnutta peltiä on, keskeltä seinää on helkkarin paha korjata niin että jälki on siistiä. Yksi vaihtoehto on, jos korjattava kohta on esim. istuimen selkänojan kohdalla, kaivaa se auki sisäpuolelta, mutta jälkiä jää siitäkin. Jotenkin on kuitenkin korjattava, piloille menee muuten uusi vaunu. Mun mielestäni vika on niin vakava, että kaupan purku on täysin mahdollista. Uuden veroista ei tuosta synny. @timppa

HAAPANEN TIMO 05.09.2009 13:41

Jaaha, Markku ehti kirjoittaa sillä välin kun minä mietin. Pellin vaihto on niin iso työ ettei kannata huolia takuuvaunuun.

GRÖNLUND JORMA 05.09.2009 14:09

Samaa mieltä olen. Jos vaunu on uusi, niin vaadit vai uuden ja virheettömän sen tilalle.

AINA tulee jotain harmia, kun laitetaan uusi pelti.

GRÖNLUND JORMA 05.09.2009 14:16

Esimerkki omasta kokemuksestani. Minulle laitettiin vakuutuskorvauksella uudet sivupellit, sekä myös kattopelti myrskyn aiheuttaman vahingon vuoksi.

Monta vuotta meni ihan hyvin, mutta sitten alkoikin kattoluukun kitiosauma vuotamaan, ja sadevesi pääsi sinne vanhan ja uuden kattopellin väliin. No sehän aiheutti minulle hirmuiset vaivat ja kustannukset, kun mun piti vaunu roudata takaisin korjaamoon tarkisteltavaksi, ja korjattavaksi.

Luottamus niihin kattoluukkujen kittisaumoihin meni, eikä turhaan, koska ne on vuotanut vielä jälkeenkin päin.

Nykyään lisäilen sinne varmistuskittiä joka kesä.

GRÖNLUND JORMA 05.09.2009 14:28

Ja koska kysyjällä on kyseessä nimenomaan seinäpellit, niin niihinkin minulla tuli hieman vikaa. Nimittäin Soliferissa on tuuletusluukut 2kpl kummallakin sivulla. Noiden luukkujen kärpäsverkot menivät kaikista rikki, kun korjaaja näversi niihin uusiin sivupelteihin niitä ilma-aukkoja.

No. Onhan ne mukana pysyneet mulla jo yli 10 vuotta, mutta kokemuksena kerron, että ei ne korjaamalla ainakaan parane.

ANTTILA MARKKU 05.09.2009 14:46

Olen kuullut????? läpivientien kohdalla on aina suuri vaara että aikaa myöden tulee jotain ongelmia.Kitti kuivuu,vaunun kori elää vedettäessä,minusta tuo korjausten aiheuttama lisä riski ei sitten kuitenkaan aiheuta yö unien menetystä.En tunne vaunun valmistus tekniikkaa joten voin kyllä olla väärässäkin.Kuluttajasuoja antaa takuun työn osalle.Joka ei taida loppua vaikka osien osalta takuu umpeutuisikin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.