Lämmin vesi - kaasu - Fendt

HINKKURI MARY-ANN 09.08.2009 08:09

Aloittelemme & harjoittelemme matkailua vaunulla, oston läpikäynnissä jäi varmistamatta miten vaunua suuresti lämmittämättä (näin kesällä tuntuu lämpöä riittävän) saadaan kaasukäytöllä lämmintä vettä vesijärjestelmästä. Olisiko teillä konkareilla / asiantuntijoilla antaa ohjeet, kun vaunun ohjekirjassa kerrottiin vain ettei lämmitystä saa käyttää jollei tankissa ole vettä. Ohjeista etukäteen kiittäen epätietoiset Etelä-Savosta

KOSKINEN OLLI 09.08.2009 09:18

Koska lämmitysjärjestelmiä on useampia, helpottaisi jos kertoisit että minkälainen järjestelmä on vaunussasi.

Ohjaustaulussa lienee valmistajan nimi.

Ohjekirjan tiedotkaan eivät aina pidä paikkaansa, tämä siis silloin kun lämmitysjärjestelmä on erikoistilauksen tai maahantuonnin jälkeen vaihdettu.

Kovin oudolta kuullostaa tuo lause, että tankissa pitäisi olla vettä...? Sen vielä jotenkin ymmärtäisin että lämmitysjärjestelmää ei saa käyttää jos järjestelmässä ei ole vettä, mutta että tankissa...?

MÄNNISTÖ ANTTI-P 09.08.2009 09:30

Mikäili vaunussa on Trumatic lämmitys, niin lämminvesivaraaja on erillinen "pytty" ja vesi lämpiää sähkövastuksella. Jos säiliö on tyhjä ja vastus napsautetaan päälle voi vastuksen palaminen olla edessä! Tämä on veikkaus, ei tieto, ei edes "sivistynyt" arvaus. ps. edellisessä vaunussani oli lo. systeemi!

ANTTILA MARKKU 09.08.2009 11:52

Siinäs nyt näette,ei ole tarpeeton mm."kissaa ei saa kuivata mikrossa."Veden varaajassa pitää olla vettä ennen kuin aletaan lämmittää vettä.Se on faktaa.Kaasu poltin käynnistetään mutta ei kiertovesipumppua.Lämminvesivaraajan kytkin pitää olla lämmitysasennossa.Sähköllä sama.Tässä sellainen yleis ohje,muutokset mahdollisia valmistajasta riippuen.

HINKKURI MARY-ANN 09.08.2009 21:46

Niin anteeksi, laitemerkki oli jäänyt kirjoittamatta. Vaunussa on Trumatic lämmitin ja ilmapuhallin (Trumavent?). Tuosta jäljemmästä viestistä ymmärsin, että tuo makuuhuoneessa oleva katkaisija (jolla sähkökäytöllä vesi lämpenee) pitää olla "päällä" vaikkei valo pala niin kaasu lämmittää?

Tuota vastuksen palamistahan se veden varmistus tarkoittaa.

TERVO JARI 09.08.2009 21:53

http://www.caravantukku.fi/webkatalog/kayttoohjeet/kayttoohjeet.start.htm

Ja tuoltakin löytyy "kivaa" . . . "räjäytyskuvia" ym ym ym. . .

http://www.sarkacaravan.fi/Extreme

Jari

KUVAJA AKI 10.08.2009 10:00

Vaunussasi on ilmeisesti erillinen vesispoileri jota lämmitetään trumaticista tulevalla ilmalla ja 220 v käytössä sähkövastuksella?

NIEMELÄ PASI 10.08.2009 10:26

Vaunussa on ilmaisesti vaalean ruskea Truma-Therme lämmivesi varaaja allaskaapissa. Trumaticin ilmakanava menee varaajan läpi ja lämmittää samalla vettä.

Periaatteessa saadaan lämmintä vettä kunhan lämmitys on päällä (kaasu/sähkö (Ultraheat, jos asennettu)). Tuosta Trumavent-puhaltimesta on olemassa 12V ja 230V versiot. Jos vaunussa on tuo 12V puhallin niin periaatteesä on mahdollista saada lämmintä vettä ilman 230V verkkovirtaa.

En ole kokeillut miten hyvin tuo lämmittää ilman varaajan sähkövastuksen päällä oloa.

HINKKURI MARY-ANN 10.08.2009 23:46

Vaunussa on 12 V ja 230 V järjestelmät puhaltimessa. Eli veden lämmitys lämmittää myös vaunua, viikonloppuna ja alkuviikosta ei voinut ko. yhdistelmää käyttää (kuumat yöt) - pitää testat loppuviikolla pohjoisempana. KIITOS vastauksista!

NIEMELÄ PASI 11.08.2009 07:16

Oli vissiin aika sekava tuo selitys.

Kun lämmität vettä pelkällä lämminvesivaraajan sähkövastuksella niin silloin vaunu ei lämpene.

Veden lämmitys pelkällä kaasulla (kierto ilmalla)lämmittää vaunua.

Onko parempaa tietoa tuosta 12V/230V puhaltimesta? En ole törmännyt kuin jompaan kumpaa (12V yai 230V).

HINKKURI MARY-ANN 11.08.2009 20:15

Alku kysymyksemme oli, että voiko kaasulla lämmittää vettä - ilman vaunun lämpenemistä (kun oli hellepäivät)? Sähköllä olemme veden saaneet lämpimiksi, nyt voisi kokeilla kaasua (kun on järkevää sulkea ikkunat (vaunu viilenee).

Puhallin toimii akulla (12 V), joten varmaan myös verkkovirtakäytöllä on akku joka antaa puhaltimelle tehon.

Kun vasta hankimme käytetyn vaunun, emmekä ole kokonaan meille koottua käyttöohjetta lukeneet (josta oli hiukan puutteellinen opastus veden lämmityksestä - valmistajan ohje, mutta ei sellaista miten tähän vaunuun on asennettu ja missä käyttö yms. kytkimet/ katkaisijat).

NIEMELÄ PASI 12.08.2009 08:12

OK, tuo siis 12V puhallin. Tuo saa muuntajalta virtaa kun on verkkovirta kytketty, vaikka ei olisi akkua.

Ei noissa ole mukana alunperinkään mitään opusta mikä kertoisi miten yksittäiset laitteet on asennettu ko. vaunuun. On vain järkeiltävä yksittäisten ohjeiden perusteella miten kokonaisuus toimii.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.