J.Halmeenmäki

LAHTI ANTTI 07.08.2009 16:34

Luetko tämän ketjun, varsinkin loppuosan jossa keskustellaan geeliakun latauksesta. Miten ja minkälaisella laturilla se oikeaoppisesti tehdään?

http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/matkailuvaunut_ja_vetoautot/?E26528M=21&x26528=58535700

IPATTI VEIKKO 08.08.2009 12:41

Löysin kerran yhden tutkimuksen jossa oli liki 50 eri akkutyyppiä mainittuna ja se että miten niitä kutakin tulisi ladata. Geeliakun kohdalla oli mainittuna nimenomaan se, että sitä ei saa ladata tavallisella laturilla elle siinä ole kytkintä jolla akun tyyppi voidaan valita.Tiedän kolme tapausta joissa myyjäliike oli jättänyt penkin alla olevasta laturista sen pienen kytkimen kääntämättä ja geeliakuista tuli entisiä. Valitettavasti en löydä sitä www-osoitetta mistä tuon alussa mainitun sivun hain. Se saattoi olla myös jonku yliopistotyö.

LAHTI ANTTI 09.08.2009 16:39

Olli J.

Tässä vähän tietoa sinulle siihen laturiasiaan.

JORVA OLLI 09.08.2009 18:05

Veli Antti, odottelen kaikessa rauhassa, linkki varmaan tulossa?

HALMEENMÄKI JUHANI 09.08.2009 22:11

Pitäisi varmaan otsikoida muuten kuin koiranpaska haisee jos haluaa akkuasiaa?

Viintosa söi pitkän vastaukseni bittitaivaaseen, joten lyhyesti uudestaan...

Se villa levyjen välissä viittaa AGMään.

ÄLKÄÄ KOSKAAN availko akuista kansia jotka ei aukea kolikolla tai sormin!!!

Nuo Tervon linkit on erinomaisia, lukekaapa ne ajatuksella.

Unohtakaa se geeliakku jo, jollette omista panssarivaunua. Jos haluatte parhaan niin se on nykyisin AGM. Myös geeli ja AGM ovat sitten lyijyakkuja muuten.

Suljettujen akkujen kannessa on fiksu systeemi joka pitää aineet akun sisällä, tuuletusletkua ei tarvita. Niissäkin on varoventtiili sille jos laturi hajoaa, ja silloin ei letkukaan riitä.

Minä en riskeeraisi yli satasen AGM-akkua käyttämällä laturia jonka sopivuudesta ei ole tietoa. AGM haluaa tosiaan erilaisen latauksen kuin vanha korkillinen akku. Jopa Ca- sekä Ag-akut ottavat virtaa eri tavalla vastaan, ja 10 vuotta vanha laturi on varmasti tehty nykykäsityksen mukaan huonosti virtaa vastaanottaville akuille. AGM poikkeaa korkkiakusta niin paljon (Tervon linkki kertoo taas detaljit) että kukaan muu kuin laturivalmistaja ei voi antaa varmaa tietoa sopiiko, yleensä ei, ainakaan pidemmän päälle ja hyvin.

Ja jos pitää suositella helposti saatavaa ja varmaa kaikille akuille sopivaa laturia niin CTEK. Muitakin on mutta CTEK mm muistaa mihin tilaan se jäi kun töpseli nykäistään irti, eli ei tarvitse kytkeä päälle uudestaan lataustilaa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.