Helposti häiriintynyt

STRÖMMER HEIKKI 04.08.2009 21:17

Minulle on selvinnyt (viimeinkin) että olen häiriintynyt helposti karavaani jäsennumeroista sun muusta turhasta. Viimeksi häiriinnyin uuden Hobby 610 ni 50L:n vesisäiliöön, johon mahtuu vettä 30L. Kun säiliö on niin täynnä kun saa näyttää mittari 1/2 tankkia. kun käytät vettä n. 3L näyttää mittari 1/4 tankkia, jne. Kun mittari näyttää tyhjää ja katsot sängyn alle, kas tankki on noin puolillaan. Ja mitään ei kuulemma voi. On kuulemma oikea anturi sanoo merkkiliikkeen huoltokorjaamo. No kun tarpeeksi ottaa pannuun niin voi sille mitään.Jatkoin ensiksi ulosvuotoputkea n. 10cm, jolloin vedenpinta nousi tarkistusaukon alareunaan asti. Tankkiin jää silti 5cm:n ilmatila.Toimenpiteen jälkeen tankkiin mahtuu 45L vettä. Seuraavaksi kävin anturin kimppuun. Jatkoin anturin "viiksikarvoja" sähkötöissä käytettävien sokeripalojen ja ruostumattoman teräslangan avulla. " sokeripaloissa on sisäkalut messinkiä, joka ei ruostu vedessä.No nyt kun mittari näyttää 3/4, mahtuu tankkiin 10L vettä. kun se näyttää 1/2 mahtuu vettä 20L jne. kun se näyttää tyhjää, on tankissa 5L jäljellä.Osat tähän vaativaan työhön maksoivat 3€ 20c.Hmm Mikähän alkaa häiritä kovasti seuraavaksi?

LAHTI ANTTI 04.08.2009 21:48

Heikki.

Hobby on Hobby nimensä mukaisesti. Askartelua siellä ja täällä. Onnittelut valintasi johdosta!!!!

TUPPURAINEN PETRI 04.08.2009 21:52

Huh, no toivottavasti sulla ei oo siinä Hobbyssä kiinteää harmaavesisäiliötä. Sitten oot kyllä pulassa noilla mittailuilla ja vesimäärillä ;)

Joten suosittelen että kokeilet jotain helpompaa. Täytä jääkaappi kylmillä olusilla. Eli pistä sinne saman verran olutta kuin mitä on jääkaapin tilavuus. Otat tietysti huomioon mitä yksi tölkki vie pois tilavuudesta ja vähännetä siis jääkaappiin pistettävän oluen määrän pois niistä tölkkien tilavuudesta. Tämän jälkeen juot kaapin tyhjäksi ja arviot, että mahtuuko tuo kaikki kemssaan. Sinistä mönjää ei siis kannata laittaa pönttöön kovinkaan paljoa koska sehän vähentää tietysti kemsan tilavuutta tuolta juodulta oluelta. Nyt kannattaa tietysti sitten varautua kemssan osalta tiettyyn ylivuotoon mutta sitä varten kannattaa ostaa jokin ylivuotoletku. Se, mihin se tulee asentaa riippuu tietysti siitä, missä mahd. lattiakaivo sijaitsee.

Mutta, kerro kuin kävi. Mut älä menetä hermoja vaan tuon testin kanssa. Lycka Till !

VARTIAINEN JOUKO 04.08.2009 22:12

Tuo oli hyvä Petri - sulla on humoristista näkemystä ;)

MIKKONEN MATTI 05.08.2009 09:06

Ei ole Hobby hyväksi. (vanha suomalainen sananlasku)

VARTIAINEN JOUKO 05.08.2009 10:43

Tossa on varmasti viisauden siemen, kun jo muinaiset room.. korjaan suomalaiset tuon tiesivät ;)

STRÖMMER HEIKKI 05.08.2009 15:12

Joo Hobbyssä ei ole kiinteää edes jätevesisäiliö. Siinä on pyörillä varustettu 20:n litran jätevesisäiliö, johon kyllä mahtuu se 45l konstilla jonka olen oppinut teiltä kokeneemmilta karavaanareilta. Säiliö vaan vähän katseilta suojaan, jättää vaikka " vahingossa" tuolin sen eteen niin kukaan ei huomaa kuinka se ylimääräinen 25l imeytyy nurmikkoon. Tietysti on aika naurettavan näköistä vetää perässään jotain Hobbyn jätevesisäiliötä. Olishan se paljon miehekkäämpää kantaa Kaben jätevesisäkkiä, tai tyhjentää vähän väliä Kaben 4l vetävää kiinteää lämmitettävää jätevesisäiliötä. Kyllä siinä olis köyhät ihmeissään kun joka 4:n litran jälkeen vedät vaunun ajokaivon päälle. Ostettiin toi Hobby uutena nyt keväällä. Vaihtoehtona oli uus Kabe Smaragd.Hintaeroa n. 2000€. Molemmissa Alde jne. Niin vain kallistuttiin reilusti isompaan Hobby 610 telivaunuun, kun ei matkailla talvella ikinä, eikä oltu valmiita maksaan 4l:n jätevesisäiliöstä mitään. No puutteita on Hobbyssä, mut levis Kabenkin hyttysverkko osiksi luukkua avatessa, ja näyttävät edelleen olevan alumiiniset lämmitysputket suoraan teräskannakkeissa, mut ilmeisesti ruotsalaiseen alumiini-teräs liitokseen ei tulekaan sähkökemiallista reaktiota, jossa alumiiniin syöpyy muutamassa vuodessa pieniä reikiä.Tai sit tulee, kuten olen täältä lukenut.

LAHTI ANTTI 05.08.2009 19:11

Kabesta en tiedä, mutta mulla Polarissa harmaavesisäiliön tilavuus on 30 l. Ja lämpimässä tilassa.

LÖNNQVIST LEIF 06.08.2009 16:37

On olemassa ruåtsinkielinen lausahdus joka mielestäni pitää hyvin paikkansa: "Skafa dig en hobby, så har du inga fritidsproblem" - eli vapaasti suomennettuna - "Hanki itsellesi hobby niin sinulla ei ole vapaa ajan ongelmia" (hobby = harrastus). Hyviä harrastepäiviä toivoo Lefa

OIKARINEN JUUSO 06.08.2009 16:56

Ja mulla pikku-hobbyssä kiinteä 55l harmaavesisäiliö, niinikään lämpimässä tilassa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.