Ei pelitä!

REIMAN MARTTI 17.07.2009 22:56

Jääkaappi pelittää sähköllä niin että lähdön edellä kun laitan pilsnerit kylmään kaappiin ja Larsseenit siihen toiseen, sitten roikka irti ja kaasulle värkkäämään niin kyllä se Elekroluksi lähtee tulille mutta mutta pilsnerit rupeaapi lämpiämmään. Olisikohan tuohon ropleemiin jonkunlainen kikkakakkonen olemassa vai pittääkö vaehtoo vaunua, (vanha rytöhän tuo jo onkin)mutta halvempikin kikka olisi tervetullut vaihtoehto! Juumassa Karhunkierroksen finaalissa 26.8 sunnuntaina huurteinen olis paikallaan. Silloin paikalle sattuneiden kanssa juhlimme rubiinihääpäivää. Tervetuloa! 119438 Martti

IPATTI VEIKKO 17.07.2009 23:07

Käy sivulla www.koti.mbnet.fi/pes1tol , siellä on paljon tietoa monesta asiasta.

LAHTI ANTTI 17.07.2009 23:20

Tässä kirjoittelin hieman ohjeita. Kokeile ensin niitä.

http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/jasenkeskustelu/?x26564=56996180

REIMAN MARTTI 17.07.2009 23:28

Veikko! Aatteleppa ite oliko tuosta linkistä minulle mitään, eipä juuri!

REIMAN MARTTI 17.07.2009 23:36

Siellä ikkunassa liekki palaa elikkä suutin hönkii sitä kaasua .

LAHTI ANTTI 17.07.2009 23:48

Se ei vielä välttämättä siltikään toimi oikein, vaikka liekki näkyykin ikkunasta. Epäilen mainitsemiani syitä häiriöön.

REIMAN MARTTI 18.07.2009 00:06

Hyvät neuvot aina tarpeen, kiitos Antti. Ropleemi on kun se elektroluksi on aikalailla kiinteä osa kalustoa, moottorisahaako tarvinnee?

LAHTI ANTTI 18.07.2009 09:53

Ulkopuolelta ilmanvaihtoritilöiden kautta usein onnistuu. Ne sivusta pois ja katso, mitä sieltä näkyy.

TERVO JARI 18.07.2009 10:05

Korjauksessa huoltomieheltä menee n. ½tuntia ( puhdistaa laitteen ja vaihtaa uuden suuttimen, suutin hapettunut/muuten vaan tukkeutunut ja sen takia pieni liekki, liekki taitaa palaa nytkin mutta on liian pieni jolloin ei kylymene, niin ei kylymene.

Se liekin korkeus polttimessa riippuu jääkaapin mallista, joten paree jättää tuo "murhe" ammattimiehen hoteisiin . . .

Ei maksa paljoa mutta on sitte turvallinen ja luotettava käyttää, nuot kaasuasennukset kun on luvanvaraisia. . .

Jari

REIMAN MARTTI 18.07.2009 21:12

Kiitoksia Jari, vahvistit sen mitä itsekkin tuossa päivällä pähkäilin; ei tuu mittään. Sieltä ritilän kauttakin kurkistelin ja ei sieltä kyllä paljon auennut meikäläiselle.

LAHTI ANTTI 18.07.2009 22:58

Olisit heti Martti sanonut, ettet sä ymmärrä niiden päälle mitään. Olis sulle turhat neuvot jääneet pois.

Vie siis suoraan asiantuntevaan huoltoon se kaappi.

TERVO JARI 19.07.2009 08:23

on hyvin vaarallista mennä neuvomaan tuntematonta ihmistä ( varsinkin kun ei tiedä hänen tieto/taito/työkaluarsenaliaan ) asioissa jotka vaativat ammattitaitoa/asennusluvat, voipi tulla pahimmassa tappauksessa ruumihia tahi muutenvaan tulla kalliiksi . . .

Ja tuskin sinullakaan on tarpeeksi on tieto/taitoa/tarvikkeita tehdä isompaa huoltoa tuonlaiselle jääkaapille tahi muulle asennusluvat vaativalle asennukselle, "himpan jäitä hattuun" noissa neuvonanto asioissa . . .

Itsellä olisi työkalut vaativiinkiin asennuksiin monellakin eritaholla mutta jätän luvanvaraiset/ja joita en osaa hommelit niille joilla ne luvat/ammattitaito on, kun työn on tehnyt "alanmies" voipi käyttää laitteita turvallisesti . . .

Yleensä vahingon satuttua tuleepi "tinanappiset" kyseleen, on kiva jos on "kuitti" mitä näyttää, vakuutusyhtiökin "pokkaa" ihan erilailla . . .Jos ei "kuittia" ? Kuis sitte "suu pannaan" ? . . .

Jari

REINI SEPPO 19.07.2009 09:40

HYVÄ JARI!! Noin on oikein,että ei anneta ymmärtää että kaiken voi tehdä itse!! Olekin ihmetellyt tietoa, että kaasuasennuksia/huoltoja voisi tehdä kuka vain! Puollusta vain rohkeasti,sillä se on karavaanarien turvallisuus asia! Näitä "ronkittuja" kaappeja tulee silloin tällöin vastaan ja mikä pahinta, että ne myös vaihdetaan joskus vaunun mukana eteenpäin!!! t. se

LAHTI ANTTI 19.07.2009 11:06

Jari hyvä.

On totta, jos täysin tumpelo lähtee korjaamaan/huoltamaan vaunun jääkaappia, niin siitä voi tulla murheita. Mutta oletan kysyjillä olevan sen verran järkeä päässä ettei lähde tekemään mitään, jollei tiedä mitä tekee.

Mitä sitten katsotaan isommaksi huolloksi? Antamani neuvot kaapin puhdistukseksi eivät liene sitä. Ja väitän itselläni olevan riittävästi ammattitaitoa mainitsemani työt suorittamaan. Vaunujeni jääkaapeille olen ne tehnyt 34 vuoden ajan. Kertaakaan ei mitään ongelmaa ole tullut sen johdosta. Eikä ole tarvinnut viedä huoltoliikkeeseen jälkiäni paikkaamaan.

Mitään ihmeellisiä erikoistyökaluja ei ko. hommassa tarvita. Silloin jos puhutaan koko kojeiston vaihdosta, ne jätän ammattiliikkeelle tehtäväksi. Toki sitä tarvetta ei ole vielä tullut vastaan.

Ja on aina tekijän vastuulla mitä tekee, ei neuvonantajan.Siksihän täällä mm.kysellään erilaisia ohjeita/neuvoja eri asioista.

Eihän renkaanvaihtoakaan voisi neuvoa jos epäilee, että sen tekijä jää auton alle tunkin mahdollisesti pettäessä.

PALIN MATTI 19.07.2009 17:22

Antti puhuu asiaa. Kyllä järjen täytyy aina voittaa hysteria.

TERVO JARI 19.07.2009 19:01

että homma menee niinkuin "ajattelet"/neuvojesi mukaan ?

Teeseitse mies kun innostuu antamistasi neuvoista ja tekee mitä tekee vajaavaisin neuvoin, lopputulos voi olla "melkoinenkin"?

Kaikestahuolimatta jätetään tuollaiset hommat ammattimiehille, jos harrastus tulee tuollaisten kulujen takia ylitsepääsemättömän kalliiksi on paree lopettaa, muutoin menee liian vaaralliseksi "urheiluksi".

Tämä on kantani.

Turvallisuus ennenkaikkea.

Jari

SIHVOLA MARKUS 19.07.2009 23:28

Ehkäpä harrastuksen yksi "pointti"on se,että haluaa itse vähän askarrella.Osaavana ja sieltä,-täältä vinkkejä kyselemällä saa yllättävän paljon aikaan.

REIMAN MARTTI 20.07.2009 08:01

Moro Antti. Kyllähän minä jonkunvrran kaasuvehkeistäkin ymmärrän, töissänikin niitä aikanaan värkkäsin. Sain otettua kaapin esille ja kyllä ohjeillasi olisin varmaankin saanut jotain aikaiseksikin mutta kyllä taidan käyttää valtuutetulla sepällä, Jari kirjoitti siitä aiheesta osuvasti.Turvallisuus on tärkeämpi asia kuin muutaman kympin säästö. Kaapistakin löytyy sen jakarin lisäksi muitakin värkkäimiä ja maalaisjärkeäkin kotitarpeiksi.

Hyvää kesän jatkoa. Martti

REINI SEPPO 20.07.2009 13:12

ettet rakenna POMMIA!! Nestekaasu on PALAVA ja RÄJÄHTÄVÄ ! Siis ,mielestäni ne askartelut pitäis jättää kaapin taustojen ym. puhdisteluun. Kyllä sitä askartelua löytyy,vaikka kuika paljon!! t.se

MÄLLINEN TIMO 22.07.2009 00:20

Osta kaasua.

REIMAN MARTTI 28.07.2009 21:45

Siulla, Timppa on nyt varmasti sisäpiirin tietoa; olenhan köyhä eläkeläinen ja juuttaan itara. Nuukuudessani hoksasin ettei minun kaasua tarvitse ostaakkaan kun äkkäsin sen nappulan josta napsautetaan kaappi ajon ajaksi akulle:) Tosin vielä on mietinnässä että mistähän saisi leiriytymisen ajaksi vetästyä ilimasen sähkön. P.S. Elekee sinne Norjaan! Siellä kun on niitä ylämäkkiikii. Oolun seuvula on enemmän tasasta:)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.