Asuntovaunun vetoaisan kumitiivisteen vaihto

JUUTI MARKKU 24.06.2009 12:30

Löytyykö jostain neuvoja, miten ko. tiiviste vaihdetaan? Vaunu on Solifer 45 vm. -82 ja alusta/aisa B&B:n valmistama Sigma II. Tuskin purkamista kuitenkaan tehdään kupissa olevan kiilasokan poistamisella - näyttäisi olevan siksi tiukassa kiinni...

GRÖNLUND JORMA 25.06.2009 11:30

Jos tarkoitat sitä haitarikumia, joka menee kasaan jarrutuksessa, niin mieleeni tuli, että jospa sen voisikin korvata semmosella auton vetonivelen suojakumilla, jonka saa kiskaistuksi nivelen yli, sitä purkamatta. Tämä ihan vaan mielikuva-ideana. En siis ole kokeillut vetoaisaan semmosta.

HALMEENMÄKI JUHANI 26.06.2009 09:03

www.teohydrauli.fi

SALO TAPANI 26.06.2009 09:33

Omassa Solikassa(BPW)on kaksi isoa pulttia. Ne irroittamalla sai kitaosan pois ja pääsi vaihtamaan suojakumin ihan helposti etukautta. Takimmaiseen tulee iskunvaimentimen kiinnityslenkki ja se on muistettava myös laittaa kunnolla takaisin. Kumi maksoi ihan merkkivaraosana muistaakseni noin 10€.

JUUTI MARKKU 26.06.2009 15:55

Kiitoksia vastauksista!

Näyttää siltä, että B&B:n rakennetta ei selvitetä edes firman omalla sivulla - aito engelsmanni...

En löytänyt tuosta linkistäkään omaa (veto)aisaani vastaavaa rakennetta. Sain kyllä purettua pään, mutta tärkeät rengassokat olivat katkenneet joskus aikaisemmin ja uusien etsiminen on käynnissä. Joka tapauksessa tuotekehittely on ilmeisesti mennyt eteenpäin tällä alalla - aiheesta. Kuvittelin kyllä, että jossain vanhoissa Caravan-lehdissä olisi näistä ollut ohjeistusta, mutta ei osunut silmään. Onko joku linkki vielä olemassa, josta löytyisi "helposti" näitä vaunun huolto-ohjeita?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.