etu- vai takaveto

MOILANEN MIKA 29.05.2009 22:42

Ollaan tykästytty ajatukseen VW caravelle bussi versioon vaunun vetoon. Mutta miten on tuon etuvetoisuuden kanssa, onko siitä haittaa keulan mahdollisen kevenemisen ja siitä johtuvan vetopidon heikkenemisen myötä? Olisko Toyota Hiace parempi? tai MB Viano? Vaunu Hobby 650 kmfe.

LAHTINEN ERKKI 29.05.2009 23:23

kyllä caravellen nokka maassa pysyy, vaikka periaatteessa takavetoinen on "oikea" auto. Hanki kuusipykäläinen manuaali ja kun lähdet liukkaalla kelillä vetämään perävaunua, lue ensin huolella ohjekirjasta luistonestoa käsittelevä kohta, ettei tulisi yllätyksiä kuten minulle.

KONTINAHO ALPO 30.05.2009 09:54

Kylläkait vaunu kulkee normaalioloissa vetääkö edestä vai takaa. Talvikelit ja jotku pehmeät alueet on poikkeus Niissä on neliveto poikaa, itelläni neliveto Hilux ja olen kyllä avustanut jonkun kerran sutimaan jääneen etuvetoisen liikkeelle. WW-llä ja tojotalla onkait nelivetoja myös bussiversiona. A.K

OIKARINEN JUUSO 25.06.2009 18:39

Omakohtaisesta kokemuksesta etuveto (pakettiauto) toimii vallan mainiosti vetohommissa, myös talvella normaaliolosuhteissa. Vielä kun varaa matkaan lumiketjut sen pahemman paikan varalta - toimivat mudassakin.

Kertaakaan en ole lumiketjuja tarvinnut, mutta siinäpä se onkin niiden matkaan ottamisen taika.

VÄLIAHDE JUSSI 25.06.2009 23:23

Huh heijakkaa kun pito pyöristä lähtee siinä vaiheessa on sama onko etuvetoinen vai takapotku.Kärry tulee kurkimaan ,että nyt täältä tullaan ei oo kivaa enään kellään. Joka tilanne on omanlaisensa,siitä alkaa jossittelu. näin kesällä onpi monta vaaraa,pyöreät liukkauden torjuntaan käytetyt kivet, pyörien urassa oleva savi loppuu kuluneet renkaat ja vesisade.TILANTEEN mukainen NOPEUS.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.