vetoauton peili

SAIRIO TARMO 17.05.2009 19:25

mikä hyväksi havaittu vetoauton peili vetoautona mersu,vaunu leveä malli

LAHTI ANTTI 18.05.2009 11:58

Tässä näitä erilaisia vaihtoehtoja on. Itselläni on käytössä Sekundo 6327 tyyppiset lokasuojan/konepellin väliin tulevat peilit. Ovat käytännössä osoittautuneet hyviksi.

Toiset taas haluavat omiin peileihin kiinnitettävät lisäpeilit, mutta silloin päätä joutuu pyörittelemään melkoisesti, jotta näkee taakse.

Paras olisi, jos on tilaisuus kokeilla erilaisten peilien sopivuutta omaan autoon. Silloin saa sen parhaimman tuntuman.

LAHTI ANTTI 18.05.2009 12:01

Ja tämä tietenkin jäi pois edellisestä.

http://reimonew.ms-visucom.de/fin/D-tarvikkeet/DL-vaunutekniikka/DLQ-lisaepeilit_muut/

P.s. Olisi taas ollut hyvä ominaisuus oman viestin muokkausmahdollisuus. Jostain syystä SFC ei sitä saa mahdolliseksi tänne. Liekö jäsenten aliarviointia, saamattomuutta vai mitä.

LAHTINEN ERKKI 18.05.2009 22:18

Mielestäni parhaat peilit ovat lokasuoja/konepelli-kiinnitteiset, jos vaan autoosi sellaiset saat. Ovat hyvin näkökentässä ja onhan niistä apua silloinkin kun joutuu ajamaan ahtaisiin paikkoihin. Jos peilit mahtuvat, niin vaunukin tulee samasta välistä perässä. Omassa autossamme on toisinaan ollut auton peiliin kiinnitettävä lisäpeili auton oikealla puolella. Tämä peili asennetaan siten, että kartanlukija voi siitä seurata takana tulevaa liikennettä. On joskus ihan mukavaa "ajanvietettä" apukuljettajalle ja lisää turvallisuutta esim. kaistanvaihdoissa.

HAAPAKOSKI OSSI 18.05.2009 23:06

Kuten jo kerrottu, riippuu paljon peileistä ja autosta, mitkä on mihinkin parhaat.

Tuolla on muutama vertailukuva, kuvattuna kuljettajanpaikalta kameran "etsintä" käyttäen eli mahdollisimman läheltä silmää.

http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2bzny+ossi-emukit.html

Ainakin omassa autossa lokasuojapeilissä pitäisi olla myös korkeussäätö, jotta peilejä saisi ylemmäksi - muuten jää A-pilarien taka.

Ossi

LAHTI ANTTI 18.05.2009 23:38

Niinpä niin.........

HYTTILÄ ESKO 19.05.2009 08:11

Itselläni on Volvon originaalit lokasuojapeilit. Pituuteni on knafti 180 cm ja istuin on "normaaliasennossa" eli en aja naparatissa kiinni. Autoni Volvo S60 etupilarit eivät estä mitenkään peiliin katsomista. Eikä peilien näkymää. Edelliset oli EMUK:it enkä takaisin vaihtaisi. Pää sai pyöriä kuin korkkiruuvi kun vaihteli katsetta peilistä toiseen.

TUOMI JYRKI 21.05.2009 14:46

Omien kokemusteni mukaan parhaat ovat lokasuojan ja konepellin väliin kiinnitettävät peilit; päätä ei tarvitse pyöritellä, peiliin vilkaisuun riittää, kun jaksaa silmiään vähän muljauttaa. Varsinkin jos vedät leveää vaunua, lokasuojapeilien paremmuus korostuu.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.