Soliferin etuikkunan rullaverho (-03) ?

RIIHIKOSKI JONI 10.04.2009 16:31

Soliferistamme putosi etuikkunan rullaverho. Ilmeisesti jokin osa on irronnut ja hukkunut, koska verhotanko ei pysy paikallaan (riitä kiinnikkeisiin kunnolla), eikä rullaudu itsestään ylös?

Etsimme vaunusta irronnutta osaa, mutta mistään emme löytäneet. Emmekä tiedä tarkkaan edes minkälainen tuo osa olisi, ilmeisesti siinä on ainakin jokin jousi..?

Kiitos jo etukäteen jos joku viitsii kurkata omaan vaunuunsa ja tarkistaa asian.

Hyvää pääsiäistä! Terveisin, Ninja & Joni

RIIHIKOSKI JONI 10.04.2009 19:30

Verhotanko hieman pyöriteltyäni ymmärsin, että jousimekanismi on tangon sisällä tässäkin mallissa. Verhotangon toinen pää joka kiinnikkeen koloon työntyy on neliön muotoinen, jossa jousi on. Toisessa päässä tankoa on pyöreä pää joka tulee kiinnekkeeseen.

Mutta verhotanko ei silti pysy hyvin kiinnekkeissään, ikäänkuin ovat liian kaukana toisistaan. Ennen on pysynyt. Minkälainen osa puuttuu?¿

HAAPANEN TIMO 11.04.2009 09:18

Väännä lähemmäksi, jos kiinnikkeet ovat metallisia.

RIIHIKOSKI JONI 11.04.2009 09:29

Kiitos vinkistä, mutta kiinnekkeet ovat muoviset (valkoiset), joissa keskellä neliön muotoinen reikä.. Eikä viitsisi siirtääkään toista, enempää ruuvin jälkiä..

TUOMI JYRKI 11.04.2009 10:00

Eiväthän ruuvin reiät sieltä ylhäältä näy. Mutta käypä kylässä vaikka naapurin solikassa tai jossakin vaunuliikkeessä tutkailemassa mahdollisesti puuttuvaa osaa. Minulla ainakin pysyy hyvin paikoillaan eikä havaintojeni mukaan siellä pitäisi olla mitään irtonaista osaa. Jos se pimennysverho ei rullaudu hyvin takaisin, voit kiristää sitä jousta irrottamalla verhon toisen pään pidikkeestä (hieman varovasti taivuttamalla sitä) ja rullaat verhoa muutaman kierroksen "kiinni" päin. Sen neliön muotoisen pään jätät siis kiinni pidikkeeseen. Vähän hankalan tuntuinen homma, mutta onnistuu kyllä.

RIIHIKOSKI JONI 11.04.2009 13:17

kiitos. vedin verhotangon toisesta päässä olevaa pyöreätä päätä hieman ulospäin ja kiersin kuten kerroit verhotankoa "kierrepään" ollessa pidikkeessä. nyt toimii taas ja tankokin pysyy ylhäällä, ainakin toistaiseksi. hieman jäykäksi verhon alasvetäisy tuli, taisin kiertää hieman liikaa..

kiitos vastanneille!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.