Hukassa

SALONEN ARI 22.03.2009 11:18

Mikä nykyään ratkaisee vedettävän vaunun painon omamassa vai kokonaismassa ??????????????

TERVO JARI 22.03.2009 11:59

Omamassa, mutta jos noin "hilkulla" on, ja vedät kuitenki paljon, laita joko pienempi vaunu tai isompi veturi.Jollei sitten siirrot ole satunnaisia siirtoja kausipaikalta huoltoon ja takaisin . . .

Turvallisuus ennenkaikkea, raskas vaunu vie pian autoa eikä auto vaunua . . .

Ja mitä tulee tuohon "pilikunviilaukseen", ei poliiseilla ole aina (harvemmin on) puntari mukana joten täytyy olla hyvät puhemiehen lahjat tai oma puntari että voit toteennäyttää painot jottei sakkoja tulisi, ja muutoinkin nuot vermeet pakkaavat olemaan painavempia mitä rekisteriotteessa lukee. . .

Aika harvinaista tuo punnitseminen on, mutta kuka tietää milloin poliisi alkaa "urakalla" kalustoa puntaroimaan, mutta se turvallisuus pitää pitää etunenässä jokatapauksessa, ja se että sitä joutuu maksumieheksi hyvin äkkiä jos jotain tapahtuu . . .

Jari

SALONEN ARI 22.03.2009 12:04

Hei kiitos tästä tiedosta helpotti paljon oloa !

KOIVISTO REIJO 22.03.2009 12:08

kokonaismassa = vetopaino

TERVO JARI 22.03.2009 12:44

Ja infon puolella kun hakuriin laittaa sanaksi: Omapaino:, tulee jutuntynkää asiasta, pikkasen . . .

http://karavaanari.info/index.php?action=search2

Mutta tuossa käy ilmi asian ydin:

http://karavaanari.info/index.php?topic=2334.0

Johonka perustin kantani.

Jari

JANHONEN MATTI 22.03.2009 14:27

Kun avaatte www.kipparilehti.fi ja haette etusivulla olevalla haulla artikkelin "Trailerin paino hämmentää poliisia". Artikkeli julkaistu 17.10.2006. Sieltä on luettavissa LP:n komisaario Ilkka Kantolan kanta asiaan, joka on selkeä ja jopa esimerkillä valaistu. Sama esimerkki mikä sopii traileriin sopii myös matkailuaperävaunuun.

TERVO JARI 22.03.2009 14:36

http://www.kipparilehti.fi/ajankohtaista/17102006-trailerin-paino.aspx

Jari

JANHONEN MATTI 22.03.2009 15:27

Kiitos Jari

TERVO JARI 22.03.2009 16:01

Eipä kestä, minä lainailen aina kuin mahdollista antamiasi hyviä linkkejä . . .

Jatketaan . . .

Jari

HALMEENMÄKI JUHANI 22.03.2009 17:27

Juu, Kipparin artikkeli on ihan OK, vastaus tosin löytyy täältäkin: http://www.karavaanarit.fi/karavaanimatkailu/karavaanarin_sanasto/ "Kytkentämassa" hakusanalla puolestaan löytyy etuteltasta paljon keskustelua aiheesta, ja myös tieto miten homma menee.

JANHONEN MATTI 22.03.2009 19:40

Otin tämän Kippari-lehdessä olleen artikkelin esimerkiksi siksi, että siinä oli yksi hyvin oleellinen sana, joka usein näyttää unohtuvan - jopa poliisilta. Ja tämä sana on >todellinen<.

Kuten artikkelista käy ilmi perävaunun vetäjiä on virheellisesti sakotettu pelkästään rekisterikirjaan merkityn kokonaismassan mukaan ilman, että ajoneuvoa on punnittu ja jota menettelyä sisäasiainministeriön virkamies jopa virheellisesti puolusti.

STRÖMMER HEIKKI 28.03.2009 15:54

Yllätys yllätys. Sama sääntö koskee myös rekan perävaunuja. Eli rekan perävaunuakaan ei saa vetää autolla jolla ei saa vetää ko.vaunua täydessä kuormassa. Johan menis vaikeaksi jos aina pitäis punnita. Sen takia se onkin kokonaismassa joka määrää millainen veto-auton pitää olla, ei oma-massa. Sanoohan sen jo järkikin, vai sanooko? Eli minulla on auto-traileri, jonka oma-massa on 600kg, mut kokonaismassa 2500kg. Veturiksi ei käy vaimon Micra, jolla kyllä saa vetää sen 600kg mutta ei sitä 2500kg:tä. Veturina pitää olla oma Land-Rover, jolla saisi vetää 3500kg, mut perävaunun kokonaispainon ei ole pakko olla 3500kg. Allekin saa olla, mut ei yli.

PALIN MATTI 29.03.2009 07:46

Siis noinhan se EI mene. Juurihan kaima tuossa edellä kertoi, miten on viranomainenkin asian viimein oikealla, eli lainlaatijan tarkoittamalla tavalla tajunnut.

Perävaunun vetomassalla tarkoitetaan sitä TODELLISTA massaa, mikä kohdistuu perävaunun pyörien kautta maantiehen. Ja ajoneuvolle sallittu korkein tällainen massa on merkittynä VETOAUTON rekisteröintitodistukseen. Se ei siis tarkoita perävaunun kokonaismassaa.

Perävaunun kirjaan merkityn kokonaismassan käyttäminen arvosteluperusteena on siis laiton menetelmä. Tätä eivät vaan kaikki poliisiviranomaisetkaan ole tienneet. Ei ole siis tienkäyttäjän vika jos poliisilla ei ole puntareita. Se ei siis oikeuta poliisia käyttämään arvosteluperusteena mitään perävaunun rekisterikirjaan merkittyä suurinta sallittua massalukemaa.

SUOMI SEPPO 31.03.2009 10:41

Jatketaanpa hämmentämistä: Millainen ajokortti vaaditaan kun on yllämainittu Micra-tyhjä traileri perässä. Onhan näitä puitu aikaisemminkin, mutta kun näyttää olevan kaikenlaisia luuloja kehissä. @seppo

NIEMELÄ PASI 31.03.2009 12:20

Be-kortti, kärryn kokonaismassa on suurempi kuin veturin omamassa.

JANHONEN MATTI 31.03.2009 12:29

Ei tässä ole mitään hämmennystä. Ajoneuvoasetuksen 5 §:ssä sanotaan sekä hinattavan että vetoauton osalta .."ajoneuvon kokonaismassalla tarkoitetaan ajoneuvorekisteriin merkittyä kokonaismassaa". Eli ajokorttiasiassa ratkaiseen rekisteriotteeseen merkityt kokonaismassat.

HAAPANEN TIMO 31.03.2009 17:50

Nykytilanteesta en tiedä, mutta aiemmin sai vetää TYHJÄÄ, siis ei laudanpätkääkään kyydissä, kärryä sen omamassan mukaan. Ja ilman pikku eetä. @timo

STRÖMMER HEIKKI 19.04.2009 18:33

Onhan se niin kiva välillä(taas) kaivaa verta nenästään. Eli itse en ole kokenut moisia vaikeuksia kun olen vetänyt vaunua Land-Rover Defenderilläni. Sillä saa vetää 3500kg:n KOKONAISMASSAN omaavaa vaunua. Kortti on ABECE, se on kyllä ihan hyvin riittänyt tähän asti ainakin. Ihan noin kokemusperäisesti sanoisin että konstaappelia ei kannata ihan hirveästi neuvoa, miten se perävaunun vetopaino mitataan, ellei satu olemaan ylimääräistä rahaa, niin se tietysti on eri asia.Käytännössä vetopaino katsotaan rekisteriotteesta, eli jos perävaunun kokonaispaino on suurempi, kuin mitä lukee auton rekisteriotteessa sillä kohtaa missä lukee kuinka painavaa perävaunua sillä saa vetää, niin sakot tulee niin että soi, vaikka vesisäiliö olisi tyhjä ja akku ynnä petivaatteet ja kaljat olisivat autossa.Eli matkailuvaunun paino katsotaan rekisteriotteesta, eikä sitä ajateta vaakalle kuin aivan poikkeus tapauksessa, eli esim olet päättänyt kuljettaa omakotitalosi julkisivutiilet vaunulla edullisesti ja vaunusta näkee otsallaankin että painoa on riittävästi.

HAAPAKOSKI OSSI 19.04.2009 19:28

Tyhmä tuollasen väärin kirjoitetun sakon maksaa, väärin sakotetusta voi näet valittaa eikä sitä sitten tarttee maksaa kun konstaapelin virhe korjataan.

PALIN MATTI 20.04.2009 07:17

Toistan: "Siis noinhan se EI mene. Juurihan kaima tuossa edellä kertoi, miten on viranomainenkin asian viimein oikealla, eli lainlaatijan tarkoittamalla tavalla tajunnut.

Perävaunun vetomassalla tarkoitetaan sitä TODELLISTA massaa, mikä kohdistuu perävaunun pyörien kautta maantiehen. Ja ajoneuvolle sallittu korkein tällainen massa on merkittynä VETOAUTON rekisteröintitodistukseen. Se ei siis tarkoita perävaunun kokonaismassaa.

Perävaunun kirjaan merkityn kokonaismassan käyttäminen arvosteluperusteena on siis laiton menetelmä. Tätä eivät vaan kaikki poliisiviranomaisetkaan ole tienneet. Ei ole siis tienkäyttäjän vika jos poliisilla ei ole puntareita. Se ei siis oikeuta poliisia käyttämään arvosteluperusteena mitään perävaunun rekisterikirjaan merkittyä suurinta sallittua massalukemaa."

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.