Lumuketjut

NISSINEN JUHA 30.01.2009 07:38

Onko kokemuksia lumiketjujen käytöstä. Pysyykö pikalukitut päällä yms.

NISSINEN JUHA 30.01.2009 07:39

Siis lumiketjut, luumuketjut tulee syötyä alle viikossa.

NIEMELÄ PASI 30.01.2009 11:18

Sen muutaman kerran kun on joutunut käyttämään, niin ovat pysyneet päällä. Ketjut täytyy laittaa kunnolla päälle, muuten aika helposti lähtee liikkumaan sivuun. Viimeksi toinen tuli laitettua huolimattomasti, niin oli lähtenyt jonkun verran siirtymään pois päältä. Ja voi olla aikalainen työ jos ketju menee akselin ympärille.

Myynnissä on kyllä todella monentasoisia (ja hintaisia) ketjuja, kannatta varmaan vähän vertailla ennen ostamista.

KONTINAHO ALPO 30.01.2009 12:33

Käytin aikoinaan ketjuja takaveto Hi-Lux-sissa auraamattomalla mökkitiellä. Olivat jotku Ruotsalaiset merkkiä en muista.Päällä kyllä pysyi hyvin kun kiristi tiukalle.Oli muistaakseni nopeus enintään 40 km/t Pari hiekkasäkkiä takaosassa ja ketjut anto kyllä aika paljon apua lumessa etenemiseen. A.K

PENTTINEN URPO 30.01.2009 18:24

Todella hyvät! Suosittelen, mutta kannattaa katsoa mitkä ostaa! Muuten saattaa käydä että pistää rintaa ja V..aa.

NISSINEN JUHA 31.01.2009 07:31

Kiitos kommenteista. Kaikkien pelottelujen jälkeen vaunuahan tuskin huomasi perässä, ja liikkeelle lähdöt vaivatta (kitkat alla).Auto Ford Mondeo 2.2 TDCI vaunu 8m. Ketjuja varmaan tarvii jos meinaa rynniä oikein pahoihin paikkoihin, mutta voishan ne paikat kiertää kaukaa. Täytyy vielä harkita ketju hommaa.

HYTÖNEN REIJO 31.01.2009 11:22

mulla on ketjut mukana kesät talvet,hyväksi olen havainnut. Ostin motonetistä,Ice Block merkkiset,melko helppokäyttöiset. Esim.vaunun paikoilleen vekslaaminen jäisellä ja mäkisellä paikalla onnistuu.

Kesällä on ainakin tieto,että on kättä pitempää esim.märällä nurmella tai hiekka maastossa jos tulee ongelmia.

HAAPAKOSKI OSSI 31.01.2009 20:46

Mulla on Vectran peräkontissa Työkalu Ässän lumiketjut kesät-talvet.

Talvella olen kokeillut ajella teliperäkärryn kanssa auton ja kärryn metsäautotieltä aukionreunaan parikymmensenttisessä ajamattomassa lumessa - mönkijä kyydissä - hyvin kulki ja tuli vielä ylämäen takaisin tiellekkin. Ketjut pysyy hyvin päällä, muttei kestä sudittaa yhtään jäätiköllä - lumessa kestää. Liika voima vetää heikoimmat lenkit suoraksi ja silloin ketju putoaa päältä.

Toinen toispaikka oli syksyisellä peltonurmella - ilman perävaunua. Auto oli pysäköity pellolle ja eipä enää tahtonut poistua - kaivoi saviseen nurmikkoon viissenttistä uraa molemmilla rattailla. Ketjut sai helposti alle, vaikka renkaat oli puoleen kumiin savessa (65-sarjalaiset). Allelaiton jälkeen kuopaisin puolikierrosta ja kiristin vielä ketjut kertaalleen - sitten ajoin auton pois ilman mitään ongelmaa.

Ossi

TERVO JARI 01.02.2009 18:59

http://www.siivonen.fi/

Aakkosellinen hakemisto ja sieltä 276 Lumiketjut, ehkä hyvät ? Ainakin näyttää kestäviltä . . .

http://www.kaha.fi/UserFiles/File/pdf/konig_Ketjujen%20valinta-kokotaulukko-HA.pdf

Kaha tuo maahan noita Köningin ketjuja nekin varmaannii laatu tavaraa ? . . .

Jari
OIKARINEN JUUSO 06.03.2009 15:39

Minä ostin edulliset lumiketjut kylmästi Biltemasta. Ne eivät varmaankaan ole maailman kestävimmät ja pysyvimmät, mutta eivät ne minulla jatkuvaan käyttöön tulekaan. Ovat takaloosterissa hätävaralla, jos joskus onnistuisin jonnekin jumiutumaan.

Ne pysyivät paikoillaan kun testasin niitä pienellä ajolla auraamattomalla tiellä.

LAHTI LASSE 16.04.2009 13:49

Tere, mulla on ollu Bilteman halpavitjat auttamassa V70 Volvon kulkua pariin otteeseen muutaman sadan metrin matkalla. Vaunu lähtee liikkeelle aivan jäätikölläkin kuin kröhm.... traktorilla vetäisi. Kävelyvauhtia kovempaa en ole koettanut, mutta sekin aika hyvä nopeus kiinni jumittumiseen verrattuna. Voipi olla hyvä pitää mukana myös kesälläkin, liukkaitten nurmikoitten varalle.

Suht helpot laittaa kiinni, mitä nyt polvet ja hihat voipi kastua. 10 metrin ajon jälkeen kiristys tarvittaessa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.