Peruutuskamera

PETÄJÄNIEMI RISTO 28.01.2009 10:22

Ostin peruutuskameran IPCmax.com firmalta 2007-8 vaihteessa. Se asennettiin autooni auton rakentamisen yhteydessä siten että johto jäi verhoilujen taakse. Juhannuksena Kamera täyttyi vedellä ja oli sen jälkeen mitätön eli sieltä näkyi vain aaltoja. iPCmax vaati että kamera on toimitettava heille johtoineen. Johdon pituus oli 5 m ja se oli asennettu kaikkien verhoilujen taakse. Jos johto katkaistaan niin takuu ei korvaa. Verhoilujen poisto jotta johto olisi saatu pois, olisi maksanut 1500-2000 väliltä. Ilmoitin sen iPcmaxiin ja kysin maksavatko he ne kulut. Sieltä ei tullut vastausta. Uutta kamerakaan eivät suostuneet toimittamaan kun puhelimella tilasin. Sanoivat vain ettei johdon katkaisun jälkeen kameran kytkentä onnistu.

Katkaisin johdon ja tilasin uuden kameran. Siinä kamerassa olikin johto vain noin puolen metsin mittainen eli sitä ei olsi voinut liittää kuten entinen vaan siihen olisi tilattava jatkojohto.

Liitin uuden kameran vanhan johdon päähän juottamalla ja kumma kyllä kamera toimi kerrankin kunnolla eli siitä näkyi partempi kuva kuin edellisestä koskaan.

Kameran hintahan ei ollut kuin 69€, eikä sen hinta minua kaatanut, mutta periaatteessa takuun piiriin kuuluva asia kun kamera täyttyy vedellä ja siitä luvataan vedenkestävyyttä mainoksessa.

Jos kyseisestä firmasta tilaa kalliimpia tavaroita onkohan niissä vastaava takuuasioiden hoito. En enää uskalla tilata muita tarvikkeita kyseisen tapaisista yrityksistä.

ristopet

HALMEENMÄKI JUHANI 28.01.2009 17:37

Jos johto ei irtoa kamerasta niin oikeutettu joskin hankalasti toteutettava vaatimus. Asennuskulut kylläkin kuuluvat myyjän korvattavaksi, mutta 1500-2000e kuulostaa tuotteen hintaan nähden sellaiselta ettei voida vaatia kokonaisuudessaan myyjän piikkiin. Hyvin hankala tilanne, jossa myyjän olisi pitänyt yrittää päästä sovintoratkaisuun, yritithän toivottavasti itsekin kompromissia?

NIITTYARO TAPANI 29.01.2009 12:32

Tyypillistä vastuun pakoilua. Olen sitä mieltä vaikka muutaman euron maksaisikin, että myyjän tulisi olla nyrkinkantaman päässä. Tällöin takuu ja muiden asioiden hoito käy jouhevasti. Olen kuitenkin kuullut monien isojen nettikauppojen hoitavan takuu asiat esimerkillisesti.

Hyvin hoidetuista takuista pitää mainita LIDL josta aikoinaan ostin tämän matkakirjoituskoneen omaksikin ällistyksekseni. 12" matkaläppärit maksoivat muutama vuosi sitten lähes 2 tonnia euroina mutta Lidl myi tonnilla ja minä ostin. Oli alkuun hankaluutta yhden mukana tulleen härpäkkeen kanssa, se ei oikein mahtunut sille kuuluvaan paikkaan. Kun ilmoitin asiasta niin kuljetusfirma haki koko vehkeen ja palautti korjattuna reilun viikon päästä. Värkki kävi Saksan reissun ja sain vielä uusia päivitettyjä ajureita. Aloin katsella Lidliä hieman suopeammalla silmällä. HUOM! Tämä ei ole maksettu mainos!

PS. kone toimii vieläkin jos tämä ilmestyy palstalle koska kirjoitan tätä mokkulan päässä kaukana kotoa.

LAAMANEN OLLI 30.01.2009 15:36

Kyllä kameran asennus vaiheessa olisi pitänyt myös ajatella että sen voi joutua vaihtamaan.jos asetaa noin hankalasti se ei ole myyjän vika eihän nuo kamerat ikuisia ole

PALIN MATTI 30.01.2009 18:21

Joo, vähän järjettömältä tuntuu piilottaa rakenteisiin semmonen kaapeli, mikä on kiinteästi kiinni toimilaiteessa. Sehän tarkottaa sitä, että se toimilaite on myös kiinteä osa sitä korirakennetta.

Jos olis kaapeli pistokkeella kamerassa, niin ihan selvä homma tuo silloin.

LEHTINEN PERTTI 16.04.2009 17:59

Kaapeleita varten kannattaa asentaa putket, kuten taloonkin, pinta-asennus kannellisena asennuskanavana.

Oikeasti toimittajien kannanotot, että kaapelin katkaisu ei onnistu jne., on vain sitä ettei ne tiedä että karavaanarit on ihmemiehiä. Monet näistä mahdottomista tehtävistä on teknisesti simppeleitä, kun vain perustaidot on hallussa.

Hyvä, että et pelännyt kaapelin katkaisua. Säästit roimasti ja sait positiivisen kokemuksen.

"Rohkeus on sitä, että vaikka pelkää kuollakseen silti satuloi hevosen." - John Wayne -

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.