Jäätyikö vesijohto?

PELTOLA AARO 05.01.2009 10:16

Cabby 650+ vm. 2008. Olimme olleet vaunulla jo 2 yötä ja kolmantena iltana vessan vesihanasta ei tullut vettä eikä vessan huuhteluvettäkään. Keittiön hanasta vesi tuli ok. Onko kellään vastaavaa kokemusta tai selitystä asialle? Voiko vesijohdot jäätyä osittain, vaikka lämmitys on vaunussa päällä vai onko joku osa hajonnut?

HYTÖNEN REIJO 05.01.2009 10:55

Kyllä erittäin todennäköisesti

Jossain seinän vieressä kulkeva vesijohto jostain syystä. Kulkee ehkä raitis ilma aukon yli.

Mm.Soliferissa kävi näin.

Pikku vika helppo korjata,nyt vaan malttia putken sulatuksessa.

luulen ma.

PELTOLA AARO 05.01.2009 12:32

Olisko sulla hyvää vinkkiä sulatukseen?

TERVO JARI 05.01.2009 18:23

sen kohdan putkesta jossa vesi on jäässä, lämmitä sitä vaikka föönillä.

VARO, föönin puhaltama ilma on niin kuumaa että se voi vaurioittaa ympäristöä ja voi sytyttää huolimattomasti käytettynä tulipalon . . .

Maltti on valttia . . .

Kuuma vesirätti on vaarattomin, ja kun ompi jonninaikaa rätillä sulatellu, hana auki, virtaava vesi sulattaa lopun . . .

Se jäätymiskohta löytyy sieltä missä on ilmakanava/reikä lattiassa, ne löydät nopeasti katsomalla vaunun alle, joten todennäköisesti vaunun sisällä on reikä samalla kohdalla, jos vesiputki menee ihan liki tahi aukon yli todennäköisin jäätymispaikka on siinä.

Taivuttamalla putkea tunnet/kuulet jos putki "natisee/ritisee" se on jäässä, jos se on "notkea" todennäköisesti se on sula . . .

Jari
HÄMÄLÄINEN MARKKU 05.01.2009 19:20

Sulatukseen voi käyttää myös muovikassia jossa on lämmintä vettä. Pitää vain tarkistaa ettei kassi vuoda. Tätä kikkaaa käytän myös jäätyneiden lukkojen kanssa. Pari - kolme litraa 40 asteista vettä sisätää enemmän lämpöenergiaa kuin pelkkä märkä rätti, eikä valuta vettä ympärilleen.

TERVO JARI 05.01.2009 21:22

kun se pussi hajoo johonkin ahtaaseen sängynväliin, käsi ja siinä niinkuuma rätti kuin käsi vain kestää, toimii siinä tilanteessa . . .

Mutta avaralla paikalla toimii varmasti, tuo vesimäärä on sitonut itseensä yllättävän paljon energiaa, joten sulatustehoa löytyy . . .

Jari
HYTÖNEN REIJO 05.01.2009 22:48

Muutama huomio.

Yllättävän sitkeässä se aukeaminen on,tai voihan se olla,että odottavan aika on pitkä. Jäätynyt kohta saattaa olla myös metallinen T kappale putkessa. Ei kuitenkaan kannatta alkaa aukomaan liitoksia,siinä tekee vain vahinkoa.

Useimmilla on autossa sisätila lämppäri helppo irroittaa,sillä söhöttelee ja odottelee syksyä.

Vika on syytä korjauttaa takuuseen.

Yleisenä vinkkinä sellainen,että jos haluaa alentaa sisä lämpöä ajon ajaksi ei pidä heti vääntää termaria pienelle ja lähteä ajamaan vaan pudottaa vähän ja sopivan ajan kuluttua hiukan lisää jne.

Ilmoittele sit kun tiedät mikä oli.Olisi kiinnostava kuulla

KUNNAS TAPANI 06.01.2009 10:03

Apteekissa myydään sellaisia sinisiä kylmä/lämpöhauteita. Lämmitetään se sopivan lämpöiseksi vesihauteessa tai mikroaaltouunissa ja sillä lämmitetään sulatettavaa kohdetta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.