Lmc 545 kattoluukku vuotaa

LAJUNEN MIKA 01.12.2008 19:29

Mikäköhän olisi hyvä ensiapu talven varalle, että saisin vuodon loppumaan. Ajattelin laittaa liimamassaa kattoluukun ulkopuolelle. Voiko ja kannattaako irrottaa luukun alaosa sisäpuolelta että pääsisi paremmin kuivaamaan ja näkisi mitä vahinkoa aiheuttanut ? Kauluksen irroitin ja vesi valuu sieltä kulmasta.

KOSKINEN OLLI J 02.12.2008 21:21
Yleensä on kovin vaikea arvioida mistä se vesivuoto tulee. Jos kattoluukku on alkuperäinen, eli n.15-20v vanha, siinä on todennäköisesti yläkehyksessä hiushalkeama, jota ei paljaalla silmällä näy.

Liimamassaa ei ehkä kannata laittaa, se on liian jytyä tavaraa ja luukun vaihto lienee kuitenkin edessä jossain vaiheessa. Tiivisteaineen pitää olla pehmeämpää, esim. butyylimassaa, että vanhan luukun saa joskus luukkua vaihtaessa rakenteesta irti. Eräässä halpakaupassa on myytävänä kelvotonta butyylia, siis liian kovaksi kuivuvaa, jopa halkeilevaa, harmi etten muista sen valmistusmerkkiä, mutta alan liikkeistä saanee kunnollista materiaalia. Katto saattaa myös olla hieman kastunut, joten luukun vaihdon yhteydessä on rakennetta ehkä kuivattava. Jos luukun aukon ympärillä on puurimakehikko, se paisuu kastuessaan muutaman millin. Jos tälläistä esiintyy, se näkyy kyllä rakenteen kohoumana. Ulkopuolinen tiivistäminen saattaa hyvin tehtynä antaa hetkellisen avun, mutta vaikeuttaa ehkäpä jo piankin eteen tulevaa luukun vaihtoa uuteen.

HYTÖNEN REIJO T 02.12.2008 22:03

Meillä alkoi Heki vuotaa koska tehtaalla oli laitettu väärät massat väliin.Se oli kuulemma kovettunut.Korjattiin takuuna. Irroittelin alhaalta suoja muovit mutta ei sitä kautta päässyt käsiksi ongelmaan eikä oikein nähnyt mitään.

Sen massan ominaisuuksilla siis on todellakin väliä.

Voisi olla hyvä laittaa hätä avuksi vaikka saniteettisilikonia ulkopuolelta.Sen saa aika hyvin pois mekaanisesti ja biltema myy jotain silikonin irroitus ainettakin.

Lopullinen korjaus mahdollisimman pian.

SINIMAA JANI 02.12.2008 22:10

Ei välttämättä hyödytä se liimamassan levittely siihen kattoluukun reunoillle saumakohtaan.

Itsellä vanhat Omiventin luukut vuotivat viimekesänä rankkasateella vedet sisään (3 luukkua). Otin kehykset sisältä irti, ja onneksi luukun ympärillä oleva puukehikko oli kunnossa. Tilasin uudet luukut, ja kun vanhoja otin pois niin se luukun ja pellin välinen sauma oli kyllä kunnossa. Luukut olivat ihan näkkäriä, halkeamia syntyi joka paikkaan -> aurinko oli tehnyt tehtävänsä.

Eli kannattaa miettiä vaihtaako samantien sen muutaman kympin hintaisen luukun suosiolla. Irroittaminen putsaaminen ja uudelleen kiinnitys on kuitenkin sen verran työlästä(varsinkin tällä kelillä kun joutuu rakentamaan lämmityksen ja sadesuojan siihen katolle).

VILEN TAPANI A O 03.12.2008 09:08

Koko luukku on irroitetava. Puhdista vanhat massat pois sekä luukun kehyksistä että vaunun katosta. Sitten uutta butyyliä väliin runsaasti ja ruuvaat luukun kiinni. Homma edellyttää kuivia olosuhteita eli sisätiloja tähän aikaan vuodesta.

LAJUNEN MIKA 07.12.2008 20:24

Nyt luukku irroitettu ja massat vaihdettu. Ei ollut onneksi vuotanut kuin muutaman päivän.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.