Akun ikä

HYTÖNEN REIJO T 15.11.2008 21:41

Minkä ikäisenä akku on mennyt vaihtoon teillä muilla? Siis vaunukäytössä vanhuuttaan täysin palvelleena.

Tässä syysmyrskyjen aikaan kun on ollut sähkökatkoja on tullut vaunulta ilmoituksia caravan controlilla verkko häiriöistä. Viimeksi tuli verkkosyöttö ok ja jännite 14.8V Aika kova lukema,mahtaako "kiehuttaa" akkua...

Jatkokysymys:Onko hyviä kokemuksia näistä viisaista latureista?

Olisiko hyötyä vaihtaa sellaiseen vaiko turhaa rahan kulua?

Mielipiteitä.

Nythän siellä on soliferin tehdas asennus laturi ja akku -05

LAHTI ANTTI 15.11.2008 22:07

Mulla on vaunussa Matti 10 laturi, joka automaattisesti säätelee latausjännitettä. On toiminut ihan hyvin. Ikää sillä nyt lähes 20v. Akkujen kesto lienee 3-8v. riippuen akun laadusta ja sen saamasta huollosta.

Myös onko se ns. starttiakku vai vapaa-ajan akku. Vaunukäytössä niillä on eroa.

TOIVONEN MARTTI 16.11.2008 10:11

Retkiautossa oli se Ctekin iso malli kun akkujakin on yli 200 ampeeritunnin edestä. Toimi hyvin niinkauan kuin toimi. Tuli sitten ehkä 3-4 v. iässä toimintasavu ulos joten lakkasi toimimasta. Nyt ostin Biltemasta samanlaisen eli halvan kopion. Toistaiseksi on toiminut.

Kummatkin on pitäneet akut hyvin varauksessa eikä ainakaan sillä 14,4 votin asennolla ole yliladanneet.

Voi olla että käyttö on ollut liian raakaa, olen varmaan muutaman kerran käynnistänyt niin että akkulaturi on ollut kiinni. Se on ehkä liian karski tilanne kun jännite äkkiä laskee ja laturi yrittää siihen reagoida. Tätä ongelmaa ei vaunukäytössä ole joten uskoisin että voi kestää paremminkin. Ja esim. se Ctekin pieni malli varmaan riittäisi vaunukäytössä eikä maksa maltaita. Voisi olla akun kannalta ihan hyvä ostos. mot

HAAPANEN TIMO 16.11.2008 10:49

Piirongissa on hupipuolella seitsemäs vuosi menossa, hyvin toimii. Edellinen auto oli meillä kuusi vuotta, enkä siihenkään hupiakkua vaihtanut, ties kuinka vanha oli.

Ylivoimaisin oli -90 vuosimallin ruohonleikkurissa, jonka akun viime kesänä jouduin vaihtamaan.

Mikä laturi siellä solikassa on? @timo

RAUTIAINEN KARI 16.11.2008 19:42

14,5 - 14,8 tai jopa 15, ihan jees.

HYTÖNEN REIJO T 16.11.2008 19:50

Jaa a.En kyllä tiedä merkkiä mutta päälle päin joku Matin tyyppinen se on ja 20 A sulake hyvin esillä. Toisaalta kun mietin niin luulisi tehtaan laittavan ihan käypäsen laturin joka hyväksi havaittu.

Aiheen asian pohtimiseen antoi tuo aika kova jännite lukema sekä se että akun ledi on heti kohta punaisella kun on ilman maa sähköä,lisäksi -05 ostamani biltema n invertteri lopetti toimimisen.En kyllä ole ehtinyt tutkia sitä vaikka olisi "pikku vika helppo korjata"

Kerran eräs vaunumyyjä sanoi heidän laittavan aina uuden akun vaihtovaunuun koska yleensä akku on syynä moniin pikku ongelmiin vaunussa.

HUOVINEN SIRPA 21.11.2008 17:44

Niin, siitä akun iästä, oman kokemuksen mukaan 5 -- 7 vuotta. Riippuu vähän käytöstäkin.

Aikoinaan, yli kolkyt vuotta sitten innostuin ostamaan TM:n testien innostamana pyöräkuormaajaani Lucaksen akun. Ajattelin, että Luukas olihan se hyvä apostoli, mutta että ymmärtääks se amppereista mitään.

Parempaa akkumulaattoria en oo tavannut, yli 30:n asteen pakkasilla pyöritteli aina koneen käyntiin, vaikka piti starta pitempäänkin, eikä ollut edes lohkolämmitintä.

No se siitä, meni osittain sivu aiheen,eikä taida olla Lucas- akkujakaan enää,ainakaan Suomen markkinoilla. Esko

HALMEENMÄKI JUHANI 21.11.2008 18:31

Ei ole edes Lucastakaan samana firmana. Eli kun Lucas-Girling ostettiin niin samalla se pilkottiin ja diesel meni Delphille, sähkö omakseen ja alusta TRW'lle.

HUOVINEN SIRPA 21.11.2008 23:21

Asia selvä,mutta akku oli hyvä. Esko

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.