Talvipeite vaunulle ja lämpö päällä

SAATSI KEIJO 16.10.2008 20:39

Moron, viime vuonna täällä keskusteltiin kovasti vaunun talvipeiton ja peruslämmön päällä pitämisen tarpeellisuudesta. Viime talven oli peitetty ja peruslämpö päällä, Solikan termari pienimmällä 1 vastus valittuna, lämpöä oli vaunussa 5...7oC paikkeilla. Mielestäni kannatti. Keväthuollossa mitattiin tosi hyvät kosteuarvot, aivan kuiva sanoivat. Näin aion tehdä nytkin, sähkölaskussa oli n. 200,- arvosta lisäystä edellisvuoteen mutta sellainen summa menee kylllä helposti turhempaankin vai mitä? Pressurungon tein tänä vuonna kakkosnelosesta, viimevuonna 50x50 soirolla tehty ei oikein pysyny ryhdissä. Mitä mieltä ihmiset on, joku sanoi joskus että olen ostanut vaunun ulkokäyttöön enkä peitä. Ulkona käytettävä vaunu mullakin on mutta aioin varmistaa kunnon ja jälleenmyyntiarvon tällä tavalla.

TUOMI JYRKI S 17.10.2008 16:54

No sinä teit juuri oikein eli siten kuin sinulle parhaiten sopi. Siinä ei ole mitään väärää. Jotkut vievät kulkineensa talveksi johonkin latoon ilman lämmitystä ja ei kai siinäkään mitään vikaa ole. Jotkut pitävät kulkinettaan kausipaikalla ja siis taivas alla koko talven ja homma on ihan ok. Onhan noita vaihtoehtoja.

HAAPAKOSKI OSSI 18.10.2008 21:58

Jos vaunu on sateelta suojassa, miksi pitää olla lämmitystä???

SAATSI KEIJO 22.10.2008 21:25

Ilmankosteus pysyy vaunussa kohtuullisena, meillä on patjat ja tekstiilit vaunussa ja ne ei tule tunkkaiseksi jos on kuivemi ilma. Kosteudenpoistaja on toinen mahdollisuus mutta sellainen tarttisi ostaa ja vie sekin sähköä.

TERVO JARI 22.10.2008 21:33

käyttöiset ilmankuivaajat (halvemmat mallit) vaativat vähintään kuudentoista asteen käyttölämpötilan, rahalla saa kyllä kylmemmässäkin toimivia . . . Mutta sellanen/tollanen:

http://www.vapaa-aika.com/asp_sivut/Lis%C3%A4tiedot_tilaussivu.asp?tunnus=428580

http://www.vapaa-aika.com/

Hakusana kosteuden poistaja löytyy lissää . . .

Toimiva vaihtoehto tuokin . . .

Jari
LINDBLOM ALF R 23.10.2008 17:43

Tuota ilman kuivatusta vaunussa/autossa tässä mieteskelin. Jos ilmanvaihto jotenkin toimii, onko kuivattamisesta mitään hyötyä, aina tulee ulkoa uutta ilmaa kuivatun tilalle. Se on ikään kuin yrittäisi kuivata koko paikkakunnan ilmaa. Joskus käytin kuivaussuolaa vaunussa, mutta totesin sen juuri ilmainvaihdon takia olevan täysin tarpeetonta. Kaikki tavarat ovat vaunussa kesät ja talvet, talvisin lämpö päällä kun vaunussa ollaan, muuten ei. Kosteusongelmia ei oe ollut. Terveisin @alf

VÄLIMÄKI ARI 25.10.2008 22:32

Viime talvena meillä seisoi taivasalla,ilman lämmitystä. Ei ollut kosteuden poistajaa.Kevällä ei ongelmia!Vaunu oli Adria.Elokuussa vaihdettiin Polariin.Nököttää kausipaikalla ja käydään kun ehditään,kuitenkin usein.Ei katosta/peruslämpöä/ ilmankuivaajaa. Henk.koht. mielipide on,ettei tartte mitään kommervenkkejä. On niissä kuitenkin ilmanvaihto vakiona.

Ei vara venettä kuitenkaan kaada,joten oman maun mukaan sanoisin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.