jääkaapin talvisuoja

HAVIA ARI 14.10.2008 21:23

käytättekö ilmojen kylmetessä jääkapin tuuletus aukoihin suunniteltua ns.talvisuojaa molemissa aukoissa vai vain toisessa mitenkä noita kuuluu käyttää jotta on turvallista.

TUPPURAINEN PETRI 14.10.2008 21:51

Talvisuojia? No eipä ole tullut käytettyä. Ollaan tosin vasta ns. nuoria karavaanareita kun vaunujen käyttökokemuksia on vasta 9-vuotta. Talvella on tietty teltta pystyssä ja noi ritilät sattuu olemaan juuri samalla puolella. Mutta odotan kyllä innolla noiden vanhojen konkareiden mielipiteitä tästä asiasta. Mitähän etuja vs. haittoja niistä sitten mahtaapi olla.

KAISALMI ESA J 14.10.2008 22:14

Älä käytä talvisuojia, jos käytät jääkaappia kaasulla,voit testata kädellä kuinka lämmintä ilmaa tulee kaasua käyttäessä. PS: voi palaa koko matkailulaite.

HYTTILÄ ESKO O 15.10.2008 08:27

Sen lämpimän ilman tulo on normaalia. Sehän tulee pois talvisuojan aukosta. Lisätietoja saat vaunusi käyttöohjekirjasta.

RYTKÖNEN MARTTI 15.10.2008 09:04

Talveksi olen aina laittanut sivuläpykät paikoilleen. Ei ne niin tiiviitä ole,mutta estävät vedon tunnetta. MR

RYTKÖNEN MARTTI 15.10.2008 09:06

PS äskeinen kommenttini koskee m-autoa,meni vahingossa väärälle saitille. MR

AHJOS TIMO 15.10.2008 09:45

Ei ole kokemusta, mutta kysyin niiden tarpeellisuutta hiljattain asiantuntijaliikkeessä myyjältä ja hän neuvoi näin: Jääkaapin toiminta perustuu siihen, että tiettyä kohtaa lämmitetään kaasuliekillä tai sähkövastuksella. Jos tuuletusaukoista tulee liikaa kylmää sisään, lämpö ei riitä ja jäähdytysmekanismi ei silloin toimi.

Tietääkseni ne suojalevyt myydään pareina, joten varmaankin ne on tarkoitettu laitettaviksi molempiin aukkoihin. Vaikkei jääkaappia talvella käyttäisikään, voihan niitä käyttää myös lumisuojana ja kesälläkin pesun ajan, ettei mene vahingossa vettä rakenteisiin.

VILJAVA TAPIO 15.10.2008 10:54

Ei kai tässä ollut kysymys mistään omista virityksista vaan kyseiseen laitteeseen suunnitelluista suojista. Ne eivät ummista aukkoja kokonaan, vaan yläreunassa on raot ilmankiertoa varten. Lisäksi ylimmäisessä on erikseen pakoputken reikä, josta palokaasut pääsevät poistumaan normaalisti.

KOSKINEN PAAVO 15.10.2008 12:09

Kesämatkailijoina olemme aina siirtymämatkoille laittaneet nämä talvisuojat paikoilleen. Vahva näyttö siitä, että näin ajoviima tuo vähemmän pölyä ja pikkuroskia jääkaapin taakse. Ensimmäisessä vaunussamme ei näitä suojia ollut ja sen kaappitausta oli matkan jälkeen aina melko pölyinen, jopa kaapin edusta tuuletusaukoista tulleen viiman takia.

TUOMI JYRKI S 16.10.2008 19:47

Tänä syksynä "mallasin" niitä suojia. En ole käyttänyt, koska jääkaappi jää etuteltan puolelle. Ohjekirjassa on varmasti ohjeet niiden käytöstä. Saattavat olle kovalla lumimyräkällä tarpeelliset, jäähän niden ylä- tai alareunaan riittävästi ilmankiertoaukkoja. Minun vaununi ohjekirja suosittelee niiden käyttämistä lumiolosuhteiden mukaan.

MANNILA HEIKKI 17.10.2008 21:05

Tämä on(kylläkin)mun matkailuauton käyttöohjeista.

Talvisuoja toimii sekä lumisuojana että estää jääkaappia kylmenemästä liikaa ulkolämpötilan ollessa alhainen.

Talvisuoja voi olla asennettuna paikalleen,kun ulkolämpötila on alle +8C ja sen tulee olla paikallaan kun ulkolämpötila on pakkasen puolella.

Suosittelemme,että talvisuoja on asennettuna paikalleen,kun ajoneuvo jätetään seisomaan talveksi.

Eli eka talvi itselläkin kun meinaan olla liikkeellä. Meinaan kiinnittää talvisuojat ja käyttää jääkaappia kuten kesälläkin.

Toiminkohan oikein vai räjähtääkö auto ???

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.