Lämpöpatterien neste?

LEPPÄAHO PENTTI 02.10.2008 22:22

Pitäisi kait lisätä nestettä vaunun lämppärin paisuntasäiliöön, nyt kun on oikein nestekiertojärjestelmä ja kaikki...

Mitä nestettä sinne pitäisi hankkia ja kaataa? Paisuntasäiliön päällä on jotain juttua josta en saa selvää. Siihen on kaiketi joku ihan tämmöiseen käyttöön tarkoitettu nestekin? Muistaakseni glygolipohjaisia nesteitä ei saisi käyttää asuntovaunun lämpöpattereissa? Saako nestettä esim. Biltemasta / Motonetistä / Hon Kongista / Puuilosta tai pitääkö ajella Karavaanarikaupppaan asti?

-Pentti

LAHTI ANTTI 02.10.2008 22:49

Mene lähimpään varaosaliikkeeseen ja osta vihreää pakkasnestettä sieltä. Laimenna 1:1 ja kaada paisuntasäiliöön sopiva määrä. Ei piripintaan. Yleensä niissä on merkit Min./Max.

Mikä lämmitin sulla on? Toki sillä ei nyt suurta merkitystä ole, jos siellä on entuudestaan vihreä neste (glygolipohjainen) sisällä.

LEPPÄAHO PENTTI 03.10.2008 10:40

AGA:n joku 70-lukulainen, sellainen punainen attasheasalkun muotoinen pakki, jossa ei sähköllä toimivaa kiertovesipumppua, kuulemma syäysperiaatteella toimiva. Kyllä se toimiikin, tosin edellleen pitää välillä ryminää kuin lähtee päälle, mutta vähemmän kuin aiemmin, osa ilmoista lienee kulpinut pois ja nyt on pinta paisuntasäiliössä laskenut melkein pytyn alapään tasolle. Siis ihan mikä tahansa glygolipohjainen jäädyttäjäneste käy? Mites kun tuo paisuntasäiliö on vaatekomerossa vaunun sisätiloissa ja lämmetessään ehkä vähän hönkäilee paisuntasäiliön korkin ilmareikien kautta sisätiloihin, luulisi, ettei tuo ole terveydelle pidemmän päälle ihan hyvä juttu. Siksi kysyinkin että onko tästä tästä ollut juttua ja ehkä kehitetty jokin tietty, kallis erityislitku juuri tähän tarkoitukseen.

-Pentti

-Pentti

LAHTI ANTTI 03.10.2008 11:02

Aikoinaan mä laitoin siitä paisuntasäiliön korkista muoviletkun, noin 5-6 mm.tyhjään litran muovipulloon, jonne sitten mahdolliset hajut/ylitulevat nesteet menivät. Pullo oli myös vaatekaapissa, missä lämppärikin oli. Ja jos haluaa, siitä litran pullosta voi vielä vetää erillisen putken ulos.

terv.@ntti

HALMEENMÄKI JUHANI 03.10.2008 18:25

Propyleeniglykoli kuten Zeron vihreä purkki on alumiini- sekä luontoystävällisempää kuin se halvin glykoli. Mutta nykyautojen silikaattivapaa longlife-versio ei ole sekoituskelpoinen noihin.

HAUTANIEMI ERKKI O 08.10.2008 20:06

Kaikki nesteet on hyviä.Jos nesteet on yli 4 vuotta olleet käytössä, kannattaa vaihtaa uusiin.Lämmitin polttaa nesteestä ominaisuuksia ja Seos kannattaa pitää hyvin kiertävänä,kun neste kietkää hyvin,lämpö on tasainen ja pumppu ei joudu koville.Pakkaskesto etelä suomi, n 25 astetta. Vaikka vaunu on pitkään käyttämättä järjästelmä ei jäädy.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.