AGA:n lämmittimeen käyttöohjeita...?

LEPPÄAHO PENTTI 22.08.2008 11:53

Ostin vaunun 80-luvun alusta jossa AGA:n nestekaasulämmitin. Sellainen punainen attasheasalkun muotoinen pakki jossa vasemalla puolella säätönamikat. Ilmeisesti vapaakierrolla toimiva nestekiertolämmitys. Ei mitään tietoa, miten toimii, miten huolletaan, mitä pitää varoa ja peljätä. Vaunun myyjä kyllä näytti että tuosta sytytetaan ja tuosta lämpöä lissää jne.

Löytyisiköhän jostain päin nettiä käyttö / huolto -ohjeita tuohon kaminaan?

-Pentti Leppääaho

HAAPANEN TIMO S 22.08.2008 17:15

Koeta ny ainakin toimiiko liekinvarmistin. Sammuta, kierrä heti kaasu takaisin päälle, ja kuuntele loppuko kaasuntulo hetken kuluttua liekinvarmistimen naksahdukseen.

KERÄNEN OSMO 23.08.2008 17:57

Katsoppa www karavaanari.info

LEPPÄAHO PENTTI 29.08.2008 21:21

Joo, kiitti. Nyt sain sen jo pelaamaan. Hyvältä vaikuttaa, penkkien alla olevat patterit lämpenevät ja termari vaikuttaa. Muuten, kuuluuko lämppäri käydessään pitää sellaista meteliä? Aina kun käynnistää ison polttimon, komerossa olevan paisuntasäiliön ja jostain lämppärin suunnalta kuuluu ensin epämääräistä kolinaa ja sitten ääni hiljenee ja tasaantuu. Ensin luulin, että komerossa on rottia tai naapuri on ryöminyt vaunun alee tutkimaan. Sellainen outo rompse. Onko järjestelmässä ilmaa tai kuuluuko tuon sysäyslämmittimen noin sysäillä? Neste kyllä kiertää, kaketi hyvin, koska patterit lämpiävät, kaasu ei haise jne.

-Pentti

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.