Ummikko taas utelee

MENNA JARMO 05.08.2008 23:48

Kova on hinku saada vaunu, mutta askarruttaa osaako tehdä oikeita ratkaisuja. Meille on tolkutettu, että vaunun pitää olla Polar, Solifer, tai jokin muu pohjoismaissa tehty vaunu, jos aikoo käyttää talvella ja viellä tareta myös pakkasilla. Nyt myyjä kehui Dethleffs 595 S vaunun todella hyväksi talvi vaunuksi. Vaunu on uusi. Kertokaapa joilla on kokemusta tai tietoo kannattaako laittaa rahat likoon kyseiseen vaunuun. Hinta houkuttelee.

HYTTILÄ ESKO O 06.08.2008 08:40

Kauppias kyllä kertoo mitä palkkanauhassa lukee :D Kysele vain käyttäjiltä (ympärivuotisilta). Ainakaan minun tuntemat eivät noita talvella pahemmin käytä ja ovat valitelleet. Sinun täytyy miettiä liikutko sillä talvisin vai onko se kausipaikalla. Tällöin tulee eroja esim: kun on nestekiertoinen lattialämmitys joka on lämmin muulloinkin kuin johdon päässä, samoin jätevesisäiliö on lämpimässä tilassa jolloin se ei luonnollisestikaan jäädy.Lisäksi saksalaisten "talvi" on erilainen kuin pohjoisten talvet. Kun olet ajatellut ja kuunnellut päätä ihan itse.

ps on niitten jälleenmyyntiarvokin ihan eri sitten kun olet taas vaihtamassa.

TYNYS HEIKKI 06.08.2008 09:12

Tietysti myyjä kehuu omaansa. Uudessa Detskussa kyllä tarkenee talvella; mitä olen parin kaverin vaunuilua sivusta seurannut niin ilmankierto on noissa saksalaisissa se, missä selvimmin näkyy ero ruotsalaiseen vaunuun.

SAMULA JUKKA 06.08.2008 12:22

Moi,

Meillä on Tabbert ja ollaan kausipaikalla talvisinkin. Vaunuamme vastaava Kabe olisi maksanut 20.000 euroa enemmän, mutta nestekiertoinen lattialämmitys ja muut talvivarusteet eivät tuntuneet sen arvoisilta, joten koitettiin pärjäillä niillä varusteilla mitä löytyy ja hyvin on pärjätty ensimmäinen talvi jo.

Jälleenmyyntiarvossa ota huomioon arvonalennus euroissa verrattuna uuteen. Halpa hankinta ei voi paljoa myöskään menettää arvoaan...

Terveisin Jukka

ANTTILA MARKKU 06.08.2008 16:40

Minulla on 590S beduin nyt jo 7v ikäinen emme ole innostuneita talvivaunuilusta koska meillä on kiva lämmin koti josta ei tarvitse lähteä pakkasilla minnekään.Jos välttämättä haluat hillua korvessa -20 ja yli lämpötiloissa niin vuokraa mökki.Pefletti on tilava ja valoisa vaunu meidän 2henkeä mieleen,kaikki on mitä tarvitaan.Kyllä siellä talvellakin tarkenee jos ei muu auta niin agrekaatti jauhamaan sähköä ja lisäpattereita tupaan.Se on ennemminkin sellainen kuvittelu asia että joku on sitä tai tätä.Jos siinä vaunussa on vesikiertoinen lämmitys ja lattiassa sähkölämmitys tarkenet kyllä vaunualueilla.Ja agrikaatin avulla korvessa.

TERVO JARI 06.08.2008 17:21

Tuohon ilmankiertoon monessa kirjoituksessa "puututaan" mutta kukaan ei laita linkkejä/kuvia missä nuot erot näkyis, joten pohjoismaisia "kannattavat" tuokaa julki se millä paremmuuttanne "puolustatte" . . .

Kyllä yläkaappien kautta ilma pääsee kiertämään Detskussa, muista en tiiä . . .

Mutta mitätuota talaviakin pilaamaan asutovaunun kaa ? ? ;-)))

Jari
TYNYS HEIKKI 06.08.2008 19:21

Ei nyt valitettavasti ole linkkiä eikä kuvaa siitä kun istun naapurin Detskussa aamukaffella ja pöydän päältä Heki tiputtelee vesipisaroita sekaan. Solkussakin luukku vähän hikoilee, mutta ei tiputteluun asti. Ko. Detskun omistaja laittakoon asiasta ja tehdyistä lisäilmarei´istä ym. kommenttia jos siltä tuntuu. Luet tän kuiteskin...

<<Mutta mitätuota talaviakin pilaamaan asutovaunun kaa ? ? ;-)))

Niin tarkoittako tuo sitä että riittää kun kopin kanssa menee kesä piloille???

ANTTILA MARKKU 06.08.2008 19:49

Kenellä menee kenellä tulee?Mistä sen muiden nautinnot tietää.Meillä kyllä on havaittu myöskin pefletin taipumus olla senverran turhan tiivis ettei ilma välttämättä kierrä tarpeeksi,mutta liesituuletin tai ilmastointilaite muutamaksi minuutiksi päälle niin vaiva helpottuu.Jollakin oli mielestäni joskus asiasta jopa kuvia kuinka näihin vanhempiin vaunuihin oli tehty parannuksia ilmankierron suhteen.

TERVO JARI 06.08.2008 19:57

Kiva kun ollaan huumor porukkaa . . .

Huumorilla sen pistin . . .

Tuosta lisä ilman kierrosta on ollutkin juttua, mutta tuo "ongelma" pitäis olla jo Detskussa historiaa, minun vaunuun tehtiin kyseiset lisä ilmanvaihtoaukot . . .

Detskussa auttaa se jo kummasti kun ottaa ne istuin laatikoiden ja parisängyn alla olevat "välipohjat" joiden alla on ilma solat pois ja irroittaa ne "rimat" ja laittaa ne uudelleen takas mutta niin päin että ilma kulkeutuu sinne ikkunaan päin, omassani kun ne rimat oli laitettu niin että ilmanvaihtoaukoista tuleva ilma ei kulkeutunut ikkunalle vaa sille seinustalle jossa ei ollut ikkunaa tosin kyllä sielläkin on lämpöpatteri . . .Ei ihme että ikkuna hikoilee . . . Koettakkee yrmältää tuo sepustus . . .

On totta että ei noihin seikkoihin tarvi niin vimosen päälle tuolla euroopasssa syventyä . . .

Jari
HYTTILÄ ESKO O 06.08.2008 21:35

Niin ei kai meidän tehtävä ole tyrmätä sitä "JOTTA EI KAI KUKAAN HULLU MENE TALVELLA VAUNULLE" taikka "jos haluat hillua niin vuokraa mökki" Miksi vuokrata mökki kun on vaunu ostettu , sen kanssa voi siirtyä vaikka eri paikkoihin jos sattuu jokin paikka olemaan epätyydyttävä. ps On meitä hulluja enemmänkin, taitaa jotkut viedä sen jopa laskettelurinteeseen:D Ennemminkin voi antaa vinkkejä mikä toimii miten ja missä !

TERVO JARI 06.08.2008 22:20

sas ota . . . ;-)))

Jari
PENTTINEN URPO 07.08.2008 06:31

Minulla oli dethleff vai mikä se oli vuosimallia 2005 tyyppi taisi olla 450BM vai mikä se oli, niin siinä piti nukkua pelastusliivit päällä jotta ei vaan olisi hukkunut sänkyyn. Ilman lämpötila kun laski nollan tietämille niin ikkunat vuoti vettä. Meillä ei todellakaan tule olemaan saksalaista vaunua sen koommin!

HYTTILÄ ESKO O 07.08.2008 08:28

"Kova on hinku saada vaunu, mutta askarruttaa osaako tehdä oikeita ratkaisuja"

Aloittaja kysyy noin!

Ja kaikki peffletin omistajat vaan alkaa vääntämään sitä vitsiksi, eivät kai viitsi muutakaan sanoa :p

TYNYS HEIKKI 07.08.2008 10:45

Juu. Saksalainen on talvikäyttöä ajatellen vähän sellainen rakennussarja, joutuu just noita mainittuja muutoksia tekemään. Saksalaisten etuna taas on edullisempi hinta ja joillekin sopivammat pohjaratkaisut.

KAARRE MATTI 07.08.2008 17:35

Kyllä saksalaisessa tarkiaa talvella itselläni oli edellinen vaunu knaus azur ja kaksi talvea olin ylläksellä ja yhden levillä joka talvi noin 60 vuorokautta.Nyt vaihdoin Deetlefsin ja kyllä aion tareta siinnä ensitalvena pyhällä.Ainahan on ihmisillä mielipiteitä jopa koviakin.´Jotkut ovat niin soliferia että. mulla on ollu matkaaja ennen nasua ja väitämpä että ei se sen kummempi ollu.Minun mielipiteeni perustuu kokemukseen ei kaverin vaunuun eikä huhuina kuultuun.Ja kun ajatteleee että mun vaunut talvehtii siellä missä on oikea talvi.Suosittelen deetlefsiä paljon niitä on tuntureissa talvipaikoilla

HAAPAKOSKI OSSI 10.08.2008 22:05

Minä korjasin Jarin mainitseman vääränsuuntaisen rimoituksen parisängyn alla ja pöytäryhmän istuinlaatikoissa poraamalla rimoihin "riittävästi" 25mm reikiä. Katsotaan ilmojen kylmetessä, vieläkö ikkunat huurtuu yöllä. Perusmallin kattoluukut ei oo koskaan hikoillu - olisko ongelma nimenomaan heki:n, jossa ei ole ilmanvaihtoa ???

Ossi

TYNYS HEIKKI 10.08.2008 23:41

Heki 2 mallissa on ilmanvaihto.

PARTANEN PEKKA 11.08.2008 15:13

Hei

Meillä on vietetty kuusi edellistä vuotta kausipaikalla kesät talvet. Aina on ollut Dethleffs ja aina on tarettu. Edellinen oli Camper 560 SK (-00)ja siinä oli noita muiden kirjoituksissa mainittuja kosteusongelmia, ennen kuin huollossa parantelivat ilmanvaihtoa. Nykyisin käytössämme on Exclusiv Emotion 595S (-05), eikä ko. ongelmia ole ollut. Tehtaalla on jo huomioitu vuosien varrella ko. viat ja korjattu. Lämmitys nestekiertoinen ja lattialämmitys sähköllä. Kyllä saksalaisessa menee varmasti vähän enemmän kaasua ja lattialämmityksen takia myös sähköäkin. Toisaalta sinulla on valoisampi vaunu (isommat ja enemmän ikkunoita kuin pohjoismaisissa). Vie tietysti energiaa , muuta ei tarvitse tihrustella ulos pienistä ampuma-aukoista. Katso itse sisustusta, onko se mieleistä. Meillä tykätään pienistä krumeluksista ja koristeista, joita saksalainen käyttää. Pohjoismaiset ovat jotenkin liian arkisen ja tylsän näköisiä sisältä.

Nämä olivat omia mielipiteitäni, eikä niillä ole tarkoitus loukata kenenkään omia vaunu valintojaan. Itse merkkiä valitessa huomioisin myös huollon saatavuuden, en viitsisi ajella 100 km huollon takia.

tee itse hyvä valinta ja nauti karavaanielämästä.

MENNA JARMO 11.08.2008 22:37

Suuret kiitokset mielipiteistä. Täytyy varmaan mennä myyjää jututtamaan lisää ja kallistua sakemannin kannalle. Jos jälkeen päin pahalle tuntuu, niin kai nuo vaihdossa vielä jotain hyvittävät. On tuo hinta sen verran halvempi, ettei nyt konkurssia tee, vaikka vaihtohyvitys ei niin suuri oliskaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.