ONKO KELLÄÄN KOKEMUKSIA NISSAN PRIMASTAR DCI 140 ROBOTTIVAIHTEISTOSTA

MASSINEN JORMA 09.07.2008 17:21
TENHUNEN JUKKA 12.07.2008 17:26

Jos haluat säästää hermoja niin älä osta. Nykivämpää ja hitaammin vaihtavampaa laatikkoa saa etsiä...ja pitkältä. Tasaisemmin vaihdat manuaalisesti. J.T

KUUKKANEN JANI 17.07.2008 23:55

Robottivaihteiston idea on siinä, että sähköinen kytkin hoitaa vasemman jalan tehtäviä. Ajaminen ja vaihtaminen käy kuten manuaalillakin; kun robotti "painaa kytkintä", höllätään kaasua. Ethän manuaalillakaan pidä kaasua "pohjassa" samalla kun painat kytkintä. Muutoin ajamisesta tuleekin nykivää ja kuoppaista.

Mm. VW:llä DSG-vaihteisto on myös periaatteeltaan robottivaihteisto, siinä vain on kaksi kytkintä, joten vaihtoviivettä ei tule kun seuraava pykälä on jo valmiina odottamassa.

Nimim. Kaikkeen tottuu..

SVÄRD TIMO 20.07.2008 12:53

Käyttökokemulsia on noin 40tkm. ajosta jolloin ei ole mitään ongelmia vaihteiston suhteen ollut olipa kesä taikka talvi. Valitsin robotin koska oikeata automaattia ei ole saatavissa ja valintaani en ole ollut pettynyt kun ei enään viitsi tuota kuuslovisen laatikon keppiä heilutella ja voi keskittyä ajamiseen. Olen myös vetänyt sillä parin tonnin peräkärryä ilman murheita. Ja kun taas auton vaihto uuteen tulee ajankohtaiseksi niin siihen myös otan tuon robotin on se vaan niin paljon fiksumpaa kun ei ole tuota keppiä vispattavana ja syntyyhän siitä pientä säästöä kulutuksessakin kun on aina oikea välitys käytössä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.