mistä kosteus etukulmiin?

KÄRHÄ JANNE 04.07.2008 20:06

Osaako joku sanoa mistä kosteus menee vaunun etunurkkiin? Olis kiikarissa -91 knaus mikä oli kosteusmittarin mukaan muuten aika hyvä mutta etunurkissa menee punaiselle. Sisäpuolella ei näy siinä kohden mitään vaurioita ja vaunu on tosi raikas, ainoastaan mittarin lukema osoittaa tuon asian. Onko mahdollista että vesi jotenkin kondensoituu etusäilytystilan kautta? Ulkopuolella ei mitään vuotokohtia näy eikä juuri siinä ole saumaakaan. Kuinka suuri merkitys mielestänne asialla on? Ei tietääkseni ole eka vaunu missä kosteutta löytyy nimenomaan etukulmista, ehkä joku voi valaista asiaa ja saa kommentoida knauseja myös muuten. Olis muuten meille just sopiva vaunu.

TERVO JARI 04.07.2008 20:46

kaikki lomilla tai muuten menossa . . .

Noista Knaussin kulmista olen lukenut joskus, todennäköisesti tuolta "vanhalta puolen",linkki:

http://shop.karavaanarit.fi/etuteltan_puheet/etuteltan_puheet/

Ja hakurilla lissää . . .

Tai sitten tuolta, linkki:

http://karavaanari.info/SMF/index.php?board=38.0

Mutta todennäköisesti ensimmäinen vaihtoehto on todennäköisempi ?

Kysäseppäs sellaisesta liikkeestä kuin http://www.jyvascaravan.fi/

Eivät myy Knaussia mutta se tieto/taito on siellä huipussaan/ kokemusta . . .

Tai sitten Knaussia myyvistä liikeistä, saako niistä totuutta "ulos" onkin sitten erijuttu . . .Linkki:

http://www.lomapalvelu.net/index2.html

Jari

KOISTE TIMO K 04.07.2008 21:22

Yleensä kosteus tulee sisään tuon ikäisessä vaunussa etukahvoista ja mahdollisesti yläkulma valoista, eli kuivausta ja uudet massat. Knaus on laadukas ja lämmin talvella, ellei lattialla lämpökalvoja kannattaa hankia. Jos primus kannattaa se nykyaikaistaa ellei jo ole tehty http://karavaanari.info/SMF/index.php?topic=2816.0 Tuon remontin jälkeen oiva vaunu vuosiksi eteenpäin.

LIIMATAINEN HANNU 05.07.2008 08:57

Saattaa olla syynä juuri se mitä epäilit, kondensoituminen. Tai paremminkin kastepiste osuu vaunun eristeissä sinne etukotelon kohdalle, ei tuuletu kuten ulkoseinät, umpitila mutta kylmä. Tämäkin vain arvaus, kosteus vaunuissa on aina vähän mysteeri, missä, miksi ja miten. Kaikki läpivienti reiät ovat ulkopinnassa ongelmapaikkoja, vesi menee omituisen pienistäkin reistä sisään.

RAUDASKOSKI MIKKO A 31.07.2008 08:44

En tiiä mistä se siulle saatais, kosteus siis, meijän vaunuun se tuli ihan pyytämätäkin, sadevesinä massaamattomista ruuvien kiinnityksistä. Märkäni koko kahfi! Asiantuntevalla korjauksella City-Caravanissa saivat kuntoon, vuosia takaperin. Joku viikko sitten juttelin pitkään korikorjauksia laittaneen asentajan kanssa, joka totesi, ettei ole olemassakaan merkkiä, jossa ei joku kohta kostu, toisissa se vaan pääsee helpommin kuulemma kuivumaan ja toisissa rakenteen vuoksi jää hautumaan. Että ei kun heikun, kai kuivana keikun pitkin teitä asuttaen meitä täällä ja siellä

GRÖNLUND JORMA A 02.08.2008 10:05

Tässä yksi Kafi, jossa etukulma on vähän kostunut: http://karavaanari.info/index.php?topic=3189.msg20683#msg20683

HALMEENMÄKI JUHANI 03.08.2008 21:11

Ompas kuivannäköinen, siis Kafiksi!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.