Se on pienestä kii ...

LIIMATAINEN HANNU 02.07.2008 09:41

No nyt löytyi matkailuvaunu (KABE) joka on täydellinen, meidän tarpeisiin siis! Kabehan on ainoa 'oikea' vaunumerkki, muut niitä, no olkoon sanomatta. Eli malli on 590 Royal, siinä kaikki kohdallaan. Edellinen oli liki, vaan ne erillissängyt olivat lasten kokoa, eivät 'aikuiselle' miehelle tarkoitettuja. Oli Onyx KS B2, Kabe tietysti. Enää en vaihda, vuoteen ainakaan! ;-)

Ja paras Kabe myyjä tietysti Länsi-Vankkurit Oy Turkkusessa. Hommat hoituvat ja palvelu pelaa, myy eniten Kabeja Suomenniemellä. Ostajat ympäri Suomenmaata. Eli asiat ovat liikkeessä kohdallaan, hinnat, hyvitykset, service, ihmiset etc.! Ja muita merkkejä matkailuvaunu käyttöön ei kannata katsellakaan, Kabe ylivoimainen, laadultaan, varustukseltaan, tiivis ja lämmin, kaikki toimii eikä repsota, hyvin ja huolellisesti tehty. Huraa Kabe, the best one! ;-))

Että tämmöinen tapaus tällä kertaa.

(Ei ole maksettu mainos, koeteltu tosiasia!)

RAUTIAINEN KARI 02.07.2008 13:56

Ilmankos liimanaamaa ei ole täällä näkynyt viikkoon. Se on ajellu turkuun ja takas... Onko painava vaunu? Vai tehoton veturi?

LIIMATAINEN HANNU 02.07.2008 14:37

Et kai Rautii Sie sviduile minulle? Vaunu on painava ja veturi on tehokas, aamulla lähdin ja illalla palasin.

Yli kaks viikkoo pihaleirinnässä itäisessä Finlandiassa, ,oli jopa ihan hyvät säät, aurinkoo ja sajetta sopivasti. Kalaa syötiin notta kituset alkoi karhennella kaulalla. Mukavia karavaanareita sopiva jengi, mitä muuta sitä ihminen kaipaa. Seuraavaa reissua jo suunnitellaan, läntiseen Inflandiaan.

Semmoisia ajatuksia tällä kertaa. "Vielä on kesää jäljellä ..."

SALO TAPANI 02.07.2008 15:30

Länsi-Vankkurit on hyvä ja asiallinen kauppapaikka, tunnen kyllä. Sen verran vaan oikaisua, että se ei sijaitse missään "Turkkusessa", vaan Turus, tai ehkä Turuus. Silloin kun Sinä olit vielä tienpäällä tulossa, olit tulossa Turkkuu, tai Turkkussee, mutta perillä olet kyllä lyhyesti ja ytimekkäästi Turus. Onneksi olkoon vielä hyvästä hankinnasta.

LIIMATAINEN HANNU 02.07.2008 15:46

Däng juu Tapani asiallisesta oikaisusta! Mistäs minä sisämaan mies tietäisin kaikkia nyansseja, Turun sanonnoista, vaan ehkäpä nyt muistan säännöt mitä milloinkin tulee sanoa. Turus?

Ja kiitos onnitteluista, vaunu on todella hyvä, kahden aikuisen reissailuun. Sekä Matti U. etevä kauppias.

Reissaillaan! ;-))

PALIN MATTI 02.07.2008 18:22

Hyvä Hannes, että varotit. Mie sitte taas seuraavilla Kääkkäkesäkinkereillä kiinnittelen net sun Kaapesta tippunneet irto-osat takas paikoilleen. Elä sitä ennen hukkaa niitä, vaan pijä tallesa.

TERVO JARI 02.07.2008 18:48

http://karavaanarit-fi.directo.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/matkailuautot/?x26555=14496299

Eix se pitänny männä noi ? ?

Jari

Ps. Onnee ja menestystä uuvelle kamppeelle ja omistajillekki . . .

LIIMATAINEN HANNU 02.07.2008 19:17

Se oli silloin, nyt on nyt, Jari! Mie oon toistaiseksi hylännyt autovaihtoehdon, vaunu parempi nykytilanteessa. Tilat, varusteet, laatu etc., uusissa autoissa tuntuu olevan vain vikoja ja ongelmia, mitä täällä kirjoittavat omistajat.

Vaan enää en vaiha, aikoihin pitkiin, nyt löytyi se 'oma' sisustus vaihtoehto.

Kiitoksia toivotuksista Jari!

TALVILAHTI ARI 02.07.2008 20:23

Omahan se on aina paras :-)

LIIMATAINEN HANNU 02.07.2008 20:53

Jo vain, oikeassa olet Ari! ;-))

TERVO JARI 02.07.2008 21:04

http://viewer.zmags.com/showmag.php?mid=swwdq#/page0/

No ensivuosi on ensivuosi . . . Ja uudet kujeet ;-)))

Jari

HALMEENMÄKI JUHANI 02.07.2008 21:35

Vai on Liimis käyny täällä naapurissa, sivistyksen kehdossa oikeen? Kamala paikka toi LV, sieltä ei koskaan pääse alta puolen tunnin kun pitää turinoida. Jollei muusta niin kakspyöräsistä!

TALVILAHTI ARI 02.07.2008 21:36

En voisi kuvitellakkaan, että kukaan hommaisi autoa/vaunua naapureiden tms. vuoksi, hmmm - ainakaan valtaosa ;-) Itsellehän ne hommataan. Mekin löysimme vuoden alusta täsmälleen juuri meille sopivan vaunun, Adria merkkisen. Ja vaikka kuinka katselimme tuplasti kalliimpienkin pohjaratkaisuja, ei sopivaa löytynyt. Tosin eipä olisi ollut varaakaan :-D

Se vaan on pirun hyvä, että nuita valmistajia on useampi, saa jokainen omansa. Ugh!

Onnea hankinnalle, Hannu !!

-AT

LIIMATAINEN HANNU 03.07.2008 09:04

Jep, kiitti vaan Ari! Se on tosiaan hienoo että niitä vaunuja/merkkejä ja etenkin sisustusratkaisuja löytyy nykyään jokaiselle sopiva. On sitä valinnanvaraa. Ja kumma kyllä, olen mennyt joka kerta viimeisissä vaihdoissa aina pykälän pienenpään, nyt löytyi se 'oma'! Hyvä että Sinäkin löysit sen 'oman' vaunun Ari!

Ja Juhani, pakkohan se on silloin tällöin käydä sivistämässä itseään, tällainen sisämaan metsäläinen kun olen, siellä Turuus! Matin kanssahan kyllä juttu käy, mistä vaan, 'kauppamies' kun on, harrastaa tosiaan niitä kaksipyöräisiäkin, 'apumoottorilla' varustettuja! Itsekin männävuosina viihdytin itseäni sellaisilla.

HYTTILÄ ESKO O 03.07.2008 21:14

Minäkin tunsin kerran yhden. Oli myös läpeensä tyytyväinen. Niin minäkin.

HALMEENMÄKI JUHANI 03.07.2008 22:14

Ja ei se Matti ihan puhdasverinen kauppamies ole, minäkään en ole kuin yhden kerran tehnyt kauppaa ja siitäkin on jo kymmenisen vuotta aikaa. Silti turistaan aina niitänäitä, eli jäädään kunnolla kiinni suustamme. Ja Matilta kuulee yleensä ihan rehellisiä juttuja tästä alasta kunhan pikkasen uskaltaa kysellä.

LIIMATAINEN HANNU 04.07.2008 08:41

Juhani, kyllä Matti kauppamies on, vaan on rehti ja reilu, siitä harvinainen, eikä myy väkisin! Niitä toisen laidan suhareita löytyy myös alan kauppiaista, kusetus ja retkutus päällimmäisenä mielessä, on kokemusta sellaisistakin. Onneksi ovat harvinaisempia nykyisin, markkinavoimat hoitaneet pois alalta.

Mutta Kabe on hyvä vaunu, kolme erilaista on jo kokeiltu. Nyt löytyi se oikea sisustus. Siitähän paljon on käytettävyys kiinni. Ja mikä sopii yhdelle, ei sovi toiselle, mutta vaihtoehtoja löytyy onneksi! Turhan hinnakkaita vain ovat, Kabetkin. Vaikka sanotaan että hyvä ja halpa ovat kaksi eri juttua?

Kauppiaista vielä, kun jollakin alalla alkaa tilanne 'ylikuumentua', kauppa käy ja rahaa liikkuu, ilmestyy aina niitä 'välistävetäjiä', epärehellisiä 'pisnismiehiä', ja pilaavat myös rehellisten yrittäjien mainetta. Osansa on myös meillä ostajilla, ihan kaikkeen ei pitäisi höyrähtää, etukäteismaksuihin jne., tolokku kerjätessäkin! ;-)

SAMULA JUKKA 04.07.2008 17:43

Moi,

"Pienestä kii.." No meille se 20.000 euroa oli liian iso ero Tabbertin 780 KD ja Kaben 780 GDL välillä...Hyvin kyllä ollaan pärjätty kesä ja talvikin Tabbertilla eli oliskohan niin että hyvää ja kohtuuhintaista voi löytää ?

Onnea uudelle vaunulle !

Jukka

LIIMATAINEN HANNU 04.07.2008 19:20

Joo, hyvä Jukka! Tabbertti hyväksytään kunnon vaunuksi, minullakin ollut yksi sellainen. On lämmin ja hyvin tehty.

Vaan mikä nyt 20 donaa, pikkurahahan se nyt karavaanareille, tosi harrastajille. Asennekysymys se vain on. ;-))

Ja onnea Tabbertin omistajille, myös!!

Liimis

LYLYOJA SEPPO 05.07.2008 14:33

Tarkista nyt kuitenkin se pakoputki ettei putoa puskuri.Onhan sulla kaapelit mukana?KJON

LIIMATAINEN HANNU 05.07.2008 15:48

No perkee Silakka, pakoputki uusittu ja puskuri paikoillaan! Kaapeleita ei tarvita, mese käynnistyy avaimella. Kun akussa hönkää. Eiku menoks, sano ... joku kuitenkin! ;-))

STRÖMMER HEIKKI 07.07.2008 00:15

Kabea mäkin olen ajatellut. Meillä on ollut nyt n. vuoden 495 Hobby. Onhan sekin hieno, noin yht´äkkiä katsottuna, ja niin me aloittelijat sen tyhmyyttämme ostimme.Nyt kyllä jo osaamme katsoa esim. miten kaappien lukitus on ratkaistu. Onko Hobby -mallisia keveitä muovirimpula ratkaisuja.No onhan se Kabe tietysti kallis, mutta sanoisin näin Hobbyn kanssa Sisiliassa käyneenä, että olisi ehkä miellyttävämpää pysähtyä matkan varrella ihan muutenkin, kuin korjaamaan jos ei muuta niin ainakin kaapeista levinneet tavarat.Nyt on vaihteeksi puhaltimen piirilevy kärähtänyt.Akkulaturikin pitää kovaa sirinää ja särinää eli se varmaan sit seuraavaksi leviää.Aina on jotain vikaa.

LIIMATAINEN HANNU 07.07.2008 05:17

Kehno kun nämä valoisat kesäyöt valvottaa! Kun ei muuta keksi niin lueskella näitä tarinoita, ajankuluksi.

Jep Heikki, ihan samaa mieltä kanssasi. Ostin muistaakseni -84 Hobbyn, sellainen ruskea, ja oli nätti kuin mansikka. Verrattuna suomalaisvaunuihin ihan eri palaneetalta. Vaan kun yritin sitten siinä pakkasilla asustella, eihän siitä mitään tullut. Primus puhisi kaiken aikaa ja vaunussa lämpöä 13 graadia, nurkat huurteessa. Oli pakko vaihtaa Solifer Finlandiaan, siihen jossa oli ne eristeet jumalattoman paksut, lie katossa 80mm, en muista varmasti. Johan tarkeni, pakkasellakin, 25 miinusasteeseen pysyi lämpöisenä sähköllä, vasta sitten otti kaasun avuksi. No, ovathan kaikki vaunut niistä ajoista parantuneet, mutta jos lämpöisen, myös talvella ja kohtuuenergialla, vaunu haluaa niin sitten niistä kolmesta pohjoismaisesta joku, ja Kabe paras, ehdottomasti. Käypä tutkiskelemassa nykyisiä Kabeja, näet tosi hyvin tehdyn vaunun. Ei repsota mikään, kaikki toimii,ei tipu kaapin ovet ja sisällöt alas. Yhden Tabbertin olen kokeillut, oli hyvä vaunu sekin, jopa lämmin. Ja hyvin tehty, ei hutiloitu valmistuksessa. Ja onhan ne hopput edelleenkin jumalattoman nättejä, sisältä etenkin. Vaan paljon tuntuu olevan hoppuvaunuilijoilla kaikenlaisia ongelmia. Ei hyvä. Jos yhden kaapen hinnalla saa kaksi hoppua, kyllä sen pitäisi mietityttää mistä se hintaero oikein johtuukaan? Hyväsydämisestä kauppiaasta? ;-))

TUOMI JYRKI S 14.07.2008 09:44

Hannuahan saapi onnitella kerran vuodessa uudesta kulkineesta, joten enpä nyt onnittelekaan. Liimis kai on jo perustanut Kabe fan-clubin? Tai voinhan onnitella valmiiksi sen ensi vuonna hankkimasi Kaben johdosta. Olkoon sitten vaunu tai auto.

LIIMATAINEN HANNU 14.07.2008 10:33

Sie taijat svidu ... mulle Jyrki-Boy? Niin kauan piti hakea ja vaihtaa kunnes löytyi se OIKEA vaunu, siis sisustukseltaan!

Joten kahta en vaiha, Kabea ja kalsareita, paitsi kalsarit kyllä joka aaamu. Mutta Anua en sitten vaiha!

Enkä m-autoon näillä näkymin hairahdu, jämpti on niin!

TUOMI JYRKI S 14.07.2008 19:10

En minä mitään svidu.... Jos vaunun ulkopinta on riittävän kurainen, vaunu on vaihdettava! Niin ainakin riittävä laiska mies tekee.

Liimiksellä on vain sellainen ongelma, että missään vaunussa ei taida olla vakiovarusteena sellaista sänkyä ja larsen-kaappia, mikä Hannu Ilmaria tyydyttäisin. Onneksi vaanariystävät ovat usein lähellä, ainakin kerran vuodessa tarjoamassa lisää kaappitilaan.

LIIMATAINEN HANNU 14.07.2008 19:56

Jyrki-Boy, tarkkuutta lukemisen ymmärtämiseen! Minähän olen tässä koko ajan kehunut että nyt löytyi vaunu, siis KABE, jossa kaikki kohdallaan, sekä sängy että kaabit! Eikä sitä Larsenia enää jaksa kuin se kohdullinen kippo, you know, kääkkämitallinen joka on oikea määrä vanhemmalle herrasmieskaravaanarille. Me mitään irkkuja olla, Jyki hei!

Ja tosiaan onneksi on niitä karavaanariystäviä, Köörin lisäksi, apu aina lähellä. Jos, siis jos, joskus sellainen hätätilanne että Larsen olisi loppumassa niin soitto vain, esim. Mella lähtee Tårneåsta heti yötä myöten ajalemaan biironkillaan kaapit täynnä ensiapu Larsenia, vaikkapa Hankalaan. Kyllä jämpyi on niin! ;-))

TUOMI JYRKI S 15.07.2008 18:41

Kunhan yritin vähän näykkäillä, Hannu. Ja siinä olet ihan oikeassa, että sieltä Tårneåsta apu löytyy vaikka keskellä yötä.

Onnea uudelle Kabelle! Oletkos nyt tyytyväinen?

MERIKALLIO VELI-PEKKA 15.07.2008 19:04

Hannekselle täytyy oikein varta vasten viestittää, kun sanoi matkailuautoilijoiden enempi valittelevan uusien autojensa vikoja. Juuri tulimme viime kevään mallisella Dethleffs Globebussilla toiselta Euroopan turneeltamme ja oikein potuttaa, kun takuuautossa ei ole vielä ollut pienintäkään moitteen sijaa, mikä lie maanantaikappale. Jotta voin vilpittömästi kehua enkä moittia, niin työn laatua kuin ajo- ja asumisominaisuuksiakin, olen tyytyväinen.

Huomenissa sitten polkastaan Poriin jatseille, hyvä karavaaniparkki muutoin Pormestarin siltaa vastapäätä, koulun pihassa, 12€/henk. + 5€ sähkö/vrk, suihkut yms. käytössä ja kävelymatka luodolle ja jatskadulle. VP.

LIIMATAINEN HANNU 15.07.2008 20:35

No helevata, VP:lle kehuja ja onnee eelleenkin kun on onnistunut hankinnassaan, Pefletti toiminut kuin se kuuluisa junan mikä se nyt olikaan! Eiku jatsahtavia hetkiä Björneborgissa ja sikeitä yöunia siellä parkissa! ;-))

Ps. Niin, olen vieläkin sitä mieltä että yleisellä tasolla on valituksia enemmän tullut niistä autoista, etenkin uusista! :-(

TIKKANEN MIRJA 15.07.2008 23:12

Hyvä Hannu moiti lisää tässä talossa selataan autoja ahnaasti. kuume pittää saaha pois! =) Ja halavalla!

LIIMATAINEN HANNU 16.07.2008 08:43

No hittolainen Mirkku, se kuume on ankara tauti, siitä ei pitkän päälle 'parane' kuin hankkimalla se viksu vekotin! Eikä minulla periaatteessa ole autoja vastaan yhtikäs mittään, itsellänikin ollut niitä koko joukko, 4-5 muistaakseni. Mutta nykyisissä tuntuu, siis minusta tuntuu, olevan paljon kaikenlaista sanomista, laadussa ja monessa muussakin tärkeässä seikassa. Mutta kyllähän myös tyytyväisiä, enemmistö, löytyy, kuten VP tuossa edellä kirjoitti.

Mutta huolella saatte hakea ja mielellään koeajamalla kokeilla mikä sisustus ja malli on teille sopiva. Ja onhan sillä hinnallakin jotain merkitystä. Jotkut väittävät parantuneensa 'kuumeesta' hieromalla lompakolla otsaansa, riittävän kauan. ;-))

Mutta jos kuume ei laske on edessä se auton hankinta. Ja hauska peli se on autokin, paljon hyviä puolia, joitakin ei niin hyviä puolia, mutta vielä eivät saksalaiset insinöörit ole osanneet yhdistää yhteen kulkineeseen vaunun ja auton vain hyvät puolet! ;-))

Onnee ja menestystä, kävi nyt miten käy!

TIKKANEN MIRJA 16.07.2008 09:48

Onhan niissä molemmissa puolensa, ja edelleen olen samaa mieltä siitä että molemmat ovat hyviä matkustusmuotoja. Me ei oikeastaan edes tiedetä mistä kuume lähti. Vielä en ole löytänyt kuin yhden mallin minkä kelpuuttaisin joten kaikista viisainta ois odotella muutama vuosi, silloin lapsetkin ois isompia. Mutta joka ilta isäntä vaan nettikaravaanissa selailee ja minä perässä =)

TUOMI JYRKI S 16.07.2008 09:51

Mirkku, selvästikin teille on tulossa piakkoin uusi auto. Jos kerran te molemmat plarailette nettisivustoja autoja katsellen. Se on menoa nyt!

TIKKANEN MIRJA 16.07.2008 10:02

Ei me varmaan uutta laiteta, ja meillä on ongelmana se että me tarvitaan ehdottomasti vähäruokainen dieselauto joten vetoautoakaan ei voi hävittää tai vaihtaa. Mutta toivottavasti tää kuume nyt pysyis järkevänä ja ooteltas niin kauan että meille soveltuva auto löytyis. Nimittäis sillon ku kuume on pahimmillaan niin tiedän kelle soitan ja auto tulloo. Hymer tai Pefletti.(ehkä)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.