Millä vahailette vaunuja ja asuntoautojanne

LINNAMA SEPPO S 07.06.2008 16:10

Itse olen Glymmiä käyttänyt ja nyt kokeilin Sunex vahaa ja sepä osoittautui huonoksi.Ohjeiden mukaan laitoin ja oli kiva levitellä mutta ei se vaan oikein pois lähde ainakaan kiitettävästi.Otin koneenkin oikein käyttöön ja sillä sitten paremmin lähti.Sitten taas lähettyville Glymiä ja täytyy sanoa,että hyvin toimi.Olen joskus saanut vinkin ,että Johnssonin parkettivaha olisi hyvä ja ehkä kokeillutkin vaunuun mutta kunn kokeilin asuntoautoon niin irroitti tummempaa väriä ja sekö huolestutti mutta yhteen tummaan paikkaan kun olen laittanut 20 x20cm alan niin se oli vieläkin tummana muutaman vuoden jälkeen kuin hoitoa on näin laiminlyöty,em vahahan kiillottuu itsestään eli tosi näppärä silleen.

HALMEENMÄKI JUHANI 08.06.2008 21:13

Sonaxilla on ainakin viisi eri sorttia vahoja eikä tarvi vielä mennä ns pro-sarjaan. Kaikki erilaisia ja eri käyttöön. Glymillä vieläkin enemmän. Eli turha haukkua/kehua jollei kerro MIKÄ niistä...

Ja vahakeskustelua löytyy haulla jo sen kymmenen täältä.

LAMPINEN JOUKO 16.06.2008 21:30

äärimmäisen helppo levittää sienellä, jopa kuumalle pinnalle. Samalla aineella menee kumi ja muoviosatkin.

Erittäin liukas pinta. Vaunun tiivistys kannattaa hoitaa kuntoon ennen pesua ja vahausta.

Vahan pidemmästä kestosta ei kokemusta, eikä siitä miten saumat tulevaisuudessa saa tiivistettyä juuri tuon liukkauden takia. Edes tarrat ei pysy vahatussa pinnassa. Pinta oli kuin paremmissa teflonpannuissa.....

HALMEENMÄKI JUHANI 22.06.2008 23:25

Iceä laitoin autoon viime joulukuussa. Kesto hakkasi niin Glymin kultaisen kuin Sonaxin Pro'n ja ykkösen, näin puolen vuoden testillä. Sen pidempää ei vielä taida täällä seudulla olla? Ja se helppous! Sitä miten sen päälle sitten tarttuu uusi maali ym epäilen itsekin, mutta onhan siihen taas omat aineensä.

LINNAMA SEPPO S 27.06.2008 23:45

Tämä Sonaxin vaha on Sonax Xtreme Liquid Wax Nano Pro 1 Siinä lukee kyllä uusille maalipinnoille ja sitten lukee puhdistetuille ja minä käytin jälkimmäistä eli vanha maalipinta ja puhdistettu.Minulla tämä vaha ei toiminut ja myyjäkin sitten ihmetteli,kun menin muita ostoksia tehdessä kertomaan kokemuksistani.Vaikka myyjä mitä kyseli,että olisin jotain väärin tehnyt ,niin ei sitten väärää liikettä löytynyt.Siinä kävi sitten silleen ,että huonon vahan sai pois tällä kertaa Glymillä ja oli sitten helppo hoitaa eteenpäin kiiltävään pintaan asti.

HALMEENMÄKI JUHANI 01.07.2008 23:00

Verrattuna Glymin kultaetikettiseen on tuossa ykkös-Sonaxissa enemmän työtä, mutta nehän onkin eri tyyppisiä vahoja. Sonaxillakin on kultaglymin kaltainen tuote, kovavaha.

MASSINEN JORMA 09.07.2008 17:34

PESU GLYMMIN CARAVANCLEANERILLA JA GLYMMIN PUNAINEN VAHA KATTOON, ETU JA TAKAPÄÄHÄN . SIVUT JÄTETTY VAHAAMATTA .

HALMEENMÄKI JUHANI 10.07.2008 19:52

On muuten nopeasti uusi kerta edessä, se punainen kun ei suojaa. Vaatii kultaisen päälleen. EIKÄ TARVI HUUTAA!

LAHTI ANTTI 22.07.2008 20:38

Täytyy sanoa, että Tultle Wax´in ICE on todella helppotöinen vaha vaunuun. Vaunussa on kuulavasaroitu pinta sivuissa ja perässä, ja kesti noin ½ tuntia kun vaunu oli vahattu. Ja ennen kaikkea se helppous. Levitä vaha puhtaalle pinnalle, odota noin 5 min. ja pyyhi mukana tulevalla mikrokuituliinalla. Ei muuta. Kestosta en tiedä vielä mitään, mutta vaikka joutuisi vahaamaan pari kertaa kesän aikana talven varalle, niin helpolla sen tekee. Suosittelen !!!!!

HALMEENMÄKI JUHANI 22.07.2008 23:03

Kesto on samaa luokkaa kuin kiilto. Joulukuussa (jep, puolisen vuotta ennen lanseerausta Suomessa) vedin auton pintaan, en juuri pessyt talvella, ja vieläkin toimii ainakin siinä missä muutkin huippuvahat kuten Glymin kultainen ym.

TUOMI JYRKI S 24.07.2008 17:39

Glymiä olen käyttänyt, helppo ja ihan hyvä.

HÄMÄLÄINEN MARKKU J 30.07.2008 17:36

Tuli testattua tuota ICE vahaa. Ei sovi minulle, kun meillä on sileäpintainen auto ja eikä tule kuivattua heti kunnolla jää pintaan valumajälkiä. Tuo vaha ei putsaa yhtään mitään vaan ne valumajälet samoin kuin kuivaneiden pisaroiden jäljet jäävät näkyviin vahauksenkin jälkeen.

Ice vaha sopii ilmeisesti röpelöiselle pinnalle tai huolellisen pesijän (jota minä en ole) käyttöön.

Itse pidän vahasta jolla saa pois viimeisetkin pikipisamat ja pesun jäljet. Itse käytän ohjaamo-osassa Korrekin luonnon vahaa joka tukkii kiveniskemien mikrohalkeamat ja asunto-osassa Korrekin Teflox vahaa joka on myös helppo töinen. Enkä vaihda ainakaan Iceen, kokeiltuani ainetta.

HALMEENMÄKI JUHANI 30.07.2008 22:56

Se nyt vaan on niin että jos haluaa parhaimman keston ja parhaimman puhdistuvuuden niin joutu käyttämään kahta. Ihan sama kuin Glymillä perinteinen resepti: punainen putsaa ja kiillottaa, kultainen suojaa. Kaikki muu on haaleaa keskivertoa, valitettavasti.

HINKKURI MARY-ANN 23.08.2009 23:28

Kokeilemme vasta tuo JÄÄ -vahaa, voiko olla totta että yhden auton vahaukseen ei pullosta kulua ainetta parin sentin korkeutta enempää? Vai oliko jokin työvirhe? Miten teillä JÄÄ -vahaa pidempään käyttäneillä on kiilto säilynyt?

Pasi

LAHTI ANTTI 23.08.2009 23:36

Mary-Ann.

Ei ole mitään käyttövirhettä, sitä vaan ei kulu enempää. Itse olen vahannut sillä sekä auton että vaunun ja pinta säilyy hyvänä monet pesut. Ennen talvea vaunun vahaan sillä 2-4 kertaan, sillä vaunun pesu talvella ainakin mulla on hankalaa. Tee se ennen syksyn rospuutto kelejä.

HALMEENMÄKI JUHANI 24.08.2009 16:55

Icen rinnalla kallis ja hankala. Kuten jo todettiin niin riittoisuus sitä luokkaa että usko loppuu kesken!

VÄLIAHDE JUSSI 24.08.2009 17:52

Linjani on ja pysyy halvin on parasta.

MIKKONEN JARI 25.08.2009 00:24

Löytyipä just sopivasti ajankohtainen ketju minulle. Siispä ICEä ostamaan ja vahaushommiin :)

KEROKOSKI KATJA 25.08.2009 09:52

Toukokuulla kun vahailimme vaunua oli kokeilun kohteena Auto Glymin Aqua Waw. Helppo työstää pumppupullosta pintaan pyyhintä liinalla ja homma oli siinä. Vaha ei ole kuitenkaan puhdistava. Vaunu yhä vaha pinnassa.

HALMEENMÄKI JUHANI 25.08.2009 22:39

Kahden tunnin takaista kokemusta... Eli tuo kauan seissyt, viime syksynä ekaa kertaa vuosiin pesty vaunu. Vahasin tuolloin neste-Icellä jotta on suojaa edes hieman. Nyt toinen pesu, autoshampoolla ja raitakohtiin sumutinpullosta Pinelineä. Pitkävartinen harja ylös ja sieni minne ylti. Sitten vahaa. Päätös oli kokeilla kiillottavampaa Ice-Pastaa. Autoissa todettu julmetun kestäväksi ja kiiltäväksi, sopivasti kiillottavaksikin. Ei mennyt ihan putkeen: pinta imi sen verran rankasti vahaa että alkoi jäädä laikukkaaksi. Muistin vanhan kikkakolmosen, eli autofixareiden pikajippo sekoittaa puhdistavaa Glymin punaista ja suojaavaa kultaista. Pääsee puolella työllä & ajalla... Mitäs jos kiinteän levityksen jälkeen ennen pyyhkimistä laittaisi päälle toisen kerroksen, mutta nyt nestemäistä Iceä? Ja hommahan toimi! Se nestemäinen tuntui "liukenevan" pastaan ja leviävän näin seoksena tasaisesti sekä imeytyen. Ei laikkuja, kelpo kiilto ja kevyt työ. Eli huonoon pintaan ensin pastan levitys, perään nestemäinen, ja vasta sitten pyyhintä. Molemmat päädyt ja sivuseinä aikaa kului pesusta valmiiksi 1,5 tuntia. Toinen sivuseinä ja keskikatto vaatii vaunun kääntämisen tai 5 metriä lisää pihaletkua...

ANGERIA HEIKKI 26.08.2009 08:33

Heh...melkonen coctail :) No...mikäs siinä jos toimii. Minulla on ihan toisenlainen käsitys tuosta ICE-vahasta. Mainoksen uhrina olen semmoisen pullon joskus ostanut. En yleensä suosi noita markettivahoja, vaan enempi luotan ammattipuolen liemiin, vaikka harrastelija olenkin. Myllytin erään ystävän punaisen auton ja ajattelin myllytyksestä väsyneenä, että pistanpä suojaksi tuota ICE-vahaa, kun en enää muuhun jaksanut ruveta. Seuraavana päivänä auringon paisteessa auton punaiseen maalipintaan alkoi jo ilmestyä harmahtavaa kalvoa ICE-vahauksesta huolimatta. Vahasin sitten nopeasti auton carnauba -pohjaisella vahalla ja edelleen kiiltää kuin vasta myllytetty, vaikka on kulunut jo viikkoja vahauksesta. Tuo Autoglym -express wax on mainio pikavaha pesujen välissä, mutta Mothers-merkillä on vastaavaa yhtä hyvin toimivaa ja yli puolta edullisemmin. Niin...oman vaunun olen vahannut aina Pron carnauba-pohjaisilla vahoilla. Helppoa, nopeaa, ei pölise, eikä sisällä liuottimia. Pesujen välissä joko Autoglym Express tai Mothers FX Spray Wax.

HALMEENMÄKI JUHANI 26.08.2009 20:31

Tuohonkin voisi tietysti nyt kokeilla carnaubaa, vaikkapa Sonaxia jota väittävät puhtaaksi moiseksi. Mutta kun niilläkin pitäisi olla ns neitseellisen hyvä pinta, eikä tuota vaunua edes voi myllyttää. Kun en halua Airstreamia ;) Toisaalta juuri myllytetty punainen kiljuu saada vahvaa suojaa, ja siinä ei helpot vahat sitten auta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.