Markiisi vaunun kylkeen

VIHERSAARI RAINE 18.05.2008 17:17

Mulla kaksi telttaa, talvi ja kesä. Liian hitaita liikkuessa kasata päiväksi tai pariksi. Miten on markiisin laita? Markiisin mitta max. onko se tuon kattouran suoran osan mitta? Onko markiisi tuossa urassa myös matkan aikana? Mikä on tuo pussimarkiisi? Mitä muut mallit tuon pussimarkiisin lisäksi ovat? Miten pysyy tuulella pystyssä? Nuo jalat näyttävät toisissa olevan vaunun seinää vasten, onko hyötyä/haittaa? Onko kaikissa malleissa? Mitä muuta mun tarvii tietää markiisista? Kertokaa! Reissuun lähtö edessä, eikä kiinnosta lähteä ilman mitään katosta oven edessä.

LAHTI ANTTI 18.05.2008 17:42

Raine. Suosittelen ennen sinulle etukatosta kuin markiisia. Etukatos kattaa koko vaunun pituuden ja jos haluaa, siihen saa sivuseinät jolloin se on kuin teltta. Ilman teltan aikaa vievää pystytystä. Yleensä markiisin pituus määräytyy vaunun katon suoran osuuden mukaan. Ja monissa se on melko lyhyt. Pussimarkiisi muistaakseni tulee katon reunassa olevaan telttauraan roikkumaan ja kiinteä markiisi tulee ruuveilla vaunun/auton kylkeen kiinni. Mutta ehkä joku osaa antaa paremman ja selventävämmän vastauksen tähän. Itsellä kun ei ole ollut, eikä tule, markiisia. Joskus etuteltta, nykyisin etukatos,sivuseinillä ja etuaidalla.

TERVO JARI 18.05.2008 17:53

http://www.isabella.net/fi/katokset/sunblue.html

Tai

http://www.vapaa-aika.com/images/203660.jpg

Ois "tyylii" . . .

Jari

Ps.Tuossa pussimarkiisi: http://www.vapaa-aika.com/asp_sivut/..%5Cimages%5C189270.jpg

VIHERSAARI RAINE 18.05.2008 18:26

Miten nopeesti tuon etukatoksen pystyttää?

LAHTI ANTTI 18.05.2008 18:40

Noin 10-15 min.

KORHONEN KARI 18.05.2008 19:37

Vaan kukas tietäis mistä löytyis tuon katoksen eteen seinä?Eli silloinhan se tulis etuteltta.Itselläni ko.katos mutta olen huomannut että koko teltta olis parempi minun tarpeisiin.Löytyiskö jostain kankaan myyjää,seinän valmistajaa.

LAHTI ANTTI 18.05.2008 19:45

Mulla etukatoksessa on etuseinä, joka on noin 1m. korkea. Ei nyt kokonaan peitä etuosaa, mutta toimii mielestäni hyvin. Ja on vaivaton pystyttää.

TYNYS HEIKKI 18.05.2008 20:50

Markiisi on nopea. Pussimarkiisi kahdestaan 3-4 minuuttia, kiinteä markiisi kai nopeampi.

Max mitta tosiaan tuo telttauran suora osuus. Soliferissa etureuna juuri oven etupuolella, muissa merkeissä edempänä.

Pussimarkiisi on just se telttauraan tuleva vempele, ja se on ajaon aikana siinä urassa.

Pussimarkiisin lisäksi on olemassa ns. kiinteitä markiiseja, jotka ruuvataan vaunun kylkeen kiinni. Haittapuolena on se, että useimmiten estää talviteltan käytön.

Pysyy tuulella pystyssä kun ankkuroi kiinni; jaloista vaarnoilla sekä etukulmista parilla kuormaliinalla ja "koiraruuveilla" maahan.

Jaloille voi laittaa tuet seinää vasten, jos ei halua tehdä reikiä vaunuun niin jalat maahan.

Meillä on käytössä 550 vaunussa 3,5 metrinen pussimarkiisi; ollaan erittäin tyytyväisiä. Markiisi ei ole teltta; suojaa vähemmän mutta on paljon nopeampi pystyttää. Paljon liikkuvalle mielestäni oikea varuste.

LAHTI ANTTI 18.05.2008 20:59

Meillä on 550 vaunussa 550 pitkä etukatos. Suojaa paljon paremmin kuin 3,5 m. markiisi. Ja siihen kun laittaa sivuseinät, 1 min/seinä niin mikä on siinä ollessa.

LINDBLOM ALF R 18.05.2008 21:18

Samaa mieltä Heikin kanssa, markiisi on ehdoton liikkuessaan. Ihminen kun on laiska niin suuri ero on 10:ssä ja 3:ssa minuutissa pystytyksessä. Poislaitto myös parissa minuutissa, ja sateen sattuessa ei tarvitse sen märän katoksen kanssa plärätä. Isompaa kattoaluetta ei ole tullut kaivattua, mutta sivuseinä tuulensuojaksi varsinkin grillatessa olisi joskus ollut tarpeen. Pussimarkiisi on tehnyt etukatoksen tarpeettomaksi, siellä se katos nyt vintillä on odottamassa parempia aikoja.

LAJUNEN MIKA 18.05.2008 21:24

Viime keväänä tuli hommattua 3,60 pussimarkiisi ja täytyy myöntää että on erittäin kätevä. Pystytys kestää 2-3 minuuttia . Lisäksi on se hyöty ettei tarvitse pakata vaunun sisälle turhaa tavaraa. Ja saahan tähänkin sivu-ja etuseinät.

LAHTI ANTTI 18.05.2008 21:29

En ole vaan kertaakaan nähnyt pussimarkiisin yhteydessä laitettuja sivuseiniä ja etuseinää.

HYTTILÄ ESKO O 18.05.2008 21:35

Lisäksi jos/kun juutut johonkin paikkaan pitemmäksi aikaa. On todella mukava esim Isabella sunblue, molemmat päädyt kiinni ja koko vaunun mittainen "teltta käytössä". Mikäli olisi pussimarkiisi niin orpo olo olisi, ei mahdu sateen/auringon suojaan paljon mitään. Lisäksi tuo Isabella tms kulkee sängynalla hyvin mukana.

LAJUNEN MIKA 18.05.2008 21:39

http://www.vapaa-aika.com/asp_sivut/082G.asp

LAHTI ANTTI 18.05.2008 21:46

Näin on,kuten Esko sanoi. Ole siellä 3,5 m. pussimarkiisin alla sitten, jos vaunu on esim.5,5 m. Ja ajettaessa se markiisi hakkaa koko ajan siihen vaunun kylkeen. Kyllä tulisi orpo olo. Mutta jos haluaa "säästää" sen 10 min. lomasta kautta markiisi/etukatos niin siitä vain. Ja maalata sitten vaunun yläosan markiisin hankautumisen jäljiltä, niin sekin sopii. Oppi ja ikä kaikki. 34 v. kokemuksella.

LAJUNEN MIKA 18.05.2008 21:54

Jokainen hommaa tarpeensa mukaan, meillä ainakin riittää 3,6 ihan hyvin. Eikä tuo ainakaan viime kesän Saksan reissun aikana mitään jälkiä vaunuun tehnyt. Joten omalta osaltani voin suositella pussimarkiisia.

SILMUNEN HANNU 18.05.2008 23:26

Mekin olimme vaunu-vuosinamme hyvin tyytyväisiä pussimarkiisiin.Se antoi ainakin meille ihan riittävästi suojaa sateelta ja auringolta.Jos halusimme piiloon muilta ihmisiltä, menimme vaunuun sisälle.Ulkona ollessamme halusimme olla "ihmisten ilmoilla", emmekä ihmisiltä piilossa:) Emmekä olisi halunneet käyttää yhtään enempää aikaa minkään pystytykseen. Mutta jokaisella on omanlaisensa tarpeet,mikä on yhdelle hyvä,on toiselle huono.

Sopuisaa kesän odotusta kaikille!

t.Kaarina

LINDBLOM ALF R 19.05.2008 08:29

Useampi vuosi pussimarkiisi kesät ollut vaunussa uraan laitettuna. Eipä näy minkäänlaisia hankausjälkiä. Toki on syytä lukita markiisi paikoilleen uraan peltiruuvilla, ettei matkan aikana pääse liukumaan uraa pitkin. Kieltämättä, jos pitempään on samalla paikalla, etukatos tai etuteltta on mielekkäämpi.

HYTTILÄ ESKO O 19.05.2008 10:32

Voihan jokainen istua vaikka muovisäkki päässä. Suojan sekin antaa. (TÄMÄ OLI SITTEN HUULI ETTEI TARTTE LOUKKAANTUA). On vain paljon mukavampi viettää tarvittaessa aikaa vaikka ison katoksen alla, satoi tai paistoi. Lomalla ei huvita siellä vaunussa olla kuin pakollinen yö. Lisäksi jos on elämä 10 minuutista kiinni niin saako hermoromahduksen jos/kun vaikka lautta on myöhässä tai bensiksellä/tullissa jono.

TYNYS HEIKKI 19.05.2008 14:45

Eikös Omnistorin pussimarkiisiin saa sivuseinän??? Muistaisin jostain lukeneeni...

SILMUNEN HANNU 19.05.2008 14:58

Eikös asiat ole silloin hyvin, jos ne, jotka haluaa, käyttää pussimarkiisia, ja ne jotka haluaa, jotain iosompaa katosta!?

En voi vastata kuin meidän perheen puolesta. Ei, emme saa hermoromahdusta jos vaikka tullissa tai bensa-asemalla on jono. Me vain nautimme lomalla monelta osin mahdollisimman yksinkertaisesta elämästä, ja siihen elämään sopi se pussimarkiisi, mutta ei olisi sopinut yhtään monimutkaisempi viritelmä. Ostimme jopa kerran muutaman puolikorkean seinä-elementin, mutta jäivät käyttämättä, kun emme vain halunneet niiden kanssa präkätä.Ja totesimme ekojen käyttökertojen jälkeen, että emme me niitä seiniä kaipaa.

Mutta niin kuin jo edellisessä viestissä totesin, nämäkin ovat kaikki kovin henkilökohtaisia mieltymyksiä, kuka kokee yksinkertaiseksi ja tarpeelliseski minkäkin jutun. Mutta annetaan ihmisten tehdä iloisesti omat ratkaisunsa, eikä yritetä osoittaa muiden toimintatapoja vääriksi tai huonoiksi.

t.Kaarina

HUUSKO AKI 19.05.2008 16:16

Kyllä se on niin, että esim. kausipaikalla etukatos sivuseinineen ja matkalla pussikatos, kulkee hyvin mukana ei tarvitse erikseen kuljetettavia putkia ja muista nyssyköitä tavaratilassa. Nopea pystyttää ja purkaa, ajaa sen tarpeen minkä reissussa tarvitsee. Tietenkin,jos jää usemmaksi viikoksi reisulla samaan paikkaa on etukatos kokonsa puolesta parempi ratkaisu. Molempia on tullut kokeitua ja matkalle otan pussikatoksen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.