Kabe Royal 2015, lattialämmitys kokemuksia?

MÄKINEN TAINA 10.10.2016 17:58

Esitteessä kovasti kehuttu erilliskytkentää, mutta.. Millaisia kokemuksia lattialämmityksen käytöstä erikseen? Onko riittävä mukavuuslämpö kun ei muuta lämmitystä vielä kaipaa? Edellisessä vaunussa oli sähköllä toimiva matto ja samankaltaista kaipaisi..

Taina

Ari Laaksonen 13.11.2016 12:35

Olen tämän syksyn yrittänyt opetella Kaben lattialämmityksen käyttöä. Se vaikuttaa ideana toimivalta ratkaisulta, mutta vaatii hieman harjoittelua säätöjen suhteen. Varsinkin silloin kun lämmitystarve on vähäinen, mutta olisi kiva saada lattia lämpimäksi, tahtoo vaunun sisälämpötila nousta turhan korkeaksi. Tämä säätö ei minulta vielä alkusyksystä tahtonut onnistua. Nyt kun ilmat ovat viilenneet huomattavasti lattialämpö toimii loistavasti.
Ymmärtääkseni Alden termostaatti ei säädä lattialämmitystä vaan lattiassa kiertävän nesteen lämpötila määrätään sunttiventtiilillä, mutta minulle ei ole selvinnyt millainen systeemi lattialämmityksen pumppua säätää. Sehän ei käy koko aikaa. Pystyykö joku tekniikkaan perehtynyt kertomaan, mikä määrää pumpun käyntitahdin?

Juhani Halmeenmäki 13.11.2016 17:03

Jep, samaa kirjoittelin vanhalle puolelle. Ja Kabessa on sentään mahdollisuus säätää, monessa muussa tuo vesikiertoinen lattialämpö on liiankin hyvä syyskäyttöön. Oletko Ari kokeillut niitä raittiin ilman säätöjä?

Ari Laaksonen 14.11.2016 05:54

Olen kokeillut ja raittiin ilman säädöt olivat max-asennossa.
Tietysti sitä voisi pitää kattoluukkujakin auki, mutta se tuntuu jotenkin nurinkuriselta.
Täytynee keväällä yrittää kokeilla kuinka pienelle sen sunttiventtiilin voi säätää...
Näin talviaikaan homma tuntuu toimivan hyvin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.