Vesipumppu Dethleffs

RIIHIMÄKI TIMO 04.08.2016 21:32

Noviisi kyselee kun hankin Detskun ja vesipumppu ei lähde toimimaan. Ohjeen mukaan sen pitäs kun jonkin hanan avaa. Vettä on! Onks siellä jokin paine tms. Kytkin jossakin joka tunnistaa onko hana auki, vai jokin muu kytkin.

JANHONEN MATTI 04.08.2016 22:49

Mikäli sinulla on uppopumppu sen tulee käynnistyä heti kun avaa minkä hanan tahansa. Tämä sillä edellytyksellä, että asunto-osaan on ensin kytketty virta päälle.

Hanojen käyttövivun alla olevat mikrokytkimet kytkee virran vesipumpulle kun hana avataan ja ne tuskin ovat rikki yhtä aikaa.

Ihan ensimmäisenä kannattaa tarkistaa onko pumpun sulake palanut. Sulake sijaitsee yleensä verkkovirtalaturin kupeessa. (Pump)) Jos sulake on ehjä niin sen jälkeen hanoja vuoronperään auki ja sen jälkeen tarkastetaan tuleeko virta pumpulle saakka. Vesisäiliön päällä on yleensä pumpun johdon kytkentäliittimet joista voi tarkistaa virran tulon. Jos virtaa tulee pumpulle saakka on syytä epäillä, että pumppu on viallinen tai pitkässä seisokissa jumittunut. . Uusi uppopumppu kustantaa 40-50 euroa ja jos pumpuissa on vara valita niin osta mieluusti tandem-pumppu.

RIIHIMÄKI TIMO 05.08.2016 08:37

Kiitti neuvoista. Ei kun tutkimaan. On tää foorumi antoisa kun saa asiantuntijan vastauksen nopeasti.

LESKINEN HANNU 16.08.2016 19:32

Dethleffs kuljettajan penkin alla on kytkin tarkista onko päällä.

RIIHIMÄKI TIMO 17.08.2016 11:55

Sorry, kun en maininnut, että kyseessä on vaunu. Vesipumppu kaput ja uusi vörkkii jo. Pistin vielä kytkimen väliin ettei jää pyörimään tyhjänä jos vesi loppuu tms. WC altaan hanan mikrokytkin ok. Keittiön hanan mikro on hankalassa paikassa altaan takana.

RIIHIMÄKI TIMO 20.08.2016 14:49

Noi hanojen mikrokytkimet näyttäs olevan kunnossa. Onko siinä piirissä vielä muita kytkimiä ( paine tms.) kun pumppu käy jatkuvasti. Siksi se kytkinasennus. Sähkökaavio olis avuksi?

JANHONEN MATTI 20.08.2016 16:01

Kun olet vaihtanut uuden pumpun ja se pyörii hanojen ollessa kiinni asennossa koko ajan niin pumppu saa virtaa jostain kautta koko ajan.

Virran pitää tulla pumpulle vain mikrokytkimien kautta. ja vain silloin kun hanaa avataan Ja toisinpäin - nyt ilmeisesti menee.

Siinä piirissä ei normaalisti ole muita kytkimiä koska pumppu itsessään on jo asunto-osan virtakatkaisijan takana.

Ei olisi mikään ulkomaanihme jos mikrokytkin on jäänyt ns. päälle. Mikrokytkintä käyttää hanassa tai kytkimessä oleva pieni liuska. (mikrokytkinmalleja on tuhansia) Tarkasta, että se on kunnossa ja säädetty oikein.

Joissain hanatyypeissä mikrokytkimen voi testata "käsikäytöllä" irroittamalla hanan käyttövivun ja painamalla liuskaa VAROVASTI.

RIIHIMÄKI TIMO 20.08.2016 18:45

Kiitti vinkistä. Näin itsekin pähkäilin, mutta se keittiön hanan mikrokytkimen johdot ovat todella vaikeassa paikassa, pitänee purkaa koko hana systeemi ja allas ja hanan vesiletkut. Pitää yrittää ottaa piuha irti. Mikrokytkimen kyllä naksuu, mutta sehän ei todista vielä että se toimii oikein. Uusi hanakin on jo hankittu. Jatketaan "harjoituksia"

JANHONEN MATTI 20.08.2016 19:29

Mikrokytkimiä kyllä saa tunnetuimpiin hanoihin varaosana mm. Dethleffsin käyttämään hanatyyppiin.

Jos päädyt vaihtamaan hanan niin tee sammalla joko itselle tai jollekin muulle palvelus tulevaisuutta ajatellen.

Laita alkuperäisiin letkuihin (jos ovat liian lyhyet) asianmukaisella liitoskappaleella jatkopätkät samasta/laatuisesta putkesta mitä alkuperäiset on. Jatkoskohdan voit laittaa hieman eri kohtiin putkea jolloin letkut sopii menemään reiästä tason alle. Jatkopätkien asennuksen jälkeen voit kytkeä uuden hanan kunnoilla tason päällä ja sen jälkeen lasket hanan reiästä tasoon. Sama juttu mikrokytkimen johdoille jos liian lyhyet. Näin ainoaksi hankalaksi työksi jää hanan kiristysmutterin kiristäminen tason alla.

Jos mikrokytkin sippaa kesken reissun niin sen voi helposti ohittaa vaikka jollain erillisellä pienellä katkaisijalla. Tosin käyttö on vaikeampaa muuta toimii.

ASIKAINEN MATTI 21.08.2016 10:26

Mikäli WC-pytyn huuhtelu toimii magneettiventtiilin avulla, niin pumpulla täytyy olla katkaisin kätevimmin vesisäiliön lähellä, jotta WC:n huuhtelulinja voidaan tyhjentää talvea varten käynnistämättä pumppua.

RIIHIMÄKI TIMO 28.08.2016 11:05

Kiitti hyvistä ohjeista koska just keittiön hanan mikrokytkin on jatkuvasti kiinni. Irroitin piuhan ja nyt toimii, muuta olipas hankalassa paikassa tuo "sokeripala" liitos. Uusi hana odottelee asennusta.

RIIHIMÄKI TIMO 01.09.2016 16:56

Nyt asennettu uusi keittiön hana ja saaduin neuvoin, eli letkuja ja piuhoja jatkettu. Hitto kun Saku nuukuuksissaan on vetänyt kaikki letkut ja pihat sentilleen, eli askartelua oli riittämiin ahtaassa paikassa altaan alla, vaikka sen poistinkin hanan asennuksen ajaksi. Mikro ja sen pidikkeet ym. ensin pois. Nyt pelailee.

JANHONEN MATTI 01.09.2016 18:42

Matkailuautot kootaan niin, että ensin asennetaan alustalle pohjalevy, tämän jälkeen asennetaan kiinteät kalusteet, ja sen jälkeen vedetään vesijohdot ja sähköt kalusteiden taakse. Tämä mahdollistaa hyvin lyhyiden letkujen ja johtojen käyttämisen ja niiden kiinnittämien on helppoa kun esteitä ei ole.

Ilman seiniä olevaan m-autoon on vesi- ja sähköjohdot helppo vetää, jopa niin helppo, että kaavioita putkituksista ja johdoista ei ole, ja jos on niin ei anneta auton ostajalle. Rakennustavasta johtuen m-autot on joskus vaikeita korjata, kun putkia ja johtoja joutuu lähestymään ikään kuin väärästä suunnasta ja työvaroja ei juuri ole.

Viimeisessä vaiheessa asennetaan autoon seinät ja katto. Integroidussa autossa viimeinen "palikka" on usein auton keula joka nostetaan tuulilasiin kiinnittyvillä imukupeilla kokonaisena paikalleen ja liimataan/ruuvataan korirakenteeseen kiinni.

PUTKONEN EINO 05.09.2016 12:52
Pistänpä vielä tähän oman havaintoni aiheesta vesipumppu. Omassa nykyisessä vaunussani Hobby 540, oli tuo vesipumppu jäänyt päälle ja polttanut vesisäiliön puhki, sekä vielä säiliön alusmuovinkin pahasti. Siis pientä vaille ettei koko vaunu olisi palanut ! Nuo havainnot tein alkaessani tutkimaan, minulle uutta - 05 vaunuani ....

Eikka

JANHONEN MATTI 05.09.2016 17:08

Kyllä noin voi käydä.

Vaunun pääkytkin kiinni, hanan mikrokytkin rikki tai hana auki jolloin mikrokytkin kytkee virran pumpulle, pumppu pyörii ja jos pyörii tarpeeksi kauan kuivana niin varmasti kuumenee. Ja toisin kun luullaan sulake ei aina suojaa laitetta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.