Kuis se menöö....?

ROSTEN MIKA 01.08.2016 20:25

Eli kymysys : Jos ostaisin ja hakisin Ruotsista itse auton joka siellä on katsastettu ja kaikki paperit on kunnossa. Kaupan tekisin Ruotsalaisen yksityishenkilön kanssa. (auton ostohinta +/- 5000€, jos sillä väliä?) Ajaisin sen laivaan ja satamasta suoraan kotiin, käymättä tullissa tekemässä minkäänlaisia paperihommia !

Voiko tulla jotain "jälkiseuraamuksia" ? Koska auto toimisi vaan "elinluovuttajana" nykyiselle autolleni, eli moottoria ja muita varusteita vaihtelisin, en runkoa enkä koria vaihtaisi !

Oiskos kellään kokemuksia tämmösestä ??

Mika

HAAPANEN TIMO 01.08.2016 20:39

Eikös Ruotsissa jää kilvet myyjälle, ainakin jos on yksityinen myyjä.

@timppa

JANHONEN MATTI 01.08.2016 21:13

Jos tuot auton EU:n alueelta Suomeen etkä pistä sitä kilpiin, niin kukaan ei ole siitä kiinnostunut edellyttäen, että auto on poistettu asianmukaisesti rekisteristä ostomaassa. No ehkä jossain vaiheessa ympäristöviranomaiset tai rakennustarkastaja. Auto on aina kotimaassaan kun se on EU:n alueella. Liikenteeseen otto on eri asia ja siihen sovelletaan kansallista autoverolakia.

Osien irrotus ja myynti autosta on mahdollista, auto on ns. vapaata "riistaa", koska missään ei sanota, että auto pitää rekisteröidä Suomeen.

Osien vaihtamista toiseen autoon koskee tämä Trafin säännös. http://www.trafi.fi/tieliikenne/verotus/ensirekisteroinnin_jalkeinen_autovero/uudelleenverottaminen_osien_vaihtamisen_takia

Kullekin osalle/osakokonaisuudelle on laskettu tietty prosenttiosuus koko autosta. Se on sitten eri asia kuka tietää mitä osia on vaihdettu jos autot on muuten 1:1 ja se auto johon osia vaihdetaan on normaalisti rekisterissä.

Käyttäjän lisäys viestiin 1.8.2016 klo 21:18:46 Ruotsin siirtokilpikäytäntöä en tunne, kun en sieltä ole autoa tuonut.

Suomalaisilla siirtokilvillä saa ajaa Ruotsissa, en tiedä miten mahtaa olla toisinpäin. Ja siirtokilvet saadakseen autolla täytyy olla liikennevakuutus.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.