missä vika

LAVONEN JORMA 11.07.2016 10:25

vaunu vanha smålandia ja sähköt katoavat jos vaikka radio päällä ja vesihanan aukaisen niin radio sammuu.valot ovat himmeät.vaunu jatkuvassa sähkössä kausipaikalla.laturi toimii mielestäni ja akku uusittu 2v sitten.on noi sähköt vaikea asia:)

JANHONEN MATTI 11.07.2016 11:53

Ota yleismittari ja mittaa akun napajännite kun laturi on kiinni verkkovirrassa. Jos napajännite on tällöin alle 13,5 V (ylläpitolataus) on syytä epäillä laturia.

Mittaa akun napajännite (lepojännite) kun akku on latauksen jälkeen ollut levoissa mieluusti 12 tuntia. Mitään sähköä kuluttavia laitteita ei saa olla mittauksen aikana olla päällä jotta se todella on lepojännite. Lepojännitteen tulisi pitkän latauksen jälkeen olla 12,7 volttia eli akku on silloin täynnä. Jos ei ole, akku ei lataannu.

Ei ole mikään ulkomaanihme jos vaunu on ollut kausipaikalla kaksi vuotta ja akku laturin perässä saman ajan, niin akku voi olla sökö riippumatta siitä onko sitä käytetty vai ei. Käyttämättömyys ja jatkuva lataus on akulle pahempi asia kun kohtuullinen syklinen käyttö ja lataus. Syklistä "käyttöä" on myös se, että jos autolla tai vaunulla ei olla liikenteessä niin antaa akun olla omassa rauhassaan ts. purkautua pikkuhiljaa itsekseen napajännitetasoon 12,4 - 12,5 V jonka jälkeen akun voi taas ladata täyteen. Tästä akku tykkää. Vääränlainen akkutyyppi vaunun laturille, väärä laturin latauskäyrä ko. akulle(vanhoissa latureissa jopa lineaarinen), jatkuva liian suuri latausvirta jne.

HYTTILÄ ESKO 11.07.2016 12:40

Putsaa sulakerima pienellä poranterällä käsin pyöritellen ne vastakkeet mihin sulakkeen päädyt tulee. Sitten uudet sulakkeet kupariliuskoilla ja avo`t

HAAPANEN TIMO 11.07.2016 20:08

Soitas Joppe mulle kunhan kerkiit.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.