Käyttövesijärjestelmä

HEIKKILÄ TAPANI 12.10.2015 22:23

Mikä mahtaa mättää.Vaunu Solifer Artic 520 vm.10.Sekä Tiskipäydän alla oleva, että tuorevesisäiliössä oleva vesipumppu pyörii hyvillä kierroksilla, mutta Alden pannun yhteydessä oleva lämminvesivaraaja ei täyty, vaan vettä menee aivan pieni määrä sinne.Mitään vuotoa ei näy missään ei edes tyhjennysventtiili tiputtele vaunun alle.Voisiko olla mahdollista, että vaikka vesipumpun moottori pyörii, niin sen siipipyörä on vioiittunut. eikä pumppu jaksa nostaa vettä.Mikään tukos ei varmaan kyseessä. koska hanoista pahaltaessa ilmaa kulkee hyvin läpi.Olisiko vinkkejä.Hyvää syksyn jatkoa.

Käyttäjän lisäys viestiin 13.10.2015 klo 11:49:59 Tarkoitan juuri sitä että laskettaessa vettä hanan kuumalta puolen ei varaaja täyty vaikka pumppu käy.Siis pumpun moottori.

VALTONEN MARTTI 12.10.2015 23:27

Heippa Heikki! Oletkos laskeskellut vettä hanat kuumavesiasennossa? Ainakin tässä vanhemmassa Articissa varaaja täyttyy niin parhaiten.

Ensinhän sieltä tulee vaan ilmaa..porinaa ja kuplia. Sitten kun säiliöstä on häipynyt n. 8 litraa vettä on varaaja täyttynyt ja vettä tulee kunnolla hanastakin.

Näin siis Alde 3000:ssa mulla.

Muutapa tuohon ei osaa keksiä. Ehkä se jo itsekin mainitsemasi pumppuongelma,

HAKALA JYRI 12.10.2015 23:48

Jos vaunu kahdella vesisäiliöllä, tiskipenkinala säiliöistä tulisiko siitä vain kylmä vesi tiskipenkille ja isosta ulkoatäytettävästä kokojärjestelmään lämmin ja kylmävesi? Noin oletan en saa tarkistettua ohjekirjasta tietoja?

VALTONEN MARTTI 13.10.2015 08:20

Mun tietääkseni juuri noin. Tiskikaapin säiliöstä vain kylmää raikasta vettä.

FORS GLENN 13.10.2015 22:11

Todennäköinen syy voi olla takaiskuventtiilin jumiutuminen. Se löytyy "pannuhuoneesta" lämmittimen vierestä lattialla ja sen tarkoitus on estää lämpimän veden pääsyä varaajalta takaisin kylmälle puolelle. Valitettavan usein se jumiutuu, seurauksena että vesi kulkee hyvin hitaasti tai sitten ei ollenkaan. Joskus voi auttaa jos sitä koputtaa vaikka ruuvimeisselillä samalla kun päästät lämmintä vettä. Jos ei, niin ainut ratkaisu on venttiilin vaihto. Kyllä niitä voi saada toimimaan putsaamallakin mutta vika tuppaa olemaan toistuva... Venttiili näyttää tällaiselta, kuva Jyväscaravanin sivuilta: http://kauppa.jyvascaravan.fi/tuoteluettelo/285/13946/

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.