Alde-lämmitin päälle kerran viikossa

KLEMETTI ESKO 07.10.2015 14:13

Alde-lämmittimessäni on ominaisuus, jolla sen saa kytkeytymään automaattisesti päälle kerran viikossa vuorokauden ajaksi. Olisiko kellään kokemusta, miten tuota ominaisuutta voisi käytännössä hyödyntää? Voisiko ajatella esim. laittavansa sen päälle talvisäilytyksen ajaksi? Voisiko kuvitella, että vähentäisi esim. kosteusongelmia? Onko siitä muuta hyötyä? Lämpötilaksi ei ehkä kannata laittaa normaalia huonelämpöä (+21C), vaan vähempikin kai riittäisi. Ainakin, jos olisi tarkoitus mennä viikonlopuksi vaunulle, niin voisi laittaa perjantaiksi vaunun lämpiämään.

HUOVINEN TUOMO 07.10.2015 14:31

Asiasta ei fakta tieto, mutta olettaisin jos viikon välein lämmittää, niin kosteutta tulee enemmän. Jos lämmittää, niin minusta pitää lämpö olla päällä normaalisti ja tarpeeksi pitkään, jotta vaunu/auto kuivuu. T. Tuomo

ASIKAINEN MATTI 07.10.2015 15:15

Lainaus: "Alde-lämmittimessäni on ominaisuus, jolla sen saa kytkeytymään automaattisesti päälle kerran viikossa vuorokauden ajaksi".

Käynnistyykö todella vuorokaudeksi? Omassani en ainakaan saa lämmitystä sammumaan, ellen katkaise automaattista aloitusta. Toiminto siis käynnistää ajastetun aloituksen, mutta pysäytys täytynee tehdä manuaalisti. Tämä on tosin hatara muistikuva toiminnosta, joten voin olla väärässäkin.

KLEMETTI ESKO 07.10.2015 19:15

"Lämmittimen automaattikäynnistys Tätä toimintoa käytetään lämmittimen käynnistämiseksi myöhempänä ajankohtana. Kun lämmitin käynnistyy automaattisesti, se toimii 24 tuntia ja kytkeytyy sen jälkeen pois päältä. Sen jälkeen automaattinen käynnistys toistuu joka viikko, samana päivänä ja samaan kellonaikaan, niin kauan kuin toiminto on aktivoituna. Jotta automaattinen käynnistys toimisi, virtakytkimen (ON/OFF) on oltava OFF-asennossa."

Tällainen teksti löytyy mun ohjekirjassa.

TANSKANEN REIJO 08.10.2015 10:49

Olen käyttänyt viikkokelloa ohjaamassa . asetan lämmitysen lähtö ajan jotain ellei mennä vaunulle aika jotain sammuu sen jälkeen . taas viikon päästä sama toimen pide. Tai jos haluaa pitemmän lämmitys ajan ohjelmoi sen mukaan.

HALINEN HARRI 10.10.2015 13:47

Ihan tuosta kosteusasiasta toisissa kuvioissa: Tuntemieni viimeisinpien luotettavien (valmistui v. 2007) tutkimusten mukaan puurakenteisten ja runkoisten rakennusten paras säilytyslämpötila on noin + 8 astetta jollei kosteutta aiheuttavia ole kiinteistössä. Esim aiheuttaa mm. hengityksellään kosteutta. Ei lämpötila kuten luullaan vain plussan puolella tai yli 10 asteen. Kyllä varmaan korkeakin lämpötila oikein rakennetussa rakenteissa on hyvä mutta energian käytön kannalta tuo matalampi +8 astetta taloudellisempi. Tämä siis mainituissa rakenteissa - ei matkailuvälineissä. Sehän on selvää että miinuksesta plussaan ja taas plussalta miinukseen kierrossa syntyy kosteutta, jonka on ehdittävä lämpöpuolella ollessa ollessa kuivamaan pois. Jos ehtii hyvä on, mutta entäs esim. petivaatteet? En tiedä vaunu/autokohteista olevan tutkimuksia eikä eteeni ole uudempia osunut kiinnostuksestani huolimatta. Jos joku tietää uudempia kannattaa kertoa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.