Kaasulla vai sähköllä?

RIITINKI RAUNO 06.10.2015 20:13

Kun katselin erään SFC-alueen hinnastoa totesin, että kylmillä keleillä (siis just kohta?) vaunun sähkölämmitykseen kuluu rahaa toisen leirintämaksun verran rupesin selvittämään olisiko kaasulla lämmittäminen sittenkin halvempaa. Tällaiselta sivulta:

http://www.bioenergianeuvoja.fi/faktaa/biopolttoaineiden-muuntokertoimia/

löytämääni nestekaasun lämpöarvoa käyttäen laskin kaasun vertailuhinnaksi n.15snt/kWh. Teräspullon vaihtohintana käytin 20eur ja ajattelin pulloon jäävän kilo kaasua (?) kun se on "tyhjä".

Ko. SFC-alueella sähkö maksaa 25snt/kWh, joten homma vaikuttaisi olevan 1-0 kaasun hyväksi, mutta onko se? Kulutettu sähkö "jää" kaikki vaunuun lämpönä, mutta poltetusta kaasusta karkaa väkisin joku määrä lämpöä rööristä ulos.

Mitä pellepelottomat sanoo?

TERVO JARI 06.10.2015 21:05

Sähkön hyväpuoli:

Lämmitin ei "kulu", sähkövastuksen ikä on parhaassa tapauksessa kymmeniä vuosia, äänetön ja ei kaasupullonvaihto "vaivaa".

Kaasulla :

Pullojen vaihto rumba, lämmitin pitää huollattaa aika-ajoin ja varaosiakin menee silloin tällöin ja ääntä mutta liekkö häiriöksi asti ?

Nestekiertoisestajärjestelmästä kiertopumppu saattaa hajota ja ilmalämmitteisestä järjestelmästä voi hajota puhallinmoottori , sen kuluja ei voi laskea kummankaan "haitoiksi".

Jokainen tekeen kuten haluaa, . . .

PALIN MATTI 23.10.2015 16:30

Kyllä net pumput ja puhaltimet kulluu sähvölläki lämmitettäessä...

ISOMAA PERTTI 31.10.2015 16:21

Ei siinä kaasulämmityksessä varmasti palkoille pääse kun laskee pullonvaihdot ja pullojen haun mistä sitten ostaakin, sähkö tulee kantamatta kun johdon kuitenkin vaunulle vetää.

JANHONEN MATTI 31.10.2015 18:27

Onko tuohon vesilämmitykseen tehty letkujen väliin "kombikattilaa" jossa olisi sekä 230 V vastus että säädettävä 230 V kiertovesipumppu. Tilantarvekin max 10 litraa eristyksineen kun max lämpö voi olla + 100 astetta. Tuskin tarvitsisi koskaan miettiä että toimiiko. vrt. talojen laitteiden kestävyys.

Ei luulisi olevan vaikea homma koota tuo paketti CE-osista ja Mauri voisi eläkepäivillään suunnitella termostaattiohjauksen vastukselle/pumpulle tai molemmille.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.