Asuntovaunun katon maalaus

VAVULI TOMI 15.03.2015 19:58

Moi!

Nyt kun tuo vaunu on ollut viikon tuossa pihassa niin heräsi tälläinen kysymys, eli millä maalilla kannattaisi maalata tuon soliferin kattoa ulkopuolelta? Maalaus tarve olis tuo vaunun "otsa" ja takaa tuo "ikkunan" päällinen. Vaununa on Solifer 6102i Vm.92

VÄLIAHDE JUSSI 15.03.2015 20:20

Minä ostin litelistä sitä maalia ja sävytin sen vokkelin katon väriseksi ja hyvä tuli saman tien tuonkin Kafin katolle ja on pysyneet siinä oli syviä kiven iskemiä oli joutunut jonkun betoni valun alle aikoinaan,mutta onneksi ei reikiä. Ja nekin on pysyneet.

HAKALA SAMI 15.03.2015 20:34

Jos paukkupullomaalauksesta on sen verran kokemusta että osaa tehdä isoon pintaan tasaista jälkeä, se toimii vaunussa yllättävän hyvin. Alumiini on hankala pohjamateriaali, ja vanhaa maalia ei saisi siihen asti puhdistaa pois, joten tinneriä ei kannata käyttää puhdistukseen. Solikan katon maali on sen verran ohkainen että tinnerillä saat äkkiä alumiinin esiin. Itse olen putsaillut Sinolilla ennen maalausta, se ei syö vanhaa maalia mutta takaa tarttuvuuden.

Sama logiikka toki pelaa vaikka ruiskulla maalaisit. Olennaista se, että alumiini on vaikea pohja, mutta puhdistettu vanha maalipinta on helppo.

POIKULAINEN ESA 15.03.2015 20:38

Mene maalausliikkeeseen ja kysy sieltä. Toinen on automaalia myyvät liikkeet josta löytyy tietoa toden näköisesti myös.

POIKULAINEN ESA 15.03.2015 20:45

Mulla on vähän sama ongelma elikä pitäis maalata Soliferin kattoa takaa. Kai alumiinillekin löytyy oma tartunta pohjamaali? Milläs kannattaisi kitata alumiiniä? Ei ole reikiä mutta ikäviä kraiduja ja painautuma on syntynyt laivalta muistona.

HAKALA SAMI 16.03.2015 10:30

Happoprimeriä alumiinille tarjotaan. Mutta sitten jää kysymykseksi mulle ainakin, miten se käyttäytyy vanhan maalin kanssa ... eli pitäisikö koko pelti vetää kirkkaaksi ennen tuota happoa? Ja kattopellin kanssa se jännityksen paikka, kun alumiinin kanssa on parisen tuntia aikaa, ennenkuin se alkaa hapettua ... kovin isoa aluetta ei taida käsin saada hiottua siinä ajassa. Tietysti voi tehdä niin että hioo jonkin verran, vetää primerin sinne alkupäähän ja jatkaa hiontaa eteenpäin, taas vähän primeriä jne ... melkeinpä olisi hyvä saada jostakin pala kyseistä peltiä että pääsisi kokeilemaan, pahoin pelkään että tietämättä millä se katto on maalattu aikanaan, kukaan ei uskalla varmaksi sanoa miten se käyttäytyy hapon kanssa.

Krister Johnsson 18.07.2019 18:52

Moi!

Nyt kun tuo vaunu on ollut viikon tuossa pihassa niin heräsi tälläinen kysymys, eli millä maalilla kannattaisi maalata tuon soliferin kattoa ulkopuolelta? Maalaus tarve olis tuo vaunun "otsa" ja takaa tuo "ikkunan" päällinen. Vaununa on Solifer 6102i Vm.92

Tietääkö joku, mikä on Soliferin ulkokaton värin numero?

Erkki Vierikko 08.08.2019 11:23

Erittäin hyvä maali vaunun ulkopinnoille on venemaali (ostin motonetista) valmiiksi sävytettyjä ja valkosta.
Maalasin -88 Siliferin alaperän ja tuli komee ja liukas. Voi vetää ihan telalla..

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.