Sähkökatkos

NISSINEN ARTO 08.02.2015 10:57

Moi. Viime yön vietin asuntovaunussani, hyvin nukutti. Kysyisin kokeneemmilta seuraavasta ongelmasta: Katselin tv: illalla ja yhtäkkiä kuului napsaus ja tv pimeni. Tv punainen merkkivalokin sammui. Aamulla laitoin virtajohdon paikalleen ja valo paloi ja tv toimi taas. Tämä sama vika on toistunut aiemminkin. Olin nostanut vaunuun ladatun akun. Lämmitys oli kaasulla. Lisäksi oli vaunu kytketty sähköverkkoon. Vaunun ostin vuosi sitten, johon asennettiin uusi tv. Solifer 560 Artic -09 malli. En tunne vaunun sähköjuttuja. Olisiko joku lämpörele tai vastaava? Olisiko muilla vastaavaa kokemusta?

ROSTEN MIKA 08.02.2015 11:16

No ei kyllä tule äkkiseltään muuta mieleen kun joku lämpösuojarele telkun sisällä. Koita ens kerralla kun pimeäksi menee jollain toisella laitteella että virtapistokkeeseen tulee virta ! Mutta veikkaan kyllä tv:n "ominaisuudeksi"

Mika

POIKULAINEN ESA 08.02.2015 12:25

Samanlainen vaunu mulla vm.2007 ja kaksi Finlux tv:tä vuoden vanhoja mutta ei mitään ongelmia ole.ollut. Samaa veikkaan kuin Mika että televisiossa on se vika/ominaisuus joka on aika ihmeellinen ominaisuus.

ETELÄ PENTTI 08.02.2015 12:30

Meillä telkkari tekee tota samaa jos on hetkellinen sähkökatkos, vaikka kuinka lyhyt. Töpseli irti ja takas, sitten taas pelittää. Ilmeisesti telkkarin ominaisuus.

SALPAKOSKI SEPPO 08.02.2015 12:48

Hei, kannattaa mitata jännite. Nykyiset televisiot taitavat olla ronkeleita ylijännitteelle. Minulla samanlaista vikaa ja jännitteet olivat ihan yläkantissa kesällä kun aurinko antoi runsaasti sähköä.

KOISTINEN TOIVO 08.02.2015 13:52

Omassa on siinä televisio 12v pistokkeessa eroa auton pistorasian välillä, että tahtoo juonitella kosketuksen kanssa. Mutta silloin kokonaan virta katoaa töllöstä. Toivopoika

KOISTINEN TOIVO 08.02.2015 13:55

Jäi kertomatta, etä edellinen töllö grundik pimeni, kun liian kova oli vitrta, mutta takuuseen korjasivat, ja laittoivat toleranssin isommaksi, niin pelasi hyvin. Toivopoika

HALINEN HARRI 08.02.2015 16:33

Toivo! Rupesiko tulemaan enemmän mieleisiä ohjelmia?

TERVO JARI 08.02.2015 18:12

Hmmm . . .

Olisiko tullut neljätuntia täyteen ? Koskematta TV:n säätimiin . . .

Jotkut TV:t ( ehkäpä nykyään kaikki ? ) on varustettu toiminnolla joka sulkee laitteen laitteeseen ohjelmoidun ajan kuluttua jollei laitteen asetuksia ole välillä muutettu esim. äänensäätöä tai kanavaa vaihdettu . . .

Yksi mahdollinen vaihtoehto on automaattisulake, sen kuormitus on hyvin likellä sen maksimi kuormitusta jolloin pitkäaikainen korkeakuormitus saa automaattisulakkeen laukeamaan, aamuun mennessä se on jäähtynyt ja on taas valmiina kuormitukseen.

Automaattisulakkeen kuormitus kestävyyskin on voinut laskea jolloin se laukeaa pienemmästä kuirmituksesta kuin pitäisi. Jos noin on, automaattisulake pitäisi vaihtaa uuteen.

Mutta vika saattaa olla aivan joku muukin mitä edellä esitin, vika on paikallistettava paikanpäällä.

Kuinka monesta paikasta virrat häippäsee tuon kertomasi tapahtuman yhteydessä ? Sekin tieto kertoisi jotain . . .

KOISTINEN TOIVO 08.02.2015 18:46

Olen kohta hyvin tyytyväinen töllön tarjontaan. Yleensä jo kolmannen uusinnan jälkeen minäkin pääsen perille ohjelman ajatuksesta, varsinkin kun useimmiten niissä ei semmoista ole. Toivopoika

POIKULAINEN ESA 08.02.2015 18:54

Juu pitäis ostaa munkin uusi töllä kun vanhasta tulee pelkkiä samoja ohjelmia joka päivä.

NISSINEN ARTO 08.02.2015 19:13

Kiitos kaikille asiallisista vastauksista. En ole havainnut sähkön häviävän mistään muualta, kuin tv:stä. Eikä ole mitään mittaria tai kojetta, jolla voisi tarkistaa onko pistokkeessa virta. Nyt tuli mieleen, että olisinhan voinut kokeilla kännykän autolaturilla. Tämä on jo jälkiviisautta... Tulimme mökiltä tänään ja vaunu on mökillä. Täytyypä piipahtaa vaunukauppiaan luona..

Käyttäjän lisäys viestiin 9.2.2015 klo 15:38:55 Kävin vaunukauppiaalla tänään. Tv:ssä yleinen vika tai ominaisuus. Tv lähtee ruotsiin takuukorjaukselle. Vaihtavat jonkun osan, joka kestää yli 12v piikit. Onneksi on takuu-aika vielä. Tv taisi olla joku halpismalli, jonka sain vaunukauppaan mukaan. Hyvin muuten toiminut. Pääsen huhtikuun alussa testaamaan miten kuva näkyy Aakenustunturin kupeessa.....

Käyttäjän lisäys viestiin 21.3.2015 klo 18:40:02 Kävin vaunukauppiaalta kyselemässä tv:stä. Oli tv:n korjaaja lopettanut ruotsissa. Antoivat hyllystä uuden tv. Testailin vaunussa sen, eikä katkennut virta välillä. Sanoisin reiluksi hommaksi. Tämä uudempi malli kestää sähköpiikit paremmin, kertoivat. Eikun 14 viikolla matkaan..

HARTIKAINEN ILKKA 10.02.2015 19:53

Meillä on Solifer Artic 480 ja siellä 16 tuuman Finlux -televisio. Käytän sitä akkuvirralla, koska alueella oli aikaisemmin paljon 2-3 minuutin sähkökatkoksia.

Sähköyhtiö Elenia (omaa sukua Vattenfall) tuntuu saaneen verkon toimintavarmaksi Lopen kohdalla. Kiitos siitä heille. Turvakomitean Markku Vänskä voinee jakaa kiitokset asianosaisille.

Kuvailemasi "vika" on hyvin luultavasti television aikakatkaisu.

Se yllättää helposti illallakin, jos katsotaan esimerkiksi olympialaisia, eikä telkkarin säätöihin kosketa moneen tuntiin. Laitteen oletusarvo oli meillä muistaakseni kolme tuntia.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.