Alde Smart Control

SUOMALAINEN MATTI 22.11.2014 08:05

Moi,

Aloitetaan tästä oma viestiketju. Ostin Alden oman etäkäyttö systeemin, jonka nyt aamusella laitoin käyttöön. Itse asennukseen meni n. 10min. Liittimiä yksi ja yksi johto 12v sekä maajohto. Itse Alden keskusyksikkö laatikko on maxitupakka-askin kokoluokkaa joten helppo piilotella. Softan saa iphoneen applelta jota itse käytän sekä muihin omista sovelluskaupoista. Iphonen kanssa konffaus kesti jotain 2 min kunnes rupesivat toisiaan tottelee. Saa säädettyä lämpötilan, laitettua sähkölämmityksen päälle sekä myös kaasulämmityksen ja muutakin. Antaa joka kerta sms paluuna jossa lämpötila sisällä ja ulkona jos on anturi, sekä rivitolkulla muuta infoo. Järjestelmään saa myös kytkettyä jääkaapin sekä yhden ulkopuolisen lähdön esim. hälytykselle. Katsotaan sitten miten rupee oikeesti toimimaan. Mutta, lyhyesti erittäin helppo asentaa sekä erittäin helppo käyttää puhelimen kautta kun näytössä lähes identtinen alden "aloitus" valikko lämpösäätöineen.

-Matti Suomalainen

VANHAPELTO JANNE 22.11.2014 20:57

Mitä tuo paketti maksaa aldeen, käyneekö Androidilla ?

SUOMALAINEN MATTI 23.11.2014 09:09

Moi,

Ainut nega tuossahan oli hinta 650e. Toimii myös Android. Itseänikin arvelutti hinta mutta koska vaihdoimme uuden vaunun menee se siinä vähän samalla. Laitehan on todella helppo ja nopea ottaa pois jos vaunun/auton vaihtaa, ei mene meidän vaunussa varttia kauemmin. Alden laite hyvä ainakin talvella kausipaikalla kun saa valita sähkö tai kaasu kumman laittaa päälle. Meillä ennen käytössä "vieläkin" TUTA S30 etäohjatta rasia jolla sai puhaltimen/patterin päälle sms.

http://www.atstuonti.fi/File/Käyttöohjeet/Alde/Alde%20Smart%20Control.pdf

Myyjä liikkeen saa googlaamalla laitteen nimen.

-Matti

UNGA ARI 23.11.2014 12:16

Näyttäisi olevan sama laite kuin Selco Call Start. Ruotsista noin 400 eurolla jopa allekkin - hinnoittelu tietysti myyntiliikkeen mukainen.

http://www.kamafritid.se/Welcome/Default.aspx?scenarioID=360&search=Selco&searchShowSaldo=false&type=0

HYTTILÄ ESKO 23.11.2014 12:44

Tuohonhan voi ostaa vaikka kotimaisen Telemic Caravan Controlin. Siihen saa kiinni vaikka mitä. Mukana tulee mm liiketunnistin mikä toimii varashälyttimenä. Laite toimii vaikka vanhalla Nokia 3310:llä. Ei tartte anteroita tai iföönejä. Asennukseenkin sain hukattua puolituntia. http://www.telemic.net/index.php?option=com_content&view=article&id=72&Itemid=91&lang=fi

SUOMALAINEN MATTI 23.11.2014 18:35

Moro,

Selco Call Start myös hyvä laite, mutta ei ohjausta kaasun käytölle puhelimen ohjauksella? Ohjaisi ainoastaan sähkölaitteita. Korjatkaa jos olen väärässä.

-Matti

LAUKKANEN MAURI 23.11.2014 19:35

Nyt kun eletään tuota GSM-ohjausten ja laiteitten aikakautta ,tuo Arin linkki tuonne länsinaapurin sivuille oli hyvä.

Siis se hintaero oli suuri ja oletan että lisää vastaavia GSM- kauko-ohjaimia tulee markkinoille koko ajan.

Minäkin asennan ko,systeemiä mutta eri tuotteisiin. Vastaavia laiteita on webaston/ energin ohjauksissa ja se Alden tai Truman ohjaus tulee tapahtumaan ns,yleisohjaimella jolla voidaan ohjata mitä vaan ja hinta tulee noin 200€ luokkaa,kuten sekin GSM purkki jota minä edustan,mutta kun se ei käy kun yhteen laite merkkiin.

On tehty viritelmiä vanhojen GSM puhelimien pohjalle,ei maksa paljon ja toimii,mutta ne on vain onn/off toimintaan tarkoitettuja.

LAUKKANEN MAURI 23.11.2014 19:46

Toissa yksi esimerkki,minulla ei ole ko.tuotteen kanssa mitään tekemistä.

GSM ohjaus vain 99e, iSocket gsm ohjaus, gsm ohjain www.isocket.fi/examples/ GSM-ohjaus on ensiarvoisen tärkeä toiminto useimmille niistä, jotka omistavat kesämökin. GSM-ohjaus mökille on takuu viihtyisästä mökkilomasta heti mökille ...

KUJANPÄÄ MARKKU 23.11.2014 19:56

Ihan hyvän juttu, mulla joskus ollu käytössä ja hyvin toimi.

Kuinka asennukseen menee kymmenen minuuttia, mutta purkuun vartti.

LINDBLOM ALF 23.11.2014 20:22

Jos laitteessa on vähintään 3 relelähtöä voi ainakin Alde 3000:ssa ottaa sitä täysin hallintaan. Voi ohjata kaasun ja sähkön 1, 2 tai 3 kW mielensä mukaan. Esimerkiksi Telemicin laitteella voi lisäksi ohittaa termostaatin, jolloin etäältä voi hallita lämpötilan riippumatta termostaattiasennosta. 4. lähtö voidaan käyttää hälytyssireeniin, jos hälytysvalvonta käytössä. Kaasun loppumishälytyskin mahdollista saada, samoin kuin verkkokatkoshälytys. Näin minulla, kytkentä vaatii vähän työtä ja osaamista. Valmiiksi asennuttuna ehkä tulee laitteistolle hintaa.

UNGA ARI 23.11.2014 20:39

Selcon Alde vai Alden Selco Monta käyttöliittymääkö samalle laitteelle? https://play.google.com/store/apps/developer?id=Selco+AB

Itellä Tuta S30 ja hyvin toimii (70 euroa)

Käyttäjän lisäys viestiin 23.11.2014 klo 20:53:09 Remuc tulossa vahvasti kilpailuun mukaan kunhan huomaavat kunnolla karavaanarien tarpeet (pannut) :-)

MODIG ARI 07.08.2016 22:54

Moi.

Minulla on vaunu vuosimallia 2011 ja siinä on Alde 3010, vanhanmallisella nestekidenäytöllä. Alde Smart Control ei näköjään toimi sen näytön kanssa. Mutta väittävät jossain ulkomaansivustolla että jos vaihtaa siihen uudemman kosketusnäytön (Alde 613), niin toimii plug & play periaatteella? Ei viitsisi ostella kallista näyttöä, jos homma ei toimikaan? Tarkotuksena siis laittaa "kaukolämpö" :-) Löytyykö jollain faktatietoa?

-Ari-

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.