Viilennystä kesäksi vaunuvanhukseen, puoli-ilmaiseksi :)

HAKALA SAMI 11.07.2014 14:42

Kulkupelinä on '87 LMC, johon saksalaiset ovat innostuneet laittamaan pimennysverhot, joiden taustapuoli on kesähelteellä varsin järkevä tummanruskea. Kateellisena olen katsellut uudempien vaunujen hopeoituja verhojen taustoja. Netistä katselin uusien kasettiverhojen hintoja, ja tajunnan palattua aloin pohtia asiaa uudestaan.

Jyskistä halvimpia pimennysverhoja, maksavan reilun kympin kappale, tällä kertaa osui mitassa 100 x 170 ... no tuo kokohan ei vaunuun mitenkään sovi, PAITSI ... poikittain se riittää ikkunaan kun ikkunaan. Kuvassa 1 poikittain aukirullattu Jyskin verho, jonka päällä aihiona vaunun alkuperäinen rullaverho.

Kuvassa 2 alkuperäisen verhon alalista, jonka saa avattua ja käytettyä uudelleen

Kuvassa 3 vanha verho avattuna uuden kankaan päälle ja leikattuna muotoonsa

Vanha verho on putkessaan liimattuna kiinni (kuva 4), mutta vaikka ikää on kohta 30 vuotta, liima on yhä tervettä ja uusi kangas tarttuu siihen. Kaiken varalta kuten kuvassa 3 näkyy, leikkasin uuden kankaan pidemmäksi, joilloin putkelle jää ainakin yksi kierros enemmän kuin ennen, jolloin tuota liimasaumaa ei niin kuormiteta. Ja voihan sitä parannellakin

Kuvassa 5 kankaan liimaus, asettelin putken kankaan päälle silmämääräisesti oikeaan kohtaan ja rullasin kankaan päälle niin että liima tarttui. Sitten ei muuta kuin painellaan vanha alalista takaisin paikalleen, Jos onnistuu, aloittaisin keskeltä ettei kangas vetele mutta tämä lista ei lähtenyt kuin päistä lukittumaan. Painoin ensin molemmat päät, ja venyttelin kangasta hieman päistä että asettui, ja painelin päistä keskustaa kohti, alkuvaiheessa vielä vedin kangasta pari kertaa.

Kuvassa 6 valmis verho, odottaa vain paikalleen asennusta. Listan uraan tulee vielä lenkit joilla verho lukittuu vaunussa koukkuihin, jätin ne jo purkaessa vaunuun etteivät huku matkalla.

Kun ensimmäisen on tehnyt, hommaan menee aikaa noin 15 min per verho. Ja hinta on naurettavan halpa, Ja vaunu näyttää muuten ulkoakinpäin paremmalta :)

HAKALA SAMI 11.07.2014 16:05

Lisäykseen ei voinut enää lisätä kuvia, joten jatketaan. Noista Jyskin verhoista jäi sen verran vielä hukkapalaa, että keittiön pikkuikkunaan (jossa jumalattoman kaunis maisemakuosi) sai tehtyä kokonaan uuden verhon tuolla ketjusysteemillä joka noissa Jyskin verhoissa on. Sahasin alumiinisen putken samaan mittaan alkuperäisen kanssa ja käytin alkuperäistä alareunan listaa. Tähän en niitä alkuperäisiä koukkuja laittanut, se pysyy tuon ketjusysteemin ansiosta juuri siinä mihin sen asettaakin. Eli nämä kuvat on sen rakentelusta ... ja viimeinen siitä miltä näyttää ulkoapäin. Etuikkunassa vielä vanha tummanruskea verho. Ja kuten kuvasta näkyy niin Siesta on saanut tylsien tummanruskeiden raitojen tilalle vähän uutta väriä ... ja kaikkiin listoihin uudet nauhat, on se nyt ihan erinäköinen vaunukin :)

VALTONEN MARTTI 12.07.2014 10:36

Siistiä ja näppärää kun sen oikein oivaltaa. Totta on omistakin kokemuksista että ne ruskeat verhot joita vanhemmissa Solikoissakin oli ovat kuumalla auringonpaisteella varsinaisia lämpöpattereita.

LEHTINEN PERTTI 13.07.2014 16:29

Ai kuinka tervettä karavaaniharrastusta. Kaikkea ei tarvitse ostaa uutena ja kokonaisia settejä, missä tulee mukana puoli vaunua. Paikallisia muutoksia ja parannuksia voi todellakin tehdä itse ja edullisesti. Hieno omma kun tuon keksit.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.