Alde pystypannu paukahtaa

SORVOJA JAAKKO 01.07.2014 18:53

Terve, ensimmäistä kertaa vaunussa alden pystypannu, joten neuvoja kaivattaisiin.Ei luulisi olevan aivan normaalia, että pannu paukahtaa todella voimakkaasti kun sitä yrittää sytyttää.Kaasua ei pitäisi olla ennestään pannussa.On niin voimakas pamaus, räjähdys suorastaan, että pelottaa sytyttäminen ja ei puhettakaan että sitä säädintä uskaltaisi pitää pohjassa niin kuin ohjeessa sanotaan.Mikä neuvoksi?

Käyttäjän lisäys viestiin 1.7.2014 klo 20:37:37 Vielä kokeiltuani sain pannun syttymään nätisti kun nopeasti väänsi sen säätönupin "sammutusasennosta sytytysasentoon ja painoi pohjaan. Aikailla ei näköjään saa. Alkaako kaasu virtaamaan heti sytytysasennossa vaikka nuppi ei ole pohjassa?Jotain vikaa?

LEHTINEN PERTTI 02.07.2014 12:16

Toihan kuulostaisi että liekinvarmistin ei toimi! Jos näin on, on tilanne vaarallinen, joten kannattaisikohan tarkistuttaa lämppäri jossakin kaasulaitekorjaamolla ettei käy vahinkoa. Jos kyseessä on vanha vaunu voi olla, että sieltä on otettu koko liekinvarmistin pois. Aiheesta on kyllä kokemusta allekirjoittaneella.

Itse vuokrasin kerran vaunun, jossa näin oli. Eka lämppärin sytytys ja lämppärin pannu pamahti niin että lensin ulos vaunusta, onneksi oven reijästä. Sitten kun tutkin vikaa löysin liekinvarmistimen patruunan lusikkalaatikosta. Hmmmmm... Mitähän se siellä teki? Liekinvarmistin paikoilleen ja kaikki toimi.

Silloin en ajatellut että vaunun vuokraajaa pitäisi syyttää vaaran aiheuttamisesta, lämppärihän tuli kuntoon ja sen kanssa tultiin toimeen varmaan toista kuukautta.

POIKULAINEN ESA 02.07.2014 13:41

Korjaus hommissa tuppaa jäämää ylimääräisiä osia monesti. Niiden tarpeellisuuden huomaa kun seuraavan kerran käyttää. Huoltoon vaan eikä koske ennen kuin on korjattu kun lämmitin on viellä vaunun sisäpuolella ettei ole lentänyt ulkopuolelle. Eihän tommoisia räjähdyksiä kestä mitkään peltilaatikot.

HAKALA SAMI 02.07.2014 14:19

No mutta meille Primuksen käyttäjillehän se on arkipäivää ... meillä vaan jytisee ulkopuolella niin herää naapuritkin, itse siihen tottuneena ei välttämättä :)

Ei vaan ... loppui tuo pauke itellä kun pistin Primuksen sähköt releen kautta suoraan akulta, eivät kierrä enää ohjauspaneelin kautta (paitsi se releen ohjaus) ... ei tarvinnut viritellä puolilaitonta piezoa tilalle, toimii se hehkukin kun perusasiat on kunnossa.

HALINEN HARRI 02.07.2014 15:38

Ensin sytytys päälle (jollei se ohjaa kaasua) ja sitten vasta kaasu vuotamaan jos mahdollista. Jos valutat kaasua paikat täyteen pyrkii kaikki kaasu syttymään.

Käyttäjän lisäys viestiin 2.7.2014 klo 15:53:12 Harjoittele hellan kanssa.

SORVOJA JAAKKO 03.07.2014 14:00

Kiitos vastauksista.Ei pitäisi olla kyse siitä että olisi valutettu kaasua pannuun.Käytän pannun huollossa.sen verran hurjalta toiminta vaikuttaa.Ei viitsi leikkiä tuon kanssa.

HALINEN HARRI 03.07.2014 14:36

Ei se paukahda ellei pannussa ole kaasua.

ASIKAINEN MATTI 03.07.2014 16:39

Laitteen pitäisi syttyä pienelle sytysliekille, mutta jos nupin viritys on väärä, niin se syttyy suoraan täydelle liekille humahtaen. Suosittelen viemään kaasuammattilaisen käsittelyyn. Muistan lukeneeni, että kaikki entiset ammattilaiset eivät olisi päivittäneet lupiaan huolimatta siitä, että jatkavat alalla. Kannattaa varmistaa.

HAAPANEN TIMO 03.07.2014 17:00

Totta. TUKES päivitti asennusliikkeet keväällä, tarkoituksena tiputtaa toimimattomat liikkeet pois, mutta taisi mennä joku toimivakin jos eivät huomanneet reagoida.

@timppa

SORVOJA JAAKKO 03.07.2014 21:13

Hyvä huomio. Olet todennäköisesti aivan oikeassa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.