Jääkaapin toiminta

SAARENPÄÄ VILLE-PEKKA 10.06.2014 20:29

Meillä on asuntovaunussa vanha Electroluxin jääkaappi. Sen kylmeneminen kaasulla käytettäessä ja MAX asennossa on moitteetonta, jopa niinkin hyvää, että viileämmillä keleillä meinaa vetää yöllä pakkaselle. Yleensä olen tällöin käyttänyt kaappia MIN asennossa, mutta tänä keväänä on ilmennyt sellainen ongelma, että MIN asetuksella kaapin teho on aivan hengetön. Kaapin sisälämpötila on aamulla reilusti yli 10 astetta. Viime kesänä Minillä käyätettäessä toimi niinkuin pitääkin, eli pysyi kuitenkin kylmänä muttei jäätynyt. Eli mikähän voisi olla vikana, jos kaappi kylmenee hyvin MAX:lla muttei MIN:llä ? Olen puhdistanut paineilmalla palopään, ja liekki näyttää muutenkin palavan moitteettomasti.

TERVO JARI 11.06.2014 20:33

Kokeile käyttää niitä minimin ja maksimin välisiä säätöasentoja . . .

Lievää tukkeumaa suuttimessa, minimiteho ei enää piisaa, tää on mutua ( musta tuntuu ) . . .

Käy huollossa puhdistuttaan verme ja samassa yhteydessä vaihdata uusi suutin, koeponnistuskin kannattaa teettää samassa yhteydessä . . .

Liekki näyttää palavan moitteettomasti, siinäpä se . . . näyttää . . . Sen liekin tarvii olla vain hitusen pienempi kuin sen pitäisi olla, se "hitunen" piisaa syyksi tuohon "tautiin" . . .

Toimiiko sähköllä moitteettomasti ?

Termostaatin anturi nyt huonommin kiinni patterissa ? Hapettunut anturin ja patterin välistä ? Tutkippas . . . Lisää mutua . . .

KANKAALA TARMO 13.06.2014 08:38

jääkaappi irti vaunusta ja ylösalaisin vartiksi, käännä oikeinpäin, anna hetken olla ja laita tulille.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.