Thetford ongelma

HAATAINEN JUHANI 25.04.2014 20:03

Hankin just uuden käytetyn Hobby 540 vm 06 vaunun nutta yllätyksenä tuli heti vessavuoto seinän alitse sisälle käytävälle. Toimimattomuuden salasi myyjä yksityinen henkilö. Kun vedin kasetin ulos se oli päältä aivan märkä ja kotelon pohjalla olevissa syvennyksissä runsaasti ,useita desilitroja keltaista nestettä ehkä olin lirissä. Casetti on mallia C-402C Onko kellään antaa hyviä vihjeitä mikä olisi voinut pettää ja mistä tuota ongelmaa kannattaisi alkaa etsimään.

HALINEN HARRI 25.04.2014 20:36

Säiliö pois, tyhjennys ja tarkistus vuotaako säiliö. = Ulkoa kuivaus ja vettä täyteen.

Vesiletkuliitännät onko kiinni hyvin, jäätynyt, haljennut?

Jos vettä voi pumpata ilman säiliötä, pieni astia alle ja rohkeasti pää ja taskulamppu ja tutkimus mistä vesi tulee.

Toivottavasti "ylitäytetty" ja vuoto onkin sitä joka on tullut kun itse alasäiliö on poistettu.

En osaa muuta neuvoa.

KÄMÄ JUHA 25.04.2014 21:59

Onhan se mahdollista, että säiliö ei ole ollut kunnolla paikallaan, jolloin säiliön kansi on jäänyt raolleen ja jos vaunua on liikuteltu niin on sitten loiskunut. Toinen syy voi olla, että säiliön kannen tiiveys ei ole kunnossa....ajan myötä tiiviste kuivaa ja muutenkin tulee välystä ja kulumaa

PITKÄAHO JUKKA 26.04.2014 07:08

Ne vesiletkut jotka tulee sekottajaan kiinni ovat vain sokalla lukittu. Jos vesijärjestelmää ei ole oikein tyhjennetty ja hanoja jätetty AUKI asentoon pakkasten ajaksi jäätyminen työntää letkut irti sekottajasta.

ASIKAINEN MATTI 27.04.2014 22:37

Luulenpa, että kyseessä on kasetin tiivisteen vuoto. Osta uusi tiiviste ja vaihda se itse. Peitelevyä vääntövartena käyttäen bajonettikiinnitteinen osa kannesta irtoaa vastapäivään ja alta löytyy muutava ruuvi, jolla mekanismi ja tiivisteen kiinnittävä laippa ovat kiinni. Homma ei ole vaikea, mutta osathan ovat "hieman paskaiset".

Jos joskus tulee vahingossa säilö täytetyksi niin täyteen, että nesteen pinta jää pyttyyn, niin siitä selviää kääntämällä tyhjennysputken ulos, asettamalla astian putken suun alle ja avaamalla korkin. Tyhjennysputken alareuna on alempana kuin pytyn ja säiliön välinen tiiviste. Operaation aikana pytyn pohjaventtiilin tulee luonnollisesti olla auki.

HAATAINEN JUHANI 28.04.2014 00:35

Tuo kuulostais tähän vaivaan sopivalta koska kasetti oli tyhjennetty myyjän toimesta sekä tuo vuotanut oli keltaista varmaan sitä aivan kusta,eikä letkuliitoksista tullutta huuhtelunestettä. Lähdempä etsimään nyt tuota tiivistettä kasetista. Kiitos vihjeestä ja ohjeesta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.