vaunun pesuaine

LAITINEN HENRY 08.04.2014 01:25

Moi:Tuli tossa mieleen kun katselin vaununi kattoa(,joka on aivan vihreä) että voisikohan sen pestä apteekista ostettavissa olevalla oksaalihapolla?Venemiehet ovat kehuneet tuotetta oikeinkin hyväksi mutta en tiedä vaan sopisiko se asuntovaunun pesuun.Toki jos olis joku tehokas muukin aine niin vinkit kyllä kelpaa.

Käyttäjän lisäys viestiin 8.4.2014 klo 22:36:09 Kiitos kaikille vastanneille.Aion kokeilla tuota Pinelliä tuntuu olevan suosittua ja turvallista käyttää.Oksaalihapossa saattaa olla haitallisia vaikutuksia tiivisteisiin ?

POIKULAINEN ESA 08.04.2014 06:31

Itse olen käyttänyt tämmöistä eri vahvuuksilla. http://www.wurth.fi/site/media/pdf/tuoteselosteet/pineline/TEHOPESU.pdf

ANTTILA MARKKU 08.04.2014 08:50

Siihen sopii erinomaisesti Wurthin pesuaine jossa ei ole liuotinaineita.saa melkein mistä tahansa autotarvikeliikkeestä.Ainakin Motonet ja Bilteema.

VALTONEN MARTTI 08.04.2014 16:53

Vaunun ja auton pesussa aina ensin ajateltava mitä se aine tekee tiivistemassoille. Sitten vasta tehokkuutta. Yleensä mäntyöljypohjaiset on vaarattomia. Pinelinen aine on muistaakseni sellainen.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 08.04.2014 17:34

Monenlaisella litkulla homman tehnyt, varsinkin kun meillä oli aikanaan keskuudessamme alan asiantuntija, Lahden Antti.

Pariin vuoteen ei ole tarvinnut tuota enää miettiä, mäntyöljypohjainen Pineline kelpaa mulle, sekun jättää kaiken lisäksi hyvän kiillon pintaan, ei ole vahoja tarvittu, ja kun on biohajoava, emäntäkin hyväksyy pesun pihamaalla.

Meilläpäin halpahallikamaa, 20€/4 litraa ja kestää koko kesän, loraus ämpärilliseen.

HALMEENMÄKI JUHANI 08.04.2014 20:06

Autoglymin Caravan cleaner on tehokasta ja turvallista.

PÖNTINEN PEKKA 12.04.2014 19:56

Ostin tänään Kuopion Matkuksen (meniköhän tuo nimi oikein?) Halpahallista Wurthin Tehopesu-nimistä ainetta litran. Hinta alle 7 €. Etskarissa mainitaan, että sopii asuntovaunuille. Sitä täällä mainittua Pineline- ainetta en löytänyt. Kysymys kuuluukin nyt teille, arvoisat kemistit: Voiko tätä ainetta käyttää tuhoamatta saumojensa - siis vaunun saumojen tiivistemassoja?

VALTONEN MARTTI 12.04.2014 20:30

Tuostapa ei minullakaan kokemusta. Tuoteselosteen mukaan eri tehoaine kuin Pinelinessä. (ei siis mäntyöljypohjaiselta vaikuta) Luvataan kuitenkin vaunujen pesuun sopivan.

Tuossa kuitenkin tietopankki aineesta: http://www.wurth.fi/site/media/pdf/tuoteselosteet/kemikaalit/Wuerth_Tehopesu_Tuoteseloste.pdf

HAAPANEN TIMO 13.04.2014 11:33

Mulla on nyt Tehopesua. Vuosia olen Pinelineä käyttänyt, ja hyväksi havainnut, eikä Tehopesu yhtään huononpi ole. Erittäin edullisia molemmat käyttää, ohjeen mukainen sekoitussuhde on todella mieto.

Suurin ero taitaa olla pH joka tehopesussa on peräti 13 kun Pineline on 10,5.

Teen seoksen pieneen painepulloon josta suihkutan kastellulle pinnalle.

@timppa

LAAKSO MARKKU 14.04.2014 16:01

Tokmannin/Tarjoustalon valikoimista löytyy Turtle Waxin pesuaine painepesureihin. Biohajoava joten lienee turvallinen myös tiivistemassoille ja on tosi halpa. Muistelen kyllä joskus nähneeni siellä myös Pinelineä. https://www.toknet.fi/autokemikaalit/turtle-wax-yleispesuaine-5-l/5010322767807/dp?openGroup=1471

KARJALAINEN ALPO 14.04.2014 18:11

Uskallatteko te pestä asuntoautoa painepesurilla?

HALINEN HARRI 14.04.2014 18:35

Kyllä, kaukaa (n 2 m) kun laite on aika tehokas. Kuitenkin pahempi lika kevyesti harjaamalla, lähtisi kyllä pesurillakin mutta kun irtoaa teipit eivätkä saumat/saumaliima-tiivisteet tykkää.

EEROLA TEEMU 14.04.2014 20:22

Käytän painepesuria pesutapahtuman alussa ja lopussa. Kuitenkin niin kuin Harrikin, ei paineita kovin lähelle maalipintoja ja säädän niitä maksimia alemmalle tasolle.

Alussa poistan pesurilla pahimmat liat, sitten vesiletku-harjayhdistelmällä lisättynä biologista liuotinta harjaan ämpäristä varsinainen pesu ja lopuksi vaahdot pois etäältä painepesurilla. Kerran kesässä pintojen vahaus ja kiillotus käsityönä. Ikkunoiden pesussa sientä ja paljon vettä, niin ei tule naarmuja.

Alustan olen pessyt talviajojen jälkeen ajamalla auton kiilojen päälle puoli kerrallaan painepesurilla varoen kohdistamasta alusta puurakenteisiin pistemäisiä paineita. Kattokin tulee pestyä samoilla menetelmillä varsinkin kun lehdet ovat jo maassa. Jopa katsastaja on kehunut alustan siistiä olemusta.

Mustien valumaraitojen poistoon käytä laimennettua Caravan Auto-Glymiä, jotka saavat jonkin aikaa liota ennen kuin poistuvat kunnolla.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 15.04.2014 11:54

En kyllä uskalla painepesuria käyttää, kun normaali lika lähtee kyllä Pinelinella ja harjalla. Vahannut en ole alumiinipeltiosia milloinkaan, kun ne jäävät kiiltäviksi Pinelinen jäljiltä.

Ja näyttää siltä, että noita keulan muoviosia (lasikuitu ja celcoat ?) en saa kiiltäviksi millään aineella, nyt kokeillut kolmenlaista eri merkkiä, yksi venevahakin, vaan kun ei tule lasta ei paskaa, olkoonsa kemikaalit.

LAAKSO MARKKU 15.04.2014 12:50

Kovien muovipintojan kiillottamiseen löytyy autotarvikkeista ihan sitä varten suunniteltu hieno hiomatahna. Hommaan käy myös yleensä messuilla myytävä "Universal Stone" puhdistusaine joka sisältää tuoteluettelon mukaan myös kiillotussavea ja on biologisesti hajoava. Tätä tuli kokeiltua viime kesänä Volkkarin umpioiden "lasiin" joka on jotain kovaa, kirkasta muovia. Hyvin pelasi ja umpiot tuli taas kirkkaiksi. Gelcoat luultavasti kestäisi tuollaista kiilloitusta. Pehmeät muovit eivät.

Käyttäjän lisäys viestiin 15.4.2014 klo 12:58:47 Tuotteen ja myyjän nimi näyttää vaihtuneen mutta myyntiä näyttääkin nyt olevan monilla paikkakunnilla. http://eettinenluksus.fi/index.php/onxon-55/onxon-perinteinen-puhdistuskivi

VALTONEN MARTTI 15.04.2014 15:46

Niin, noista "muovisista" lampunlaseista minullakin oli viime kesänä ongelmaa. Olivat vähän sen näköiset että jotain tarttes tehrä. Kiillottelin kliinerillä varovasti ja vahalla.

Luin nettikirjoituksista sitten ristiriitaisia juttuja siitä voiko niitä millään hiovalla aineella mennä hinkkaamaan.

Otin selvää merkkiliikkeen huoltoesimieheltä ja hänellä oli selvä vastaus. Ei mitään hiomisia. Koska "lasissa" on kaksi kalvoa pinnassa. Toinen suojaa UV-säteilyn tummuttavalta vaikutukselta ja toinen vähentää huurtumista.

Tietysti jos ne ovat kovin huonossa hapessa muutenkin niin eipä varmaan paljon pilaa vaikka vähän kalvot kulahtaisikin.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 15.04.2014 16:52

Noihin m-auton akryyli-ikkunoihin löysin kyllä loistavan aineen, akryylin kiillotus- ja suoja-aineen, jälleen Motonetin venetarvikeosastolta. En enää muista nimeä, vaan ikkunat olivat käsittelyn jälkeen kuin uudet, naarmut hävisivät ja kiilto palasi.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.