Jääkaappiongelma

NIEMINEN PENTTI 27.03.2014 18:51

Vaununi on Solifer 550 TBR Finlandia vm 2004. Vaaunussa Dometic jääkaappi, 110 litraa. Automaattisulake ei pysy päällä kun jääkaapin töpseli on pistorasiassa. Kun ottaa töpselin pois, kaikki toimii ilman ongelmia, mutta samalla kun tökkäät töpselin pistorasiaan automaattisulake pomppaa pois päältä. Kaappi toimii kaasulla moitteetta. Oisko kellään vinkkiä mikä voi olla vikana. Pyhän aikana saan yhteyden kaveriini joka on sähkömies, mittarit pysyy käsissä ja on muuten pätevä sähköhommiin, mutta jääkaapit ei varmaan ole erikoisala, joten jos jollakulla on ollut vastaavaa ongelmaa niin olis ollut mukava saada vähän vihjeitä mikä vois olla vikana. Pistorasialle asti kaikki on tarkistettu.

HAAPANEN TIMO 27.03.2014 19:20

Arvaus. Vastus oikosulussa. Pakoputken eristeiden sisällä vasten metallipintaa on sekä 12 v:n, että 240V:n vastukset. Molemmat suunnilleen kynän kokoisia puikkoja.

Mittaamaan pääsisi etulevyn takaa kytkimeltä. Mahdollisesti myös yläluukun takaa suoraa johdoista. Vastuksen vaihto vaatii kaapin irroituksen.

@timppa

TAMMINEN MIKKO 30.03.2014 19:27

Koitas laittaa se pistoke toisin päin pistorasiaan!!?

POIKULAINEN ESA 30.03.2014 20:31

Lainaus Koitas laittaa se pistoke toisin päin pistorasiaan!!? Mitä se auttaa?? Nolla ja vaihde vaihtaa vain paikkaa. Vikavirta mun mielestä toimii nollassakin. Paluu virta on jostakin syystä hukassa joten suoja lyö päälle. Oikarilta vaikuttaa vahvasti.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.