Paras vetopeili.

ANTTILA MARKKU 24.03.2014 20:31

Peileistä on varmaan kymmeniä juttuja tääläkin sivustolla.Minulla nyt tuli pikku ongelma tuossa reilu viikko sitten.Hyndain sähköpeilit ei jaksaneet pitää vaunupeilejä ajoasennossa vaan kääntyivät sivua vasten.Aiemmin tuota ongelmaa ei ole ilmennyt.Peilit kiinnittyvät ajoneuvopeilien reunoihin ylhäältä kiristettävällä kiskolla ja alareunaan peilin takaa kiertävällä kaksiosaisella muovivyöllä.Vaunu on 2,50m leveä joten on käytettävä sellaisia 500mm peilivarsia jotta näkyvyys ulottuisi vaunu sivun ohi taakse.Ongelma tuli kun navakan tuulen lisäksi vastaan tuli rekka normi nopeudella.Nyt pitäs kehittää joko tuet peilivarsiin tai hankkia uudet tai yksikin riittää uusi vain kujettajan puolelle.Millainen ja mistä löytyy apuja.Paljonko peilin vieminen lokasuojaan hankaloittaa tarkasti taakse näkemistä.Etenkin peruuttaessa se tarkka näkemänsä hahmottaminen on tärkeää.Tuo ovipeili on ollut juuri tuosta syystä mieluinen kun voi lykätä silmäratin vaikka peiliin kiinni jotta näkymä olisi riittävän tarkka.

LÖNNQVIST LEIF 24.03.2014 23:16

Repusel merkkisillä peileillä on ainakin tukivarret jotka estävät jonkin verran tärinää/kääntymistä ajoviiman takia. Eiköhän noita Repuselejä/vastaavia löydy "jokaisesta" caravanliikkeestä. Ohessa huono kopio Repuselin sivulta Lefa

Käyttäjän lisäys viestiin 25.3.2014 klo 14:53:52 Olen itse ajanut Repuseleilla tukivarren kera noin 10 vuotta eikä muuta huomauttamista ole löytynyt kuin että auton kyljen/oven on oltava "hohtavan" puhdas siitä kohtaa mihin tukivarren imukuppi tulee.

POIKULAINEN ESA 25.03.2014 06:22

Mulla on Repusel peilit pitkällä varrella ja kuperalla lasilla. Olen ollut tyytyväinen. Peilit ostin Motonetista n.135E ja tulivarret tilasin caravanliikkeestä. Tukuvarret makso n.80E ja on imukupilla ovessa kiinni. Tukivarret on "välttämättömät" jos aikoo ettei peilit käänny ilmavirrasta rekan tullessa vastaan ainakin mulla. Tärinäkin tukivarsien ansiosta on minimaalista verrattuna ilman niitä. Ne on nopeat irrottaa kun jättää vaunun "parkkiin" ja käy veturilla ympäristössä. (yksi siipimutteri varresta + imukuppi ovesta irti) ja se oli siinä.

NIEMINEN PENTTI 25.03.2014 09:13

Mulla oli sama vaiva pari vuotta sitten. Vaunu 250 leveä ja peilit sellaiset suorakaiteenmuotoiset. Volvon sähköpeilit eivät kesräneet vastaantulevan liikenteen aiheuttamaa ilmavirtaa ja peilit kääntyivät jatkuvasti sivuikkunaa vasten. Kemijärven leirinnässä eräs mies näytti oman patenttinsa. Mondeoon oli laittanut hammastikun jotenkin sinne väliin ja kertoi että ongelma poistui, sanoi testanneensa että tikku katkeaa helposti eikä riko paikkoja jos vaunupeili tökkää johonkin. En saanut sitä toimimaan oikein omassani, joten ostin sellaiset pisaranmalliset, kuperalla peililasilla olisko merkki ollut Milenco tai jotain sinne päin. Peilikuva oli alussa vähän outo suoran peililasin jälkeen, mutta äkkiä siihen tottui. Tuo pisaramalli on taatusti tekijä joka on ratkaissut ongelman. Kertaakaan ei sen jälkeen ole peilit kääntyneet, ja tien päällä on oltu tuhansia kilometrejä. Olen tyytväinen.

Käyttäjän lisäys viestiin 25.3.2014 klo 09:37:29 Peilin nimi on Aero.

KEMPPAINEN OLAVI 25.03.2014 21:41

Tuttu ongelma myös Kian peileissä. Leikkasin pikkuauton sisärenkaasta parin sentin levyiset kiekot, joilla kiristin peilinvarren auton peilin saranaan. Lisäksi olen käyttänyt laskettelusuksien kuljetuksessa käytettäviä kiristettäviä tarrahihnoja saranan ympärille. Estävät ainakin peilin pamahtamisen auton kylkeen isomman auton paineen takia.

MYNTTINEN ARI 27.03.2014 12:10

Ostin omaani Volvo XC 60 Volvon omat lisäpeilit eikä ole tarvinnut katua .Pysyvät paikoillaan ja näkee kunnolla taakse vaikka on leveä vaunu

ANTTILA MARKKU 27.03.2014 16:22

Kyllähän sinä ymmärrät,kun yhdistelmän yhteishinta ylittää 100te niin eihän sitä raaski hankkia uusia peilejä kun vanhoillakin on jo toista kymmentä vuotta pärjätty.Vitsi,vitsi.Kirjoittajan kieroutunutta huumoria.

HAKALA MIKKO 28.03.2014 03:02

60cm kuormansidonta naru"venyvä",peilinvarresta lokasuojaan sopivasti kireesti. Citikassa pelas eikä paljon maksanut!!!

POIKULAINEN ESA 28.03.2014 05:24

Mulla on Toyota Avensiksessa ainakin tehtaalla asennettu äänieristysmatto lokasuojan sisälle kiinni tiiviisti. Ei ole rakoja missään johon saisi koukun kiinni. Ennen oli sisälokasuojia käytössä niin nyky autoissa on samalla tavalla äänieristysmatto asennettu kiinni. Idea on hyvä jos löytyy paikka johon voi lokasuojassa sijoittaa koukun ilman että lähtee maalit pois. Koukku kuitenkin "elää" ajon aikana vähäsen tärinästä. Joku ehdottaa varmaan teippiä väliin joka sulaa helteellä kiinni niin että maalit irtoo mutta ei teipin liima kun tarvitsisi uusia teippi.

TAKANEVA KARI 26.08.2014 21:36

Heippa! Mulla Hyundai IX35. Tuli samat ongelmat Vaunu Kabe Ametist 560 , leveys 2,50. Tuli ongelma. Aina, kun tuli rekka vastaan, peilit kääntyi kohti ikkunaa(sähköpeilit). Keksin. Ostin vanhat magneeti-ovi-peilit. Niistä sain molemmin puolin sopivat tuet, jotka menee ikkunan väliin. Ovat toimineet tänä kesänä jo noin, 3000 km! Jos kysymistä, tai tarkennusta, soittele! Puh.045 8059120 KT

VALTONEN MARTTI 26.08.2014 21:45

Poikulainen: itelläni aikoinaan oli myös koukkuvartiset lokasuojapeilit. Sivelin lokasuojien reunat ruoste-estoaineella jotta ne ei hakkautuisi kiveniskemistä. Samalla se esti peilin kiinnitysten maalin hankaamisen. Aine tietysti saapi olla semmoista suht' hyvin kuivavaa. Sitten jos vielä erkkaa laittaa väliin niin tuplavarmuus.

JORVA OLLI 27.08.2014 09:20

Nämä Volvon peilit ovat ylivoimaiset, eivät liiku ilmavirroista, pitävät säätönsä, näkee loistavasti jne.

Niissä on lokasuojaa vasten olevassa koukussa tarpeeksi pehmeä ja paksu kumi, joten eivät myöskään naarmuta. Tietysti tulee puhdistaa käytön jälkeen. Sopivat myös muihin merkkkeihin.

Parhaat, mitä on vastaan tullut.

HALMEENMÄKI JUHANI 27.08.2014 17:31

Juu, sopii vaan aniharvaan autoon enää. Se rako kun ei ole tarpeeksi leveä, tai sitten sen syvyys ei riitä "jalalle".

HAKALA SAMI 07.09.2014 20:07

Onko se sitten neuroottista maalipinnan säälimistä vai mitä, mutta kyllä mun mielestä paras vetopeili edelleenkin menee sinne konepellin sauman ja lokarin kaaren väliin. Tuohon kiinnityskohtaanhan sitten saa kyllä erinäisiä läpinäkyviä teippejä suojaksi jos se maalipinnan kärsiminen pelottaa.

Ensinnäkin, olen lukenut ties miten monta tarinaa siitä miten ne peiliin ripustettavat eivät pysy kiinni, tai vääntävät peilit kylkeä vasten. Kokeilematta tiedän jo, että toisessa mun autoista kääntyis peilit kylkeä vasten, ja toiseen on liki mahdotonta saada järkevästi peiliin mitään kiinni, tapaus siis Opel Vectra B.

Toiseksi, se näkyvyys peilistä ja sen kautta se turvallisuus. Jos tuohon sivupeiliin laittaa jonkun 50 cm varren päähän peilin, se vaatii jo melkoista päänpyörittämistä oikeasti seurata noita peilejä. Tuonne konepellin saumaan asennettuna, mulla on molemmat peilit tuulilasin kautta näkökentässä. Pitäähän noitakin vähän toki "vilkuilla", mutta katse ei karkaa ajolinjalta kokonaan missään vaiheessa.

Ja myönnän, että noita peiliin kiinnitettäviä en ole kokeillut, aikanaan kyllä kuskin oveen magneettilevyllä kiinnittyviä, jotka tulevat käytännössä samaan kohtaan, enkä tykännyt.

VALTONEN MARTTI 07.09.2014 21:03

Hakalan kanssa helppo olla samaa mieltä omilla kokemuksilla vaikka nyt onkin olosuhteiden pakosta "vääränlaiset peilit."

KERÄNEN MATTI 07.09.2014 23:34

Kyllähän ne konepellin ja lokasuojan väliin tungettavat 15-vuotiaaseen Vectraan sopii, mutta harvaan nykyautoon kuten Halmeenmäki tuossa jo totesikin. Mun autossa sauma on kaikenlisäks sivullepäin eikä ylös. Lisäksi ei ton auton puikoista näkis sellasia peilejä ollenkaan, jäis ainakin kuskin puolella A-pilarin ja oman peilin katveeseen.

Nykyiset Milenco Grand Aero Extra Wide -peilit on kyllä hyvät. Aiemmat Repuselit oli työläämmät asentaa ja vähän naftit peilialaltaan.

ANTTILA MARKKU 08.09.2014 11:52

Minulla on tuollaiset Repusel tyyppiset lisäpeilit joihin hankin kuljettajan puolelle tuollaisen aluminisen tukivarren.Loppui tuo vastaantulevan rekan aiheuttama peilin kääntyminen.Pidän peilejä omien peilien päällä parempana ratkaisuna kuin viedä ne lokasuojan päälle kauas.Apumiehen puolella tuki ei toistaiseksi ole ollut tarpeen.

Käyttäjän lisäys viestiin 8.9.2014 klo 11:54:28 Aloitin tämän keskustelun juuri tuon tuen puutumisesta johtuvasta peilien kääntymisestä johtuen.

HARTIKAINEN ILKKA 11.09.2014 22:08

Meillä on Hyundai ix20 ja Solifer Artic 480. Peileinä Milenco Aero Convex. Ne ovat ikään kuin pisaran malliset. Vastaantulevan rekan pohti ei hetkuta niitä ollenkaan. Kiinnitys peilien yläreunaan. Kerran löydetty säätö on pätevä, kun kiinnittää peilit samaan paikkaan.

Vaunun leveys on tosin vain 227; ei ole tarvinnut miettiä jatko- tai tukivarsia.

Mahtaisiko näistä olla ratkaisua sinulle?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.