isabella villa standby teltta vaiko svenska tält?

HAAPASALO JOUNI 19.03.2014 01:56

onko kellään kokemuksia isabellan villa teltasta? Harkitaan svenskan standbyn ja isabellan villa standby teltan välillä. isabella vaikuttaa äkkiseltään viimeistellymmältä mutta hintakin on iso.

kommentteja kaivataan.

KORSIJÄRVI SEIJA 19.03.2014 09:10

Hienoja hyviä telttoja molemmat mutta paikoilleen kasaaminen taitaa olla aikamoinen työrupeama. Kausipaikoiltakin pitemmäksi aikaa matkalle lähtiessä tuollaisenkin teltan pitäisi pois purkaa...

HAAPASALO JOUNI 19.03.2014 13:32

Tarkoitus on lähteä 2-3 kertaa vuodessa max 4 päivän reissuille, kuitenkin etuteltta tulee olemaan kiinteästi kalustettu niin helpottaahan nuo elämää.

Onko kellään ostopaikka suosituksia, järkevä hinnoittelu ja toimiva palvelu.

VEHKALA LASSI 19.03.2014 14:41

Ei tosiaankan vaikea kasata ja purkaa. Minulla olisi myynnissä uusi Svenska teltta Diplomat A mitta 978 edullisesti.

NIEMINEN PENTTI 19.03.2014 16:07

Meillä on Svenska teltta, standby. Ostettu 2004, en voi verrata isabellaan kun ei ole kokemusta muuta kuin tuosta omasta. Me on oltu tosi tyytyväisiä omaamme. Vaunu on vakiopaikalla, matkaan lähdetään useampi kerta vuodessa, huonekalut ja matot ja muut tarvikkeet jää telttaan kun matkaan lähdetään. Ei muuta kun takaseinä kiinni ja matkaan. Pystytykseen kannattaa pyytää joku kaveri auttamaan. On aika iso homma tuo pystytys, mutta ei mitenkään mahdoton. On aikamoinen määrä itseporautuvia ruuveja, mutta koneeseen hyvä patteri jaa toinen laturissa niin hyvin onnistuu. Joku tuolla mainitsi että on iso työ purkaa. Unohda purkaminen , teltta on tarkoitettu vakiopaikalle, matkateltat on erikseen.

HAAPASALO JOUNI 19.03.2014 16:21

Purkaa ei ole tarkoitus koskaan. Noita isabellan omistajia ei kauheasti tunnu olevan, lienee hintapolitiikka syynä siihen luonnollisesti.

erityisesti kiinnostaa kuinka isabellan teltasta irtautuminen onnistuu. liikkeessä jossa kävin pystytettyä telttaa katsomassa ei ollut takaseinää paikoillaan ja ei pystynyt hahmottaan miten asia käytännön tasolla on toteutettu. Olkoonkin että irtautuminen tapahtuukin vain 2-3 kertaa kesässä.

Isabella Villa kyllä vaikuttaa erittäin laadukkaasti tehdyltä, mutta hinta ahdistaa pientä lompakkoa..

Svenskalla tuntuu kaikki kuuluvan hintaan, mutta isabellalla kaikki osat myydään moduuleina jolloin hinta kipuaa aika ylös??

NIEMINEN PENTTI 20.03.2014 09:28

Jouni, sulla on tuo vaunun käyttö kuin kopio meidän tavasta. Keväisin kolme -neljä kertaa kalareissu ennen kesälomareissua, sitten syksyn aikaan samat kolme - neljä kertaa kirjolohen perään.Tuo standby teltta oli parasta mitä vaunuun on ostettu. Entiseeen verrattuna, kun oli tavallinen teltta ja piti mööpelit peitellä pressujen alle ja osa tavaroista kotiin kellariin, on työmäärä nyt lähes olematon. Valintasi Isabellan ja Svenska teltan välillä on omasi, mutta suosittelen omien kokemuksien perusteela; ehdottomasti paras telttatyyppi.Säästät uskomattoman määrän työtä. Teltta toimii mainiosti talvitelttana, lumet on käytävä luomassa pois, sekä vaunua vasten oleva sivu kannattaa tukea lumien vuoksi. Siinä on aika pitkä pätkä ilman pystytukea. Itse tein siihen höylätystä 24 ja 22 tuuman soiroista raamin jonka ruuvasin alumiiniprofiiliin kiinni ja vielä keskelle 2*4 soiro pystytueksi. Pystytuki kesäksi pois, silloin se on vain tiellä. Hinta on lähes tuplasti tavallisen teltan hinta , mutta on siinä niin paljon hyviä puolia että kannattaa hankkia.

HAAPASALO JOUNI 20.03.2014 17:44

Kiitos pena. pystytuki vinkki oli hyödyllinen :) vielä kun joku osais kertoa tuosta isabellan versiosta jotain.

KOISTE TIMO 23.03.2014 19:11

Jos asut pk-seudulla Stand-Byn ostopaikka Kippari-Caravan, telttaan saa talviputkisarjan jota suosittelen yli 450 telttoihin. 450 saat joko vakio oviaukolla tai isommalla ja siihen aukon tueksi talveksi telttakeppi tai kaksi. Isabellan Villa on kyllä hinnankiroissa joten sen myynti lienee vähäistä ja käyttökokemuksia vaikea saada. Teltan kokoamisessa 190 cm apupoika on ihan jees, ei tarvi A-tikkaita.

HAAPASALO JOUNI 03.04.2014 01:37

harkinnan jälkeen telttavalinnaksi tulee svenska tält. tietääkö joku saako noihin ostettua valmiita kahvallisia ovia joita näkee nettikuvissa paljonkin?

tekeekö niitä joku ruotsinmaalla? ei jaksaisi itse ruveta mitään palastelemaan jos valmiita ratkaisuja on olemassa..

NIEMINEN PENTTI 03.04.2014 09:04

Täällä Ruotsinmaalla on lähes kaikilla puuovi, useimmilla aivan tavallinen rakennustarvikeliikkeestä ostettu ulko-ovi. Jos tyytyy halvempaan versioon on tuollainen varasto-ovi, pienellä ikkunalla varustettu hyvä vaihto-ehto. Ostohinta karmeineen ei ole kuin 700_900 kruunua. Karmi ruuvataan alumiiniprofiiliin kiinni sisäpuolelta telttakankaan läpi, siten että koko karmi jää ulkopuolelle. Telttakankaaseen tulee neljä pientä reikää, mikä ei haittaa mitään vaikka joskus oven poistaisikin.Jotkut ovat teettäneet oven mittojen mukaan, mutta sitten hinta nousee tuntuvasti. Oven päälle ostat tai värkkäät itse pienen lipan niin se suojaa ovea ,eikä kulkiessa sateella kaikki vesi sada suoraan sisään. Meillä siniharmaaksi maalattu, sointuu teltan väreihin.

AHOLA ESA 03.04.2014 09:29

Olisiko ollut niin että täälläkin joku kauppasi sellaisia ovia, jotka on tehty telttoja varten?

KOISTE TIMO 04.04.2014 22:11

http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan-puheet/tarvikkeet/?x26558=85161770 tuossahan tuo keskustelu.

HAAPASALO JOUNI 05.05.2014 15:02

Lisää kysymystä pukkaa.

Missähän myydään sitä liimapuristimen NÄKÖISTÄ työkalua mitä tarvitaan telttaputkien välien levittämisessä kun svenska teltan katon runkoa kootaan. Ei ainakaan kaikissa rautakaupoissa ole sellaista. kyseinen työkalu esiintyy you tube videolla jossa teltan kasaamista demotaan.

Tietääköhän joku tämän työkalun virallisen nimen. Eli toimii toistepäin kuin liimapuristin, eli kun liimapuristin puristaa yhteen, niin tämä työkalu levittää kappaleita erilleen toisistaan..

LINDEMAN HENRY 05.05.2014 18:41

Ainakin Isabellan tarvikkeissa ao. työkalu on nimeltään Hercules. Taisin vastaavan kapineen nähdä myös "miesten ikeassa", eli biltemassa.

KIMPPA PENTTI 05.05.2014 18:42

Tarkoitatkohan bilteman tuotetta nimeltä kiristin 37-136, jolla kiristetään telttapuket.

HAAPASALO JOUNI 06.05.2014 11:19

En tarkoita tuota kiristintä, vaan työkalua mikä toimii toistepäin eli levittää putkia erilleen.

Mutta tutustuin omaan wolcraft merkkiseen liimapuristimeeni tarkemmin ja siitä kun siirtää sen toisen pään vastakappaleen toiseen päähän niin syntyy tälläinen levitinlaite, eli nämä quick liimapuristimet toimivat (ihan virallisestikin) levittimenä tarvittaessa, kyseistä toimintoa vain harvemmin tarvitsee. osa on ruuvilla ja mutterilla kiinni ja kiinnityspisteet ovat työkalun metalliaosan molemmissa päissä.

LINDEMAN HENRY 06.05.2014 20:00

Sorry, luin huolimattomasti kysymyksesi. Eli tuo Hercules on juurikin kiristämiseen, ei levittämiseen, niinkuin kysyit.

PALDANIUS HEIKKI 14.05.2014 10:53

Puusepän tekemiä ovia Standby telttoihin saa tilaamalla suoraan valmistajalta puh. 06/879563 . Minulla on kiinteä ovi ollut jo kolme vuotta, tänä keväänä laitoin myös toiseenkin kulku-aukkoon oven. Vetoketjun kanssa saikkaamaan en enää alkaisi missään nimessä.

HAAPASALO JOUNI 15.05.2014 00:01

Kiitos yhteystiedosta, meinasinkin tuota tiedustella sinulta :)

itsellä hermo vetoketjuun meni päivässä..

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.